Fractura metatarsian neconsolidata 2

15-08-2014
Vasile0810
Nu este medic/terapeut
Vasile0810
Buna ziua.
Vin si eu cu o mare problema ptr mine(si as dori un raspuns daca binevoiti).Am 58 de ani si sunt nefumator.
In data de 11.01.2013 am suferit un accident (am cazut de pe scaun) si am suferit o fractura baza metatarsian 2 si 3 antepicior drept.
M-am prezentat la spital, mi-au facut radiografie si mi-au pus piciorul in ghips.
Dupa 2 saptamani m-am prezentat la control in care D-l doctor nu m-a bagat in seama si a spus ca ne vedem la scoaterea ghipsului.
In data de 11.02.2013 mi-a scos ghipsul, dar nu mi-a facut radiografie.
Am facut recuperari 10 zile, dupa care m-am prezentat la doctor. Piciorul mai era umflat, ma mai durea si mi-a mai dat inca 10 zile de recuperare; dupa care m-am prezentat la dumnealui. D.l doctor a spus ca tot o sa se mai umfle si o sa ma mai doara.
Dupa 1 an si jumatate m-am prezentat la D.l doctor, i-am spus ca mai este un pic umflat, iar cand merg se umfla mai tare si mai simt cate o intepatura.
D.l doctor mi-a dat de am facut radiografie, iar rezultatul arata ' 'fragmentele in contact consolidata'.
Am cerut sa fac un tomograf, iar rezultatul arata ' veche fractura neconsolidata baza metatarsian 2 si fractura consolidata baza metatarsian 4 antepicior drept.
G: 85 kg
H: 1.68 m
Glicemia: 100 mg/dl.
Am fost la spitalul Sf. Spiridon Iasi iar doctorul de acolo mi-a spus ca pot sta asa sau sa ma operez, daca ma opereaza imi pune o placuta si material de la coaste. Mi-a recomandat sa port talpici ortopedic.
Am fost la spitalul de recuperari din Iasi aici mi-a recomandat sa port talpici si un spray nazal: NYLEX sau calcitomina (injecti)
Dl doctor de la Iasi mi-a dat sa iau un spray: NYLEX

Aici este CT: http://www.girlshare.ro/33826032.9

Doresc parerea dumneavoastra.
Va multumesc anticipat !
1 comentarii
0
15-08-2014, ora 19:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Situatia trebuie privita fundamental diferit:
- problema majora este diabetul, cauzat de supra-ponderabilitate (obezitate);
- diabetul provoaca atat macro-, micro-angiopatia periferica (afectarea vasculara), cat si neuropatia periferica plantara;
- consecinta angiopatiei si a neuropatiei este piciorul Charcot diabetic, adica o osteo-artropatie, manifestata prin fragilizarea osteo-articulara si aparitia de fracturi spontane, fara traumatisme majore. Aceste fracturi spontane agraveaza piciorul Charcot diabetic, determinand finalmente deformatii importante ale piciorului.
- nu cunosc situatia (nu am vazut nici piciorul, nici radiografiile), insa interventia chirurgicala este categoric contra-indicata.
- trebuie sa constientizati importanta supra-ponderabilitatii si sa actionati in acest sens (-25 kg). Este practic singura problema de rezolvat la ora actuala. Fracturile metatarsienelor (daca sunt izolate si nu fac parte dintr-o fractura-luxatie tip Lisfranc sau daca nu constituie debutul piciorului Charcot diabetic) nu trebuie sa va preocupe foarte mult, deoarece consolideaza spontan.
Nu cred ca va ajuta nici un spray, nici talpici, ci doar scaderea ponderala majora si reducerea drastica a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: