Foliculita?

26-10-2008
anitsirc
Nu este medic/terapeut
anitsirc
Buna ziua!
In luna august m-am epilat pe linia bikinilor si cand a reinceput sa creasca parul, am avut o umflatura mare, rosie, care ma durea. Dupa ce am pus cateva zile alcool sanitar, durerea a disparut, dar umflatura era la fel de mare. In ultima vreme m-a deranjat tot mai tare si l-am strans si am observat ca este ceva negru sub portiunea s-a subtiat datorita presiunii. Am folosit timp de o saptamana un burete-lufa, iar la un moment dat a iesit din regiune un capat de fir negru (s-ar fi putut sa fie din apropiere deoarece mai aveam fire vizibile dar nu umflate). De atunci s-a facut galbena, ma doare tare si nu mai vad negru inauntru. Va rog sa imi spuneti daca infectia ar putea avansa si cum as putea scapa (nu as dori pe cale chirurgicala-este o zona sensibila si nu stiu cum as face igiena zilnica daca as avea fire de la operatie).
Va multumesc
1 comentarii
0
26-10-2008, ora 18:18
Romanitza
Identitate neconfirmată
Romanitza
E doar o mica infectie a foliculului pilos.Apare la multa lume, mai ales dupa epilare in zona inghinala, dar poate aparea si in alte zone, la baza firului de par.E ca un fel de cos, ca sa explic mai simplu.Poate fi stoarsa, exact ca un cos, dupa ce te-ai spalat bine pe maini, apoi tamponezi cu spirt.Poti sa dai cateva zile cu un unguent cu antibiotic(intrebi la farmacie de ceva ce merge pe stafilococ).
Daca e foarte mare(mai mare decat o boaba de porumb), sau nu poti s-o 'storci ' singura, poti merge la un cabinet de chirurgie s-o evacueze.Nu e obligatoriu sa puna vreun fir.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.