Fractura metacarpian 5

21-01-2011
Mihai_CL95
Nu este medic/terapeut
Mihai_CL95
In urma cu 3 saptamani am suferit o fractura la degetul mic din cauza unei batai am mers imediat la urgente unde mi s-a pus o atela si mi s-a spus ca trebuie sa consult in medic ortoped.In urma consultatiei doctorul mi-a spus ca trebuie imobilizata mana intr-o manusa gipsata timp de 3 saptamani spunandu-mi ca este capul metacarpianului putin basculat.Dupa 3 saptamani in data de 21.01.2011 respectiv astazi am mers sa scot gipsul, dar rezultatul a fost cu totul altul fata de cel asteptat.De unde incepe degetul cand ating simt un os sus si unul in jos iar unde se indoaie degetul este ca un damb cum ar cobora.Doctorul mi-a sugerat sa fac o radiografie de control si sa revin.Tin sa mentionez ca dureri nu am, dar din cum arata nu-mi pare ok.Nu cred ca am fost destul de explicit si am sa uploadez o poza cu mana in momentul de fata.As vrea totusi sa stiu daca este nevoie de interventie chirugicala pentru a putea merge din timp ca mai tarziu sa nu se agraveze.Cu stima Tanasuca Mihai.
8 comentarii
0
22-01-2011, ora 08:44
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Trebuie sa te vada un chirurg plastician. Iti recomand Clinica de Chirurgie Plastica; Microchirurgie reconstructiva a Spitalului Universitar Bucuresti; numai bine
0
22-01-2011, ora 23:43
Mihai_CL95
Nu este medic/terapeut
Mihai_CL95
am uitat sa mentionez ca la atingere capul metacarpianul se simte mult mai mare fata de cel de la mana dreapta care e normal.Ce ar putea sa insemne asta?Sunt destul de speriat deoarece vreau sa ajung cat mai repede ca sa nu fie prea tarziu.Luni urmeaza sa merg la o doamna doctorita de specialitate recomandata de un amic.Am inteles ca e posibil sa ma imbolnavesc de osteoartrita desi am doar 15 ani si nu imi doresc deloc.Au trecut totusi 3 saptamani de la fractura, osul nu era rupt, dar doctorul spunea ca e basculat(nu stiu cu exactitate ce inseamna asta), iar din ce se vede acum nu este deloc bine.Sper sa pot recupera macar o parte din flexibilitatea degetului si de azi a inceput sa ma doare si antebratul(dureri nu foarte mari in genul unei febre).PS: Multumesc pentru sugestie doamna doctor dar imi este greu sa ajung in momentul de fata la Bucuresti de aceea m-am interesat de un doctor bun in orasul meu sa ii cer si lui parerea si daca v-a fi nevoie voi merge si la Bucuresti.Sper sa fie totul ok, dar nu stiu de ce ma doare antebratul.
0
26-01-2011, ora 22:12
Mihai_CL95
Nu este medic/terapeut
Mihai_CL95
Buna seara.Am revenit, mentionez ca tot nu am reusit sa ajung la doctor, dar as vrea sa stiu daca o operatie ar mai putea fi facuta dupa 3 saptamani de imobilizare din ce a spus doctorul osul nu era rupt doar basculat, dar se mai poate pune la loc chiar daca a fost imobilizat 3 saptamani?PS:Am 1, 75m, 75kg si 15 ani, iar imediat voi pune o poza cu mana.Maine voi ajunge la medic de urgenta pentru a nu fi prea tarziu.
0
04-02-2011, ora 14:26
Mihai_CL95
Nu este medic/terapeut
Mihai_CL95
Am revenit cu o radiografie si...este mult mai rau zic eu decat la inceput poze este aici: http://th06.deviantart.net/fs71/PRE/i/2011/035/c/c/my_hand_radiografy_by_frozzencl-d38riui.jpg.Va rog frumos sa-mi sugerati ce as putea face si unde as putea sa ma operez pentru a ma putea vindeca.
0
04-02-2011, ora 18:14
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ar fi bine sa vedem si a doua radigrafie (cea latero-laterala)
pare a fi a fractura cominutiva a metafizei distale a metacarpului V cu deplasarea fragmentului usor radial si cel mai probabil volar (nu se vede pe radiografie, insa intotdeauna fragmentul "basculeaza" volar, deci spre palma)
tratamentul este deobicei conservativ, deci repozitie (acesta este foarte importanta) ghips si control radiologic in ghips, dupa care iar control radiologic la o saptamana si la 2 saptamani. timpul de imobilizare este de 4 saptamani si nu 3. Cu aceasta metoda, daca fragmentul nu se redisloca, sansele de vindecare sunt bune.
INSA in cazul Dvs nu s-a facut repozitia/nu a fost controlata/nu a fost suficienta timpul imobilizarii. oricum metacarpul este scurtat, fragmentul distal este usor rotit si fragmentul distal este dislocat palmar
dislocatia in sine nu ar fi o problema, scurtarea si malrotatia pot crea insa probleme mai ales daca vreti sa lucrati intr-un domeniu unde dexteritatea este esentiala sau vreti sa jucati la pian
sfatul meu este sa cautati un chirurg de mana care sa va examineze si sa decida tratamentul cel mai adecvat
0
07-02-2011, ora 21:21
Mihai_CL95
Nu este medic/terapeut
Mihai_CL95
Am consultat doctorul ortoped din nou si a deci inca 10 zile de gips pe metacarpian 4, 5 deoarece spunea el ca nu s-a consolidat cum trebuie si intradevar practicam un sport in care dexteritatea este esentiala, dar si in viitor mi-am propus sa lucrez intr-un domeniu in care dexteritatea este si ea de ajutor.Am sa astept 10 zile voi face din nou radiografia si voi reveni cu poza radiografiei.
0
17-02-2011, ora 18:09
Mihai_CL95
Nu este medic/terapeut
Mihai_CL95
Buna seara!Am mers astazi sa scot gipsul de la mana si mi-a spus ca nu mai trebuie gips si ca pot sa plec, dar la mana nu s-a schimbat nimic deoarece se vede foarte bine cu ochiul liber.Daca ati putea sa-mi recomandati la ce sectie sa merg ortopedie sau chirurgie plastica deoarece m-am hotarat sa plec din oras pentru a vedea parerea altui medic.Eu nu sunt de acord sa raman asa pe viata daca stiu ca se mai poate face ceva s-o fac pana la capat am 15 ani si viata inainte asa ca voi incerca si in alta parte.
0
10-01-2012, ora 12:27
vlad94
Nu este medic/terapeut
vlad94
Am avut si eu fractura metacarp 5 si astazi am scos ghipsul(dupa 3 saptamani).Pot strange pumnul complet in afara de degetul mic.Pe acela il pot strange cam 2/3 din stransoarea maxima posibila.Daca imping mai mult simt simt durere si o senzatie de stransoare, parca impinge osul sa iasa afara cand fortez.Este normal sa faca asa?E doar o chestiune de timp pana se mobilizeaza si acel deget? Mai incerc din cand in cand sa il misc incet pentru a se reobisnui dupa perioada de imobilizare.
Inca o intrebare.Este in regula daca in timpul recuperarii as face inot? Ma ajuta in vreun fel la recuperare?In principal as vrea sa fac inot pentru a-mi tine muschii activi.
Dar ingrijorarea mea principala e in legatura cu degetul pe care nu il pot duce pana la capat.Si am uitat sa mentionez ca am si o mica umflatura (simt ca acolo e os).Am auzit ca se numeste calus si e ceva normal sa apara si dupa ce scot ghipsul si ca isi va reveni de la sine.E adevarat?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: