Fractura tibie

01-09-2011
19maria67
Nu este medic/terapeut
19maria67
sunt operata de 3 luni la piciorul stang, am fractura de tibie si am tija. medicul care m-a operat mi-a pus tija mai lunga si simt cum loveste in genunchi. acesta a zis ca imi va scoate un surub pentru dinamizare.

am fost si la alt medic ortoped pt o a doua parere, acesta mi-a spus ca va scoate surubul nu acum la 3 luni, ci mai tarziu, adica la 5 luni.

sunt intr-o dilema si nu stiu ce sa fac.

imi puteti spune parearea dvs, va rog ? scotand acest surub este normal ca tija sa mai loveasca de genunchi ? as putea merge la recuperare ?

multumesc!
2 comentarii
0
01-09-2011, ora 23:11
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza nu este normal daca tija este mai lunga, poate distruge articulatia genunchiului, ar fi trebuit schimbat dupa prima radiografie de control, insa nu este 100% ca tija va produce acuzele
despre momentul dinamizarii este greu de spus ceva necunoscand natura fracturii si tipul implantului, insa la un proces normal de vindecare se poate dinamiza la 3 luni, in cazuri ideale si mai devreme, insa dinamizarea va face tija relativ mai lunga, in sensul ca prin dinamizare se compacteaza fractura cu max 5mm, cu aceasta distanta se va misca capatul proximal a tijei (deci cel dinspre genunchi), probabil acuzele vor si mai mari daca fractura se compacteaza, insa si dinamizarea este un moment important in vindecarea fracturii
0
10-03-2016, ora 11:58
Cosmin04
Nu este medic/terapeut
Cosmin04
Buna ziua..am 27 ani 1.74 m, 85kg, pe 4-11-2015, am avut un acc si mi am rupt piciorul(tibia si perineul, deasupra gleznei la 10 cm) am avut un sistem de fixare externa 4 luni, dupa care doctorul mi a spus ca osul sa prins foarte putin si mi a zis sa dam jos sistemul de fixare externa si sa imi bage tija..nu inteleg de ce in 4 luni nu sa sudat aproape deloc??? Dupa ce imi baga tija la cat timp pot merge? Precizes ca sunt in danemarca, aici sa efectuat operatia, nu mai inteleg doctorii danezi!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul