Fobia de a controla pulsul si activitatea inimii

19-08-2009
caragiale
Nu este medic/terapeut
caragiale
Bun gasit tuturor. Sufar de aceasta fobie sau obsesie de foarte multa vreme. Imi controlez aproape in permanenta pulsul, cum bate inima(chiar daca nu stiu cum ar trebui sa bata eu totusi o fac). Mi am facut nenumarate controale la cardiologie si organic nu e nimic aiurea. Eu totusi sunt panicat imediat ce am pulsul un pic mai mare si il simt sau simt vreun junghi in dreptul inimii. Nu ajung sa fac atac de panica dar totusi ma sperie destul de usor acest lucru.S-a mai confruntat cineva cu astfel de stari? Multumesc si astept un raspuns de la voi. Sanatate tuturor!!!
9 comentarii
0
19-08-2009, ora 22:38
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Da, cartile de homeopatie sunt pline de astfel de exemple.
Exista un remediu homeopat care are ca caracteristica principala exact simptomele pe care le aveti si pe care medicul homeopat il va gasi cu mare usurinta. Este un fel de fobie si este vindecabila iar simptomele corporale nu se pot depista organic deoarece sunt pe baza psihocsomatica.
Consultati un medic homeopat cu experienta si veti vedea cat de usor se poate vindeca asa ceva cu ajutorul homeopatiei. Succes.
0
19-08-2009, ora 22:47
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Apeleaza cu incredere un psihoterapeut, faptul ca nu ai nimic organic indica o posibila afectiune de ordin psihic, care se poate trata cu succes si iti recapeti si calitatea vietii. Sanatate!
0
06-03-2010, ora 16:42
ginco
Nu este medic/terapeut
ginco
Buna ziua tuturor,
In urma cu aproximativ 3 ani, am primit un telefon la institutia unde lucrez ca tatal meu a facut al 2-lea infarct si ca este foarte grav, sanse minime de supravietuire (multumim lui Dumnezeu a scapat cu viata) m-am speriat atat de tare incat am simtit un val de caldura ca mi s-a urcat in cap si apoi a coborat brusc, putina stare de greata, neliniste, asta am simtit atunci, greseala mea a fost ca mi-am masurat tensiunea arteriala in acele momente.Sunt constienta de faptul ca este bine sa-ti masori tensiunea sa sti cum stai, mentionez ca mi-am facut analize sanguine, EKG, ecografie cardiaca, am f la psiholog, la psihiatru care ma umpluse de medicamente gen xanax si altele pe care sincer sa fiu am renuntat la ele nu vroiam sa fiu dependenta de aceste pastile, pentru ca nu simteam nici o ameliorare cu ele parca mai mult ma agita. Precizez ca atunci cand am facut fobia asta nu suportam sa vad ca i se ia tensiunea cuiva, apoi singura mi-am impus si am reusit sa stau sa vad, acum le pot masura tensiunea membrilor familiei, dar eu nu mi-o pot masura sau vre-un cadru medical sa o faca, nu-mi pot controla emotiile, ma apuca palpitatii si creste tensiunea instantaneu, daca acel cadru medical mai sta un pic cu mine si-mi masoara din nou imi scade instantaneu, ajung la tensiunea mea normala fara tratament fara nimic, indiferent la ce cadru medical merg si este necesar sa-mi masor tensiunea trebuie sa-i anunt de problema mea sa nu fie impinsi de ce vede si sa-mi dea anumite tratamente, precizez ca am o tensiune arteriala normala 120 cu 60 130 cu 70 atunci cand imi dispare teama asta involuntara sa zic asa. As aprecia foarte mult daca as primi sfatul unui specialist, dat fiind ca la orice consultatie medicala primul lucru care ti se face este masurarea tensiunii arteriale. Precizez ca nu sunt fumatoare, nu beau alcool, cafea beau dimineata dar nu foarte tare (1 ceasca).As vrea sa-mi pot controla acele emotii involuntare. Cum sa procedez? Multumesc anticipat!
0
13-09-2011, ora 22:12
doru_mihail
Nu este medic/terapeut
doru_mihail
buna sear.aceiasi problema o am si eu.cu tensiunea.o masor zilnic.ajung sa o amsi 18 cand ma panichez grav.in rest sa zic ca o am 12?
0
15-09-2011, ora 20:29
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ginco, doru,

Sugestie: daca aveti aparat din acela electronic de luat tensiunea, cand stati acasa, puneti-l la mana permanent, cateva zile. Fara sa masurati tensiunea, purtat pur si simplu. Si numai dupa 2-3 zile de purtat, dati-i drumul de cateva ori sa masoare tensiunea, dar fara sa va uitati. Apoi, treptat, luat tensiunea o data pe zi. Poate asa va desensibilizati si se atenueaza teama. Nu e ceva grav, multi sufera de tensinea cauzata de "halatul alb" cum se spune, tensiune modificata din cauza prezentei medicului.
Daca e obsesie serioasa ce afecteaza viata normala, tot numai prin psihoterapie si/sau medicatie impotriva anxietatii sunt utile.
Sanatate, sper sa fie de folos!
0
01-02-2012, ora 18:54
Clariss
Nu este medic/terapeut
Clariss
Buna caragiale... eu tocmai cred ca nu suferi de atacuri de panica, iar pulsul este "deviat" de anxietate, de care tot tu suferi. aceste probleme legate de psihic sunt al naibii de complicate si ameliorarea lor nu se afla in mainile oricarui om. Sigur este mai bine sa te adresezi unui psiholog si impreuna cu acesta sa gasesti solutii si remedii pentru tulburarea care te chinuie. Daca nu ai timp sa mergi la un cabinet poti incerca consilierea psihologica online, este la fel de eficienta doar ca primesti consiliere psihologului de la tine de acasa si nu pierzi timpul pe drumuri. Topexperti.ro este un portal care ofera un asemenea serviciu, eu am apelat si am fost multumita, si impacata cu mine, sper sa te ajute si pe tine. Mult succes in tot ceea ce faci si bucura-te de fiecare clipa de viata
0
01-03-2014, ora 13:53
yuramihai
Nu este medic/terapeut
yuramihai
aceeasi problema o am si eu dupa ce am fost la un consul la un medic de interne desi in prealabil mai fusesm si la cardiolog unde mi-a spus ca sunt ok doar sa imi monitorize HTA acest ultim medic mi-a zis ca am tahicardie sinusala pentru ca mi-ar fi numarat dansul 100 de bpm.incepan din ziua respectiva am incepu sa simt seara cand dorm sau cand incerc sa adorm pulsul in varful degetelor..uneori in simt in stomac..foarte rar in zona gatului si cum simt ceva imediat pun degetul la gat iau ceasul in mana numar cate pulsatii am in decurs de 10 secunde apoi inmultes cu 6..si a cam devenit o obisnuinta..pot spune ca ultimul doctor cel de interne mi-a taiat toata craca..m-am mai interesat dar nu sunt convins daca tahicardia sinusala poate iesi pe EKG la cardiolog cand mi-am facut controlul mi-a scos un EKG pe 4 pagini a4 de unde am vazut ca inlaturat mai multe probleme si anume deviatie de axa stanga, bloc de ramura dreapta infarct miocardic posibil si ekg anormal mi-a ramas doar ritm sinusal dar am inteles ca asa este ok sa fie un ritm sinusal nici vorba de tahicardie sinusala.as aprecia niste raspunnsuri la aceste probleme consider eu pe care le intampin si care m-a zdruncinat foarte tare sincer sa fiu
0
15-03-2014, ora 21:32
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Daca v-ati facut analizele medicale si sunteti in regula, atunci rezolvarea simptomelor dvs. vine de la psihoterapeut.
La ce va ganditi atunci cand va controlati pulsul, la ce va asteptati?

Psih. Ana Badita
0
15-03-2014, ora 21:35
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Sau cum iti interpretezi "simptomele"?
Cu ce asociezi un puls mai accelerat (sau care ti se pare mai accelerat)?
Ce daca ti-ar bate mai tare din cand in cand, daca stii ca nu ai nimic?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele stresului asupra sănătății inimii sunt diferite la femei și bărbați
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Refuzul școlar - fobia școlară
  • Teama de ace a copiilor ar putea fi influențată de comportamentul părinților
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Tratamentul fobiilor cu o metodă bazată pe inteligența artificială
  •