Fractura astragal

18-11-2011
clapon
Nu este medic/terapeut
clapon
Stimati domni doctori,
As avea nevoie de putin ajutor. Pe data de 3.06 am avut un accident in urma caruia am suferit o fractura de col astragalian drept tip 3 Canale- Kelly (tip 2 Hawkins modificat). Pe 4.06 s-a practicat reducerea sangeranda a fracturii, osteosinteza cu 2 suruburi cu saibi, imobilizare in aparat ghipsat gambopodal. Controlul radiologic realizat postoperator indica axarea fragmentelor fracturate. Dupa doua luni, pe 3. 07, timp in care am stat cu ghipsul, s-a realizat bilantul clinico-radiologic si s-a stabilit consolidarea insuficienta la nivelul focarului fracurat. Am urmat 10 zile un program de kinetoterapie. Pe 15.11 s-a extras materialul de osteosinteza. Precizez ca pe suruburi se depusese talus si doctorul a fortat osul pentru a le scoate. In timpul operatiei a taiat o capilara fina si cand a trebuit sa inchida operatia vena se retrasese si a inchis operatia asa. Dupa ce m-am trezit din anestezie doctorul a vazut ca am hemoragie, m-a bagat din nou in operatie si a "legat" acea vena si mi-a introdus un tub pt. drenaj. Controlul radiologic indica demineralizare osoasa importanta la nivelul astragalului. Sunt destul de speriata. Ce inseamna acea demineralizare? Ce tratament ar trebui sa iau? In cazul in care as face necroza ce solutii exista, daca exista? Ce imi recomandati?
Cu stima,
Clapon Ana-Maria
3 comentarii
0
19-11-2011, ora 17:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Fractura colului talusului (sau, arhaic, astragal) este una grava, ce se complica cu necroza in majoritatea cazurilor, chiar si in cele mai reusite interventii.
Situatia actuala trebuie studiata clinic si prin Computer-Tomograf (nu RMN!!!!!), ce trebuie comparat cu Computer-Tomograf-ul initial (absolut obligatoriu in acest tip de fracturi).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
20-11-2011, ora 09:32
clapon
Nu este medic/terapeut
clapon
Buna ziua!
Multumesc frumos de atentia acordata. Eu nu am facut initial un Computer-Tomograf dar am sa fac cat de curand.
Cu stima,
Clapon Ana Maria
0
20-11-2011, ora 09:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Protocolul Computer-tomograf face parte din diagnosticul obligatoriu initial (mai ales ca in Romania exista CT in aproape fiecare oras, fiind o explorare devenita banala), care determina indicatia chirurgicala.
Asteptam noutati dupa ce perfectati CT-ul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul