Foarte emotiva

23-11-2008
LoveBug18
Nu este medic/terapeut
LoveBug18
Hello, sunt noua aici si nu stiu daca am postat intrebarea la categoria corecta.Dar oricum, de 1 an am inceput sa fiu foarte emotiva si nu ma pot controla.Este chiar absurd.Si de fiecare data am stari de greata si chiar vomit.Nu mai stiu ce sa fac.Eu am bacul anul acesta si daca mi se face rau si ma pierd toata?
Am fost la un doctor homeopat care mi-a dat un medicament 'gelsemium' care cica ar fi trebuit sa ma ajute pt emotii, si l-am luat in ziua in care aveam emotii si nu a avut nici un efect.
sunt foarte emotiva, la orice lucru minor am emotii pe care nu le pot controla.si mai mi se face si rau :/
va rog, ajutati-ma.daca stiti ceva medicament bun, sau ce sa fac...
multumesc anticipat :]
11 comentarii
0
24-11-2008, ora 17:02
anielaminu
Identitate neconfirmată
anielaminu
Daca e vorba de emotii, mai ales acum ca esti in aceasta perioaada a stresului cauzat de apropierea bacaulareatului, iti poate prinde foarte bine sa consulti un psiholog. Te va ajuta sa descoperi ce determina aceste reactii emotionale, e vorba de teama de ceva sau nu. Te va ajuta sa identifici ce simti, sa intelegi ce se intampla cu tine, sa vezi cum anume te poti raporta diferit la situatie astfel incat sa-ti poti gestiona mai bine trairile. E mult mai utila pentru tine aceasta abordare decat sa iei medicamente. Esti tanara, sunt sigura ca ai resurse si poti invata sa faci fata situatiei mai bine decat o faci in prezent. Stresul acestei perioade e si el mare. Incearca sa-ti faci un program de viata sanatos. Ai grija ce alimente consumi, incearca sa introduci in programul tau aprox 20 minute de activitate fizica de 3 ori pe saptamana, poate fi jogging, bicicleta sau orice sport iti place, imbina activitatea cu momente de relaxare, nu la tv sau in medii zgomotoase. Petrece un timp cu tine in liniste, si invata cateva exercitii de respiratie care sa te ajute sa te calmezi in momentele critice.Numai bine si sanatate iti doresc!Ai grija de tine!
Psiholog clinician Aniela MINU
0
25-11-2008, ora 16:49
diabus
Nu este medic/terapeut
diabus
Sunt de aceeasi parere cu dna psiholog. Exacerbarea starii emotionale indica o modificare a echilibrului psihic...poti controla aceasta stare de echilibru prin autocunoastere...sa fii apropiata de emotiile tale!- invata sa le asculti; cand te cuprinde acea stare emotiva, intreaba te: ce se intampla de fapt? Ce imi cere sufletul...de ce am oftat acum, de fapt ce simt, de fapt de ce mi e frica? Emotiile ti le a trimis sufletul...ia legatura cu el. Atunci vei vedea ca fericirea este de fapt peste tot in jurul nostru in stare latenta, trebuie doar sa stii sa o accesezi.
In ce priveste programul de viata, ai grija de el, hidrateaza te corespunzator, bucurandu te de fiecare inghititura de apa (sanatate) si in general incearca sa simti bucurie pentru tot ceea ce ai...TOATE LUCRURILE, TOATE EVENIMENTELE PRIN CARE TRECEM, SUNT ALE NOASTRE, FAC PARTE DIN VIATA NOASTRA. Vei trece cu bine de bac, apoi vei vrea sa mergi mai departe. Ai o viata lunga inainte, plina de perspective frumoase! E frumos sa ai emotii la varsta adolescentei, e frumos sa te inrosesti putin! Simte te confortabil cu emotiile tale si cu familia ta!
Iti transmit cele mai frumoase ganduri,
Kablan Hilda, psiholog psihoterapeut
0
04-10-2009, ora 21:03
catalinro21
Nu este medic/terapeut
catalinro21
exact aceeasi problema o am si eu...de ceva ani..si de curand a inceput sa se accentueze :( si nu stiu ce sa mai fac :(
0
05-10-2009, ora 11:41
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Catalin,

Un lucru e sigur: starile acestea nu se declanseaza din senin. Aceasta este o perceptie bazata pe faptul ca nu esti (inca) pe deplin constient de ceea ce se petrece in psihicul tau, cu cateva momente inainte ca organismul sa re-actioneze.
Multe persoane traiesc cu convingerea ca daca nu exista conditii exterioare puternic nefavorabile, atunci ar "trebui" sa se simta bine, si nu ar "trebui" sa aiba astfel de reactii inadecvate. Ceea ce le scapa din vedere este tocmai veriga esentiala, adica propriul sistem nervos, cel care prelucreaza informatiile ce vin atat din exterior, cat si in interior. Felul in care SN prelucreaza informatille de zi cu zi, este specific fiecaruia in parte, in functie educatie, formare, experiente, caracterisitici neurofiziologice si este in legatura directa cu procesele afective, adica cu acele emotii pe care tu spui ca le ai.
Si in cazul tau, exista o procesualitate cognitiva anume, care te conduce spre aceste reactii. Acorda-ti cateva sedinte de psihoterapie, pentru a afla cum faci tu (ce anume se intampla in mintea ta) sa ajungi la stari emotionale negative, de intensitate tot mai ridicata. Vei fi surprins sa constati cat de bun ai devenit la asta!
Insa, si reciproca este valabila: poti deveni la fel de bun (ba chiar mai bun) in a invata sa-ti dezvolti o stare optima de echilibru psihic.

Mult succes!
Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
05-10-2009, ora 17:36
catalinro21
Nu este medic/terapeut
catalinro21
de-ar fi asa usor..chestia asta s'a intamplat dupa un lant de intamplari..acum parca nu mai pot avea o viata normala.si nu cred ca s'ar putea rezolva numai dupa o vizita sau mai multe.. la psihoterapeut. eu am avut starea asta de multi ani..si am trait asa...inainte imi trecea repede..acum..din orice..la cea mai mica emotie gata...si eu nu sunt asa..cand sunt inconjurat de lucruri familiale e totul bine...si eu nu sunt un tip emotiv...adica sunt emotii pe care le traim toti..dar la unele reactionez asa..si mi se face rau..si incerc sa ma abtin..doamne daca ar exista o pastila...pt asta..as fi cel mai fericit din lume.
0
05-10-2009, ora 19:20
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Nu pleca din start cu ideea ca sedintele de psihoterapie nu-ti vor rezolva problema.Vei afla de unde vin ele, ce anume le provoaca si cum sa le stapanesti.vei capata incet incet o stare de echilibru psihic, echilibru care in momentul acesta este destabilizat.Incearca si nu o sa-ti para rau, vei vedea cum ai sa-ti schimbi modul de a gandii, a vedea si a percepe tot ce se intampla cu tine si in jurul tau.Nu esti singur in aceasta situatie, emotiile apar banuiesc atunci cand te aflii undeva unde nu te simti in deplina siguranta, adica a ceea ce consideri tu pentru tine
, , A FI IN SIGURANTA, ,
Sanatate si sa auzim de bine.Invata niste exerciti de respiratie, atunci cand simti ca vine emotia, si nu numai atunci, procedeaza astfel;inspiri numarand pana la 5 fara sa fortezi, tii aerul in plamani tot 5 secunde apoi expiri cu pufaituri mici tot numarand pana la 5, si ramai asa fara sa mai inspiri inca 5 secunde.Respiratia asta in patru timpi ajuta la oxigenarea creierului si ajuta foarte mult la eliminarea stresului.Pupici,.
Maurica
0
05-10-2009, ora 21:20
diabus
Nu este medic/terapeut
diabus
Exista o anume transparenta afectiva, in acest caz, care s-ar putea rezolva prin mai multe sedinte de dezvoltare personala; la inceput ti s-ar putea parea imposibil, dar efectul este garantat, va apare dupa mai multe ore de dezvoltare personala; satisfactia va fi foarte mare; acum nu crezi pentru ca nu crezi ca nu toate situatiile sunt probleme majore, nu realizezi ca situatiile pot fi privite din mai multe perspective; pur si simplu este vorba de o imbogatire sufleteasca; apoi nu te vei mai inrosi pentru nimic, deoarece iti vei largi cunoasterea si atitudinea fata de tine, fata de lume si fata de altii se va schimba semnificativ; vei invata ce trebuie si cat trebuie sa investesti afectiv!
Psiholog Hilda Kablan
0
05-10-2009, ora 22:08
catalinro21
Nu este medic/terapeut
catalinro21
multumesc mult de tot pt ajutor. sper sa ma fac bine..:(
0
06-10-2009, ora 09:18
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Catalin, este atat de simplu! Problemele supercomplicate au, de regula, solutii simple.
Greutatea se manifesta la punerea lor in practica, adica momentul schimbarii propriu-zise.

Pastila asta care ar putea sa moduleze reactia afectiva vizavi de anumiti stimului, este o fata morgana a tutror celor aflati in situatia de a plati tribut propriilor manifestari psihice. Cum se ajunge aici? E suficient sa iti cultivi obiceiul de a-ti ignora interiorul, preocupandu-te mai ales de exterior (relatii, statut social, profesie etc.).

De vreme ce exista situatii in care esti capabil sa iti gestionezi bine reactiile, este evident ca detii resurse pentru a generaliza acest raspuns asupra tuturor problemelor pe care le intamplini.


Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
06-10-2009, ora 15:28
catalinro21
Nu este medic/terapeut
catalinro21
m'am gandit si eu la asta..mereu sunt preocupat de undele lucruri de care nici nu ar trebui sa'mi pese...traiesc aceeasi zi de cativa ani de cand muncesc la firma asta tampita.. :)) acelasi program..fara libere..in fiecare zi fac acelasi lucru.dorm mananc muncesc ies in oras si atat..cred ca mi'ar trebui un concediu..numai ca tre sa il planific din timp ca cine stie cand va mai urma altu... :(
0
07-10-2009, ora 00:08
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
diabus,
cand spui sedinte de dezvoltare personala te referi la sedintele de psihoterapie?
As vrea sa stiu asta pentru ca si eu sunt la fel, emotiile mele sunt de semenea de mare amploare, in prezenta factorilor negativi.Deci eu stiu ce anume mi-le declanseaza, insa mai stiu ca psihicul meu nu ar trebuii sa , reactioneze atat de puternic, cu impact atat de exagerat spun eu, la situatii in care in mod normal ar trebuii sa ma pot controla si fara sa-mi afecteze viata de zi cu zi.Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul