Fractura marginala posterioara 1 3 veche de 1 an

30-07-2013
chrisbuuren
Nu este medic/terapeut
chrisbuuren
Buna ziua ma numesc Cristi am 21 de ani si acum 1 an am suferit o accidentare la fotbal am sarit la o minge inalta iar am calcat era un sant si glezna mea s-a dus la 45 grade sau mai mult si a trosnit..in fine cu timpul a trecut, recent acum o luna am jucat fotbal si m-a lovit un prieten la glezna afectata si a inceput sa ma doara fie ca mergeam sau il intindeam ma durea..am fost la medic la Foisorul de foc si mi-au facut 2 radiologii si mi-au zis ca am fractura marginala posterioara de 1/3 netratata veche de 1 an..mi-au dat fasa elastica si omez si tador..si ca sa tin fasa elastica 21 zile iar medicamentele sa le iau timp de 14 zile..este bine ce mi-au zis?nu parea ca-i intereseaza prea mult..
cand o sa am voie sa-l foretez iar?o sa se sudeze osul la loc cu tratamentul asta?ei au zis ca e echivalenta cu o entorsa de gradul 3..
astept un raspuns, multumesc!
3 comentarii
0
30-07-2013, ora 15:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Fractura pilonului tibial (asa-zisa "marginala posterioara") este deosebit de severa prin complicatiile sale (artroza post-traumatica rapida si invalidanta).
Din acest motiv aceasta fractura se opereaza in 99% din cazuri la varsta D-voastra, deoarece orice deplasare de 1-2 mm este incompatibila cu o evolutie corecta.
Nu se pune problema de "fortat"piciorul, ci trebuie sa faceti un Computer-tomograf si sa consultati un specialist cu mare experienta in acest domeniu, pentru a mai putea "salva' ceea ce se mai poate 'salva'...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
30-07-2013, ora 19:56
chrisbuuren
Nu este medic/terapeut
chrisbuuren
multumesc frumos domnule doctor..ce ar trebui sa fac acum..unde ma pot opera?chiar este nevoie?
mie mi-au spus cei de la Spitalul clinic de ortopedie Foisor ca sa-l tin in fasa..si doar medicamentele alea..

o zi buna:)
0
30-07-2013, ora 21:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este exclusa categoric interventia fara o evaluare corecta, bazata pe computer-tomograf (nu RMN, deoarece nu poate studia structura corect osoasa).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.