Fractura supracondiliana humerus stang cu deplasare

26-05-2012
MoneR
Nu este medic/terapeut
MoneR
Buna ziua,
In urma cu doua saptamani, fetita mea in varsta de 5 ani a suferit o fractura de paleta humerala operata de urgenta si fixata prin osteosinteza cu 4 brose in x si dublu x. La o zi dupa operatie ne-am externat din spital(Budimex), cu indicatia de a tine mana fixata intr-un suport pt imobilizare intrucat nu a fost pusa in gips ci doar pansata, plus 5 zile tratament antibiotic cu Ceclor.
In primele zile fetita a prezentat stari subfebrile(37.5-38) dar dupa terminarea tratamentului acestea au disparut. Manuta, care era foarte umflata s-a desumflat in totalitate dupa aproximativ o saptamana.Peste doua zile se implinesc 14 zile de la operatie si urmeaza sa i se scoata firele.
Momentan ea isi poate misca manuta, dar ii este inca frica sa miste articulatia cotului'pt ca o inteapa', asa ca misca mana mai mult din umar, si o tine intr-un unghi de 20-30 de grade.
Astazi, deoarece i-a alunecat pansamentul, am fost nevoita sa o pansez eu din nou si cu ocazia asta am observat pe cot doua 'alunite' cam de circumferinta unei radiere de creion in cot. Nu-mi dau seama daca este sange coagulat lipit de piele, sau altceva, deoarece ea nu m-a lasat decat sa privesc...de aceea le-am si asemuit cu alunitele, avand aceeasi culoare si forma usor reliefata. Este normal sa apara asa ceva in urma operatiei la cot?Sau este posibil sa aiba cojite in urma loviturii? Tin sa precizez ca a cazut 'pe burta ' la gradinita, si nu 'in cot', astfel incat nu prea ar avea de ce sa aiba rani cicatrizate in zona cotului.
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul