Fractura parcelara talus

13-08-2014
cristina.e
Nu este medic/terapeut
cristina.e
Am fost diagnosticata cu fractura parcelara de talus stang, fara deplasare si mi s-a pus piciorul in gips pana la genunchi, pentru 30 zile. Mi s-a prescris Fraxiparine, 30 zile, Tador pentru durere si un pansament gastric. Deocamdata am facut 4 injectii de Fraxiparine, dar nu am luat Tador pentru ca nu am simtit nici un fel de durere, decat dimineata, o durere trecatoare.
Aveti vreo recomandare, ce as putea sa fac pentru a ma vindeca mai repede? As putea sa fac miscare cu piciorul respectiv, pentru a nu se atrofia muschiul gambei? As fi vrut sa merg in concediu in a doua saptamana din septembrie (in 8 septembrie ar expira cele 30 zile), fapt ce ar presupune plimbari mai indelungate. Credeti ca ar fi o problema? Multumesc pentru ajutor.
3 comentarii
0
13-08-2014, ora 18:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista mai multe tipuri de fracturi ale talusului, avand tratamente fundamental diferite.
Daca este necesara imobilizarea gipsata (se apreciaza pe baza computer-tomograf-ului), de obicei nu este permis spijinul pe piciorul afectat.
Nu exista nici o modalitate de a va "vindeca mai repede".
Problema esentiala este vindecarea fara sechele (fracturile talusului sunt reputate prin severitatea sechelelor functionale pe care le determina).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
20-03-2015, ora 02:15
justwin
Nu este medic/terapeut
justwin
Buna ziua, am avut un accident de motocross in urma caruia am facut o fractura de talus cu deplasare de gradul 3. Am fost operat la Szeged, pt. a putea pune piciorul la loc a fost nevoie sa imi taie si tendonul lui ahile, am stat 3 luni in repaus dupa operatie, dupa care chirurgul mi-a spus sa incerc sa imi aduc glezna la 90 de grade ea fiind pozitionata fortat la circa 60 de grade, timp de 2 luni am facut aceste exercitii iar acum mi-a dat ok-ul sa incep sa umblu cu niste pantofi specialii cu talpa ridicata la calcai 5cm. A zis doar sa umblu zilnic cu pantofii iar cand devine mersul usor sa tai cate 1cm din calcaiul pantofului pana ajung sa umblu normal, intrebarea mea este daca pot face si alta recuperare ? Gen Fizioterapie sau chinetoterapie ? Va multumesc!
0
21-03-2015, ora 08:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este vorba despre o fractura extrem de severa, cu consecinte functionale grave.
Kineto-terapia este, evident, utila si chiar indispensabila.
Programul de kineto-terapie il veti discuta strict cu chirurgul care v-a operat, asa este normal, logic, etic si deontologic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul