Folosirea corecta a anticonceptionalelor Mercilon.

18-09-2008
Deea18_1990
Nu este medic/terapeut
Deea18_1990
Buna ziua, am 18 ani si mi am inceput viata sexuala anul acesta in martie, am continuat sa fac sex pana in mai.Protejat cu prezervativ dar si neprotejat.Doar o data s a intamplat ceva neplacut.Ramase prezervativul in mine.Am luat pilula de a doua zi.Din fericire nu am ramas insarcinata.Apoi au urmat 2 luni si jumatate de abstinenta totala.Pe urma am inceput sa fac iar...am facut protejat de 2 ori dar ultima data neprotejat.Prietenul meu care are 21(avem o relatie serioasa) mi a spus ca nu a lasat in mine, totusi eu nu prea stau linistita, am sesizat, dupa ce s a terminat actul sexual ca inca eram foarte lubrifiata dar ma tem totusi sa nu fi fost o iluze si sa fi ramas ceva sperma in mine.In dimineata urmatoare am observat din nou ca eram tot asa.In urma unui control ginecologic(asta s a intamplat inainte sa fac neprotejat) doctorita mi a prescris Mercilon.Insa am nedumeriri in legatura cu acest tip de anticonceptionale.Inca nu prea stiu cum sa le folosesc exact.Ma tem ca si daca o sa le iau si o sa tot facem neprotejat sa nu raman insarcinata.Pentru ca noi ne dorim sa facem neprotejat.Prietenul meu nu are nicio boala.De asemenea ma tem sa nu ma ingras.Mentionez ca nu am mai folosit niciodata anticoncept.Am 73 kg si un organsim relativ ok.Dar de asemenea si fumez. dar nu inrait. Intrebarea mea este:Ma puteti lamuri cum ar trebui sa folosesc Mercilon si daca este recomandat totusi de la varsta aceasta sa iau anticonceptionalele acestea?Ciclul imi vine de obicei cu o intarziere de o saptamana sau doua.Astept neaparat raspuns.Multumesc.
7 comentarii
0
19-09-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Mecillon se incepe in oricare din primele 5 zile ale ciclului, preferabil chiar in ziua a 5-a. Se ia pilula zilnic, la aceeasi ora, preferabil seara. Dupa 21 de zile se face pauza timp de 7 zile, apoi se reia folie noua. Cititi si instructiunile si aplicati-le, mai putin cea cu recomandarea de a incepe in prima zi de menstruatie.
2. Nu, nu recomand de regula anticonceptionale, mai ales la 18 ani. Indiferent ca fumati sau nu fumati, va expuneti unor posibile reactii adverse, unele la distanta si grave, de exemplu: sterilitate, tromboze, cancer. Sunt intotdeauna preferabile metodele naturale, a caror eficienta (96 %) este aproape egala cu a anticonceptionalelor (98 %). Este bine sa veniti insa la consiliere, aplicarea corecta a metodelor naturale este mai dificil de explicat.
3. Metoda coitului intrerupt are o slaba eficienta (60 %), este o eroare sa va bazati pe ea. Ca sa fiti linistita, trebuie facut un test de sarcina la 3 saptamani de la contactul sexual suspect. Teste de sarcina gasiti in orice farmacie.
0
04-01-2010, ora 23:38
iloveyoupuiu
Nu este medic/terapeut
iloveyoupuiu
buna ziua:X am 17 ani si jumatate si am o relatie de 1 ani si 7 luni. si am decis sa ne incepem viata sexuala acum 3 luni.nu stim sigur daca am procedat corect dar tinem foarte mullt unul la altul:X marea noastra dilema este daca sa iau sau sa nu iau anticonceptionale:( nu stiu mai nimic despre modul de administrare si m-ar interesa foarte mult:( puteti ajuta si pe mine?sa iau sau sa nu iau?:( multumesc
0
05-01-2010, ora 15:36
Issa23
Nu este medic/terapeut
Issa23
Ar fi o posibilitate sa iei si anticonceptionale, e una din cele mai sigure metode, dar ca sa iei trebuie sa te duci la doctor sa faci un control si sa vezi ce iti recomanda, pastilele alea se iau cu un scop, au si ele o anumita cantitate de hormoni unele mai mult, altele mai putin..depinde.
0
05-01-2010, ora 15:39
Issa23
Nu este medic/terapeut
Issa23
iar modul de administrare e simplu, depinde cum il priveste fiecare femeie.. in mod normal se ia in prima zi de ciclu, si esti protejata de cand iei, de la prima pastila si tot asa, dar cu conditia sa le iei ZILNIC si la aceeasi ORA. ca sa isi faca in totalitate efectul.[sau daca se intampla sa nu poti sa iei si intarzi, sa nu fie mai mult de 12 ore] se face o pauza dupa terminarea foliei, o pauza de o saptamana, in care esti protejata, si in care tre sa iti vina si ciclul, in mod normal in a 3a sau a 4a zi. dar fie ca iti vine fie ca nu incepi a 2a folie in a 8a zi. daca mai vrei sa sti ceva, iti stau la dispozitie, si te ajut cu cel mai mare drag daca pot/stiu. te pup si ai grija !
0
05-01-2010, ora 15:39
Issa23
Nu este medic/terapeut
Issa23
ps: si scrie mai multe pe prospect[depinde ce ti.o recomanda doctorul] scrie acolo cu ce interactioneaza, ce scade efectul si tot asa.
0
05-01-2010, ora 22:32
iloveyoupuiu
Nu este medic/terapeut
iloveyoupuiu
m-a speriat rau domnul doctor de mai sus:(( dar dvs m-ati mai linistit.mai ales cand am citi pe internet ca au murit femei...doamne:( multumesc mult
0
03-12-2010, ora 17:14
Oana-Aura
Nu este medic/terapeut
Oana-Aura
mie mi-a dat doctora mercilon 21 de la 16 ani si cateva luni doar pentru protejare :-??
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •