Fractura pertrohanteriana sold drept

20-01-2015
lilianamorariu
Nu este medic/terapeut
lilianamorariu
Buna ziua,

Tatal meu, in virsta de 81 ani, a fost internat la UPU in data de 30 dec. 2014 cu dg.fractura pertrohanteriana sold drept si a fost operat abia in 6 ian.2015, data la care, cite am aflat de la medicul curant, i s-a pus o tija gama scurt.
V-as ruga sa imi spuneti care sint riscurile post operatorii la aceasta virsta si daca este posibila recuperarea, precum si ceea ce trebuie facut acum, la doua saptamini dupa operatie, in conditiile in care a inceput recuperarea in cadrul unui spital din data de 15 ian.2015. Ce medicamentatie este necesara pentru stimularea osteogenezei?
Va multumesc!
1 comentarii
0
20-01-2015, ora 19:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu s-a inventat inca o """medicamentatie pentru stimularea osteogenezei".
Riscurile post-operatorii sunt foarte multe (de ordinul zecilor), insa o osteosinteza stabila si o recuperare precoce (mers cu sprijin imediat, chiar in ziua operatiei) permit o vindecare corecta.
Programul efectiv de recuperare este fixat de catre chirurgul curant, in functie de tipul fracturii, de situatia pre-, intra- si post-operatorie, in functie de stabilitatea montajului de osteosinteza, in functie de datele personale ale pacientului etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.