Fractura humerus + pareza nerv radial

01-12-2012
Coszmin
Nu este medic/terapeut
Coszmin
Buna seara!
Ma numesc Cosmin, am 24 de ani iar in urma cu 5 luni am suferit o fractura de humerus, treime medie-inferioara, in urma unui meci de skandenberg. Am fost operat la Spitalul de Urgente Sf. Spiridon din Iasi. Interventia trebuia sa fie facuta, si asa scrie si in fisa de externare, de catre un medic ortoped 'bun' din cate auzisem. De fapt m-au operat niste rezidenti, care sincer, parerea mea, habar n-aveau ce fac. Am fost anesteziat local, deci auzeam ce se petrece in sala de operatie. Anestezia a cedat in mijlocul operatiei, s-a mai facut odata tot local, iarasi a cedat iar pana la urma s-a trecut la anestezie generala.
Cat despre operatie, m-au deschis intai pe partea tricepsului vreo 20 de cm, m-au inchis la loc pe motiv ca 'e prea spart osu' si nu se poate interveni pe partea aia' apoi mi-au facut doua incizii mici, aprox 5 cm fiecare, una distal si una proximal fata de umar, pe partea lateral-exterioara, pe unde s-a si introdus o placa de osteosinteza, fixata nu doar 4 suruburi (mai tarziu am aflat ca trebuiau minim 6). Precizez ca inainte de operatie puteam sa fac extensia degetelor si a incheieturii pumnului, dupa operatie nu mai puteam. Au zic ca aceasta pareza va trece dupa maxim 3 luni.
Am tinut bratul imobilizat in ghips aprox 2 sapt, inca vreo 2 in sling, Firele mi-au fost scoase dupa vreo 3 sapt. Chiar inainte de asta am inceput recuperarea, la Spitalul de Recuperare din Iasi, unde am facut masaj, electrostimulare si exercitii. Am continuat exercitiile si acasa. Fractura parea ca se prinde, muschii isi recapatau tonusul, dar nervul radial nu dadea niciun semn.
Dupa aprox 3 luni jumatate de la operatie am decis reiau programul de electrostimulare si masaj, fara rezultate. Am facut chiar si acupunctura. Incepea sa ma doara din nou si bratul, in zona fracturii, asa ca am fost indrumat de alt medic ortoped sa fac un CT la brat, sa vedem care-i treaba. Rezultatele au fost ingrijoratoare.. fractura avea doar cateva punti de prindere, distanta dintre segmentele osoase fiind foarte mare in urma operatiei.. Trebuia intervenit din nou.
La 5 luni dupa prima operatie, am fost operat din nou, la Spitalul Municipal Pascani, de catre alti medici ortopezi, care initial au hotarat ca trebuie scoasa placa metalica, apropiate mai tare segmentele osoase si facuta neuroliza nervului radial si introdusa o alta placa, mai scurta. Dupa eliminarea placii insa, acestia au observat ca osul e mai bine prins decat parea pe CT si au hotarat ca nu mai e nevoie de alta placa. Cea mai mare surpriza a fost faptul ca nervul radial era prins sub placa !! O greseala impardonabila a medicilor care au efectuat prima operatie!
Acum ma aflu la 10 zile de la cea de-a doua operatie. Bratul inca ma doare, nu s-a dezumflat complex, il port in sling, degetle si pumnul nule pot extinde. Sapt viit incep iarasi recuperarea cu Dumnezeu inainte!

Rog pe oricine a trecut prin ceva similar, sau pe domnii doctori, sa-mi dea niste sfaturi, orice, pt ca sunt la pamant din punct de vedere moral.. Multumesc anticipat!
22 comentarii
0
02-12-2012, ora 13:38
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
metoda aleasa la prima operatie este cel putin dubioasa
nervul radial inconjoara humerusul dinspe proximal-dorsal, spre distal-lateral, deci pe partea dorsala si laterala nu este voie sa-l operezi orb. primul lucru la o operatie deschisa de humerus este gasirea nervului, mobilizarea acestuia si osteosinteza cu placa, cu nervul in siguranta deasupra placii. pe partea anterioara teoretic s-ar putea efectua operatia facuta insa este usor mai complicata. pe partea interna este foarte dificila si riscanta din cauza altor nervi si a arterei brahiale. ca si concluzie, pe partea laterala nu se puna placa cu metoda minimalinvaziva pentru ca este foarte riscanta. cealalta metoda destul de sigura este tija centromedulara, care ar fi o metoda sigura si minimalinvaziva, insa distal trebuie zavorat dinspre anterior si nu lateral
nervul daca nu a fost sectionat atunci are sanse bune de revenire insa din pacate revenirea nu este intotdeauna 100%. puteti sa-l ajutati cu stimulare electrica, vit B complex, milgama etc insa sa nu asteptati miracole, daca revine atunci lent
kinetoterapia este esentiala pentru mentinerea mobilitatii articulatiilor. bratul sa nu-l fortati lasati sa revina, sa se intareasca. daca nu aveti rapdare poate sa recidiveze fractura
0
03-12-2012, ora 14:24
Coszmin
Nu este medic/terapeut
Coszmin
Da, sunt constient ca au gresit total prima operatie.. E bine ca acum am scapat de placa, deci stiu sigur ca nu mai e nimic care sa-mi obstructioneze nervul.
Deocamdata fac tratament cu milgamma intramuscular, fac electrostimulare, masaj, exercitii usoare si sper ca incet, incet sa vad progrese.

Multumesc mult de raspuns!
0
04-12-2012, ora 10:58
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Pentru pareza de nerv radial, va recomand sa consultati si un chirurg plastician familiarizat cu leziuni ale plexului brahial. Numai bine
0
04-12-2012, ora 11:37
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
doamna colega, in romania nu exista chirurg plastician familiarizat in chirurgia plexului brahial
leziunea acesta este una directa prin strivire a nervului, nu s-a produs la nivelul plexului brahial, a fost explorat si s-a constatat continuitatea lui. in aceste conditii tratamentul este una conzervativa, si in cazuri extreme una chirurgicala
0
24-01-2013, ora 23:18
Coszmin
Nu este medic/terapeut
Coszmin
Multumesc pt raspunsuri.

Inca nu ma simt mai bine, fac in continuare tratament cu Milgamma, electrostimulare, masaj, exercitii. Daca ati putea, va rog, sa-mi mai dati niste sfaturi, poate cineva care a fost in situatia asta. As aprecia foarte mult!
0
23-04-2013, ora 20:38
seby1
Nu este medic/terapeut
seby1
eu la ora actuala sufar de aceas problema ca si tione.an 27 de ani si an urma cu trei luni am fost operat ca si tine cu placa si 10 suruburi si la ora actuala am aceeas problema si din cate am anteles de la doctori astia deaici ca sant an italia tre sa ma reoèperez finca doctori an timpul operatiei miau atins sau poate miau taiat nervul daca nu cumva ca si la tine lau pus sub placa care miau puso.sper sa fie bine pena la urma
0
03-04-2014, ora 00:28
fortzza
Nu este medic/terapeut
fortzza
buna am 28 ani si in urma unui acident auto mam ales cu o fractura de humerus cu deplasare am mers la spitalul judetean timisoara pentru a fi operartmi sa spus ca e cu risc si ca nervul radil poate fi afectat si asa sa si intamplat inainte de operatie puteam intinde palma si degetele dar dupa operatie nu. ba mam ales si cu o amorteala incepand din zona operata si terminanduse pe degetul mare si incheetura degetului aratator ti sa specific ca la un momendat medicul care ma operat mia zis ca ar putea incerca sa mi-o puna in ghips fara operatie insa lam lasat pe el sa decida, el fin specialistul ma bazat ca alege ce este mai bine pentru mine insa imi pare rau ca nu am facut eu alegerea si sa fiu incercat varianta cu ghipsul... azi la 2 luni de la operatie mergand la neurolog si facand VCN si RGM am fost diagnosticat cu neuropatie nervului radial si sa imi zica medicul ca am sanse de doar 50% de revenire si ca mana mea nu va mai fi cum a fost, , , , , peste 3 luni trebe sa repet testele insa medicul nu mia zis care sunt urmatorii pasi in cazul in care testu o sa iasa negativ dinou.As dori cateva indrumari daca se gasete cineva amabil, , , , , MULTUMESC
0
26-04-2014, ora 03:12
Coszmin
Nu este medic/terapeut
Coszmin
Salutare si scuze ca raspund asa tarziu, n-am mai urmarit mail-urile primite de la romedic.
In tot acest timp de cand n-am mai postat nimic, pot spune ca am facut progrese mari. As zice ca nervul radial mi s-a recuperat in proportie de aprox 70-80%, din punct de vedere motor. Imi pot folosi mana in activitatile zilnice, la treaba, la scris la tastatura, dar inca ma jeneaza putin la chestii ce tin de dexteritate. Pot face extensia incheieturii pumnului aproape cat la cea sanatoasa, la fel si extensia degetelor. Policele e putin mai rigid, dar per total e bine. Partea senzitiva nu prea a progresat, inca nu prea am simt pe o parte din dosul palmei si pe o parte din antebrat, iar noaptea imi amorteste mana. Dar partea importanta e ca o pot folosi din nou, chiar daca nu la potential maxim.
Din Ianuarie 2013, de cand am postat ultima oara, si pana acum, am facut aproape constant tratament cu Milgamma-N (si inca mai fac - 2, 3 saptamani da / 2, 3 nu) si o perioada si cu Thiogamma si Pentoxiretard. Parerea mea e ca m-au ajutat mult.
Un alt aspect important al recuperarii il reprezinta mentinerea tonusului muscular si reeducarea motorie, acestea se realizeaza prin kinetoterapie (foarte important!) Recomand sa mergeti la un cabinet de kineto vreo 10-20 de sedinte, apoi sa continuati acasa tot ce v-a invatat terapeutul.
Si cel mai important este sa pastrati o atitudine pozitiva, sa aveti incredere ca intr-un final va fi bine! Desi o sa dureze mult si o sa fie extrem de stresant, cu siguranta daca urmati tratamentul si faceti kineto, veti vedea progrese. La mine, primul semn a aparut abia in Mai 2013, deci la 11 luni de la fractura. Am simtit ca niste impulsuri de-a lungul bratului pana in degete si usor, usor s-au transformat in miscari. Iar policele abia de vreo 2-3 luni il pot misca mai amplu.
Daca mai aveti alte intrebari, nu ezitati sa ma contactati sau sa mai lasati comentarii la acest subiect. Promit ca o sa raspund mai prompt.

Multa sanatate va doresc!
0
02-07-2014, ora 01:02
Marian 35
Nu este medic/terapeut
Marian 35
buna seara tuturor! in urma cu 19 luni am suferit o fractura de humerus drept, s-a intervenit chirurgical, s-a pus placa cu 6 suruburi, dupa operatie totul a fost ok, imi puteam misca mana perfect. in urma cu 5 zile m-am operat a doua oara pt.ca aparuse o infectie pe langa placa metalica si trebuia indepartata neaparat. dupa operatie surpriza, nu imi mai pot extinde inchietura maini si nici degetele, de strans pot strange dar de extins nu, le pot extinde doar stand cu palma pe masa, la fel si degetul mare. astazi am facut un EMR, rezultatul fiind urmatoru: LEZIUNE A NERVULUI RADIALDREPT CEL MAI PROBABIL IN 1/3 DISTALA A BRATULUI-DENERVARE SEVERA ACUTA, SLAB ACTIVA.

NOTE:RADIAL DREPT-CULEGERE DIN EXTENSOR PROPRIU INDEX DR-SUB COT SE OBTIN RASPUNSURI MOTORIICU AMPTITUDINE SEVER REDUSA, IAR DEASUPRA COTULUI, ATAT LA IESIREA NERVULUI DIN SANTUL HUMERAL, CAT SI IN SANT NU SE OBTIN RASPUNSURI MOTOTII(SUB REZERVA EDEMULUI BRATULUI SI A PLAGII POSTOPERATORII CARE INTERFERA CU POSIBILITATATILE DE STIMULARE).cONDUCERE SENZITIVA NORMALA, CU AMPLITUDINE REDUSA A RASPUNSULUI SENZITIV.
EMG. EXTENSOR COMUN DEGETE si brahioradial drept-rare potentiale de fibrilatie -nu se obtin unitati motorii la incercarea de contractie voluntara.


rog pe cine a trecut prin asta sa imi spuna cam ce trebuie sa fac si cat de grav este afectat nervul radial. momentan sunt pe antibiotice, iau ALAnerv si am inceput sa fac si gimnastica de recuperare. Multumesc anticipat tuturor.
0
04-07-2014, ora 23:00
ovidiupavel
Nu este medic/terapeut
ovidiupavel
buna.in urma cu 11 luni am suferit un accident de motocicleta...verdictul?pareza nerv radial de omoplat.am avut omoplatul rupt pe diagonala(fractura scapula)...nu s-a intervenit cu operatie.dupa 7 zile am iesit din spital bandajat tot pentru a se suda omoplatu..dupa o luna mi sa dat jos bandaju, nu puteam sa misc DELOC mana, am avut dureri groaznice tip arsura..acum dupa 11 luni pot sa misc doar din umar si simt putin tricepsul ca se incoarda, si pot sa misc putin degetul mare in semn de ok.am facut 10 sedinte fizio si 10 kineto si fac acasa in continuare ca si tratament medicamentos folosesc alanerv ce mi-a recomandat doctorul...mananc sanatos si fac miscare moderat...nu stiu incotro ma indrept si cred k dureaza pre mult..niste sfaturi sunt bn primite va rog care ati trecut prin asa cv
0
04-07-2014, ora 23:30
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
pareza nerv radial de omoplat? asa ceva sta pe biletul de iesire?
ce inseamna pentru Dvs: "nu puteam sa misc DELOC mana", mana inseamna partea distala de incheietura mainii sau tot bratul (extremitatea superioara)?
descrieti mai detailat ce miscari puteti sa faceti?
puteti sa miscati umarul?
puteti sa flectati si sa extendati cotul?
puteti sa flectati si sa extendati incheietura mainii?
"simt putin tricepsul ca se incoarda" ce inseamna acesta? puteti sa extendati cotul cu forta sau nu?
aveti probleme sensorice? amorteala?
ati facut o examinare EMG la neurolog? ce rezultat a dat?
0
05-07-2014, ora 12:34
ovidiupavel
Nu este medic/terapeut
ovidiupavel
pareza nerv brahial-asa scrie pe biletul de iesire(doctorul asa a zis pareza nerv radial de omoplat)acuma ei stiu.nu puteam misca bratul din umar(deloc) chiar dupa ce mi-a dat bandajul jos si nici degetul mare in semn de ok(deloc), nici flexie incheietura mainii, nimic.acum dupa 11 luni pot sa misc bratul din umar cam 45 de grade cam putin si pot sa ridic degetul mare in semn de ok(putin).nu pot sa-- flexez incheietura mainii, sa extendez cotul...acum cateva zile iarasi am simtit impulsuri in antebrat si o durere in cap in partea stanga si putin in partea dreapta a capului.probleme de amorteala nu am..probleme sensorice foarte putin pe exteriorul palmii.emg nu am facut
0
05-07-2014, ora 22:32
Marian 35
Nu este medic/terapeut
Marian 35
Ovidiupavel. ai facut un EMG?. daca nu faceti unu si daca trebuie si un RMN.cu rezultatul mergeti la un chirurg plastician. asa ve ti sti daca trebuie o interventie chirurgicala sau ce tip de recuperare si medicamentatie trebuie sa luati. ALAnerv, Milgamma, s.s.m.d. eu am facut un EMG, luni fac si un RMN. cu rezultatele voi merge la un chirurg plastician, nu vreau sa raman asa. asa ca v-a spun si dumneavoastra sa lupti pt.bratul tau, cu multa recuperare si rabdare vei reusi. mult succes!
0
06-07-2014, ora 19:20
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
pareza de nerv radial de omoplat nu exista, pareza de nerv radial este foarte probabil la Dvs.
pareza nerv brahial iarasi nu exista insa este pareza (leziune) de plex brahial (plexul brahial este complexul de nervi care iese din coloana cervicala si inerveaza extremitatea superioara)
evident nu va putem examina prin internet insa problema pare a fi mult subestimata.
se pare ca aveti o pareza de nerv radial insa nu numai, pentru ca incheietura mainii este flectata in principal de alt nerv (ulnar) iar abductia umarului iarasi este facuta mai ales de nervul axillar si suprascapular.
mie mi se pare ca Dvs aveti mai degraba o leziune superioara de plex brahial.
ati pierdut foarte mult timp. ar trebui sa faceti cat mai rapid o evaluare neurologica competenta cu EMG (aceasta examinare arata cum si cu ce viteza sunt transmise impulsurile prin nervi) si daca diagnosticul se adevereste atunci pot fi necesare multe alte examinari: RMN de calitate, myelo-CT coloana cervicala si trebuie sa cautati un chirurg de plex brahial (mai degraba in strainatate)
0
07-07-2014, ora 01:02
ovidiupavel
Nu este medic/terapeut
ovidiupavel
probabil k in momentul impactului am lovit frontal calul cred ca cu pieptul si probabil ca asa am reusit sa presez nervii cat despre omoplat cred k dupa ce am ajuns de pe asfalt in camp acolo cred ca s-a rupt cumva...mi s-a taiat filmul chiar la impact si m-am trezit in camp...asa am facut eu acum o reconstituire a accidentului...plus plamanul zdrobit de pe partea cu mana, cu pareza.pe biletul de iesire mai scrie:hematom muschi s.c.m, hematom mediastin superior, contuzie pulmonara minora, fractura sinus maxilar drept, fractura scapula, escortatii multiple si pareza nerv brahial
0
10-09-2014, ora 23:01
fortzza
Nu este medic/terapeut
fortzza
buna sunt ionut si revin cu vesti bune !!!!!! dupa cum spuneam am suferit si eu o fractura humerus mana drepta ca dupa operatie sa raman cu pareza de nerv radial fara a mai putea realiza extensia palmei si degetelor in urma cu 8 luni si pot sa multumesc lui D_zeu ca im momentu de fata sunt refacut 99% norocul a fost de partea mea dupa descurajarile din partea mediculi neurolog care imi dadea sanse de 50% de revenire pot sa spun ca dupa numai 5 luni am avut primele semnale de revenire totul a inceput cu incheetura palmei dupa care extensia degetelor si mai tarziu ridicarea degetului mare toate acestea se datoreaza recuperarilo continue facute, la recomandarea medicului am achizitionat propriu electrostimulator, orteza si burete ortopedic la fel si exercitile de gimnastica nu trebe sa renuntati dupa foarte multa munca cu siguranta vin si rezultatele si tot odata ma ajutat foarte mult centrul de recuperare neuromotorie dct CORNELIU BARSAN, DEZNA cele 3 saptamani petrecute la recuperare acolo datorita dotarilor centrului au fost cu adevarat de ajutor este unul dintre centrele ca dotare pe primul loc pe tara si dupa 3 saptamani chiar sau vazut rezultateleasa, asa ca nu va pierdeti speranta nu este ceva ireparabil toate bune si multa sanatate
0
17-11-2015, ora 21:15
ovidiupavel
Nu este medic/terapeut
ovidiupavel
buna.ce parere aveti?
EMG:-Studiul de conducere pe nervii median si ulnar motor si senzitiv este normal
-Studiul de conducere pe nervii radial, musculocutant, suprascapular si axilar nu obtine raspunsuri
-EMG in muschiul trapez este normal in deltoid se obtine activitate de denervare dar si PUM de activitate voluntara, neurogene
-EMG in brahialis si biceps brahialis obtine denervare abundenta
-EMG in m supraspinos si infraspinosul drept obtine denervare abundenta fara PUM voluntare
NEUROPHYSIOLOGIC INTERPRETATION:
Leziune de fascicul lateral si posterior drept(cordonal lateral si posterior)
RMN:Scolioza destroconcava a coloanei cervicale cu aplatizarea lordozei cervicale fiziologice
-c2sic3:protruzie discala posterioara ce determina amprentarea sacului dural, fara conflict radicular decelabil
-C4:debord discal circumferetial intra si extra foraminal bilateral, cu amprentarea sacului dural, ingustare foraminala bilaterala fara conflict radicular decelabil
-C5:debord discal circumferential intra si extraforaminal bilateral ce determina amprentarea sacului dural, ingustare foraminala cu tangenta radiculara bilaterala
-Chist intracanalar, extramedular, paramedian drept la C6 si C7, cu sclloping osos si extensie intraforaminala, dimensiuni aproximative 26/10 mm-mai probabil chist arahnoidian.Schitarea unui discret hipersemnal intramedular paramedian drept la acest nivel-leziune medulara demielinizare reala?artefact?
-Fara modificare de structura osoasa suspecta decelabila in segmentul examinat
-Fara alte modificari patologice decelabile pe rutele nervoase ale plexului brahial
-Edem intramuscular la nivelul subscapular
CONCLUZII:
-Formatiune chistica intracanal vertebral, extramedular, paramedian drept cu extensie intraforaminala la C6 si C7 (chist arahnoidian?)si minim hipersemnal intramedular paramedian drept la acest nivel-posttraumatic?

mi se pare sau nu se potriveste rmn cu emg.?!?
0
18-11-2015, ora 20:36
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
cereti parerea unui neurochirurg bun
0
24-11-2015, ora 13:13
Dr. Mihai Gavrila
Identitate neconfirmată
Dr. Mihai Gavrila
Nervii pot fi asociati in mod simplist ca niste cabluri electrice care au la exterior o teaca izolanta.

Leziunile nervoase sunt de mai multe feluri:
- neuroapraxia, adica contuzia, intinderea de nerv (in aceasta situatie nervul ramane intact, dar transmiterea impulsurilor este afectata); refacerea este in majoritatea cazurilor completa in ore, sau luni

- axonotmesis, situatie in care teaca izolanta a nervului este intacta si sunt afectati doar axonii (miezul cablului). Apare deficit motor, senzitiv, etc. cu recuperare in luni, char si ani

- neurotmesis, cand nervul este distrus pe toata sectiunea sa. In aceasta situatie este necesara o operatie de coasere a celor doua capete rupte, altfel refacerea nu va fi posibila. In aceasta situatie refacerea nervoasa este partiala.

Nervul radial este un nerv destul de gros si de rezistent. Nu prea se rupe usor in timpul fracturilor, dar poate fi comprimat, intins de fragmentele oaose. El mai poate fi traumatizat in cursul unei proceduri chirurgicale. Trebuie stiut ca in primele luni de la trauma EMG poate sa nu arate nimic (adica sa nu fie conducere nervoasa pe traiectul nervului). Apoi pacientul incepe sa simta dureri, furnicaturi de-a lungul antebratului si in degete, semn ca acesta se vindeca si odata cu vindecarea se reia si transmiterea nervoasa.
Cand apare un deficit pe traiectul nervului radial dupa o fractura de humerus (adica mana este cazuta 'in gat de lebada' si pacientul nu poate ridica degetul mare), se practica deschiderea focarului de fractura cu identificarea si explorarea nervului; se face apoi osteosinteza avandu-se grija sa nu se prinda acesta intre fragmente, sau sub placa de osteosinteza.
Uneori dupa operatie poate apare o pareza temporara de nerv radial, chiar si in conditiile in care nervul a fost manipulat cu grija; aceasta va disparea in timp.

Recuperarea nervului radial este lunga, uneori frustanta, dar de cele mai multe ori incununata cu succes.

Cu stima
Dr. Mihai Gavrila chirurg umar si cot
0
24-11-2015, ora 13:18
Dr. Mihai Gavrila
Identitate neconfirmată
Dr. Mihai Gavrila
ovidiupavel, se pare ca in timpul accidentului ai suferit si traume la nivelul coloanei cervicale. Plexul brahial este un manunchi de nervi ce porneste de la coloana cervicala si inerveaza membrul superior.
Cere sfatul si unui neurochirug
Cu stima, Dr. Mihai Gavrila chirug umar si cot
0
13-12-2015, ora 23:14
ovidiupavel
Nu este medic/terapeut
ovidiupavel
RMN si EMG sunt facute recent la 2 ani de la accident.cea ce nu sunt sigur ce face acel chist blochaza ceva?nici nu i cunosc pozitia unde e cu toti acesti termeni medicali?mai pe ROmaneste?
0
29-09-2016, ora 10:04
bita_emi
Nu este medic/terapeut
bita_emi
Am 32 ani. In urma cu 6 luni si doua saptamani am suferit 5 fracturi( printre altele) in urma unui accident rutier, fiind pieton. Am fost avut operatie de col de femur garden III cu 3 suruburi, fractura fiind cominutiva, cu deplasare, col femural rotit mult, insa continent la nivelul cotilului. Din pricina aceasta abea dupa 6 luni am inceput sa folosesc cadrul. Am mers numai in scaun rulant si din pricina operatie de humerus - fractura cominutiva 1/3, deschisa - osteosibteza cu doua placute si 18 suruburi efectuata de catre 2 medici primari + rezidenti. Operatiile se pare ca au fost reusite. De asemenea am avut pareza de nerv radial si abea la 4 luni si 2 saptamani incheietura mainii a dat semne de recuperare, desi EMG, VCN a iesit 0. Am facut pana acum 39 de sedinte de electrostimulare pentru nerv. De asemenea alte terapii fizio : galvanizare, laser. Am facut kinetoterapie zilnic si 10 sedinte de balneoterapie. M-am recuperat in mare masura, desi inca nu merg fara cadru, estimez ca nu voi avea defecte de mers. Continui terapiile si sunt recunoscatoare tuturor oamenilor extraordinari care m-au ajutat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: