Fractura osteosintezata

14-09-2009
MarinelaGhe
Nu este medic/terapeut
MarinelaGhe
Buna ziua!

Taral meu a suferit o "fractura spiroidala la nivelul 1/3 medie cu distala diafiza tibie stanga, cu deplasare, respectiv fractura col peroneu stang"
in data de 27.05.09 (la 48 ore de la accident) a fost operat "sa practicat reducerea chirurgicala si osteosinteza cu tija centromedulara zavorata distal cu un surub la nivelul tibiei stangi, urmata de imobilizare in atela Krammer femuro-podala"
(textul dcu gilimele este citat din Biletul de externare)
La 16 saptamani de la operatie s-a internat pt. recuperare si pentru tratarea unor afectiuni reumatismale de care suferea de mai mult timp.
Dupa ce i s-au facut o serie de radiografii, medicul de la recuperare a constatat ca nu se poate face recuperarea genunchiului deoarece tija este prea lunga si afecteaza genunchiul (lucru cu care chirurgul care l-a operat a fost de acord).
Intrebarea mea este ce se poate face acum?

As aprecia foate mult un raspuns din partea d-voastra.
Va multumesc mult!
Marinela
3 comentarii
0
15-09-2009, ora 01:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Trebuie extrasa tija si inlocuita cu alta pe masura, sau pur si simplu lasat fara tija.
Problema este prea serioasa pentru a fi neglijata.
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
29-09-2009, ora 00:33
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna
In situatia prezentata este important de diagnosticat stadiul de consolidare al fracturii, deoarece extragerea prea rapida a tijei poate conduce la recidiva fracturii. In opinia mea, recuperarea poate fi temporizata / limitata pentru 2-3 saptamani, timp in care se va monitoriza radiologic progresia calusului osos. Cand acesta va fi cat de cat rezistent, tija poate fi scoasa si se poate relua recuperarea mai in "forta". In conditiile aplicarii post-operatorii precoce a oxienoterapiei hiperbare (HBO), astfel de fracturi pot consolida suficient in 4 saptamani, incat sa ofere sprijin cu incarcare pacientului, astfel incat recuperarea poate fi practic incheiata la 2 luni.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
20-07-2011, ora 13:45
madalina_adriana
Nu este medic/terapeut
madalina_adriana
Buna ziua,

Am 25 de ani si acum 5 luni am cazut pe gheata si mi-am fracturat tibia (fractura 1/3 distala cu deplasare 10 grade). Mi s-a recomandat operatia, am facut-o si mi s-a pus o tija zavorata prinsa cu unu surub in partea de sus si 2 in partea de jos. Acum ma mai doare cand se schimba vremea, sau cand ma ridic dupa ce stau mult culcata. Medicul care m-a operat mi-a spus ca se va putea scoate tija dupa minimum 1 an de la operatie. Acum este plecat din tara cu un contract in alta parte, si intrebarea mea pt dumneavoastra ar fi: o sa fie nevoie din nou de recuperare dupa ce imi scoate tija? o sa fiu nevoita sa folosesc iar carjele pana sa pot lasa greutate totala pe picior sau la o zi doua dupa incizie o sa pot merge normal? o sa am voie sa alerg dupa ce imi scoate tija si la cat timp?

Va multumesc,
Madalina
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul