Fractura marginala (dorsala) picior drept

14-03-2012
Alexu19
Nu este medic/terapeut
Alexu19
Numele meu este Alexandru, sunt baiat, 20 ani, aprox 75kilograme.Pe data de 1 februarie am avut un mic accident la sanius.Am cazut de pe sanie, in viteza mare, pe picior!Imediat am fost dus la spitalul municipal Moinesti/jud Bacau, unde am fost consultat de un medic ortoped.In urma unei raze, m-au diagnosticat cu fractura marginala (parca a spus si dorsala) la piciorul drept, in zona gleznei.O saptamana cu atela, apoi urmat de alte 5saptamani cu ghips complet (circular cred ca se numeste) de jos si pana peste genunchi.Dupa mai multe raze, astazi mi l-au dat jos, spunandu-mi ca in decurs de o luna sa incerc usor sa folosesc piciorul, ajutandu-ma de o carja!

Intrebarea mea ptr domnul chirurg Marius Uscatu..

Este normal ca dupa ce mi'au scos ghipsul, sa nu pot misca deloc piciorul de la genunchi?Nu il pot indoi deloc, la fel si degetele picioarelor, foarte greu reusesc sa le misc.Cand ma ridic, si stau in carja(nu pun piciorul deloc jos) simt cum se invineteste si amorteste instant, ca si cand aveam ghipsul.Este normal?
Ce imi recomandati pentru recuperare?Specific ca nu am posibilitati ptr o clinica specializata de recuperare, presupun ca in afara de o simpla fizioterapie nici nu pot face in acest oras!Masaje sau?

Astept un raspuns.Va multumesc!
2 comentarii
0
16-03-2012, ora 21:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Fizioterapia este relativ inutila, singura importanta fiind kineto-terapia.
O imobilizare atat de indelungata determnina exact simptomele mentionate de catre D-voastra, motiv pentru care tendinta moderna este de ""chirurgicalizare" a fracturilor gleznei, permitand mobilizarea precoce a gleznei si a genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
17-03-2012, ora 13:33
Alexu19
Nu este medic/terapeut
Alexu19
Va multumsesc pentru raspuns!M-am mai linistit, incet, incet, piciorul isi recapata mobilitatea.Trebuie sa am rabdare si vointa!
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul