Fluter atrial

21-12-2008
Teodor_49
Nu este medic/terapeut
Teodor_49
Buna ziua.
Ma numesc Teodor, sunt din Bucuresti, am 59 de ani. Pe 14 VIII 2007 mi-am cumparat un tensiometru digital si la proba lui, vanzatorul mi-a spus ca am un puls foarte mare. Aveam 153/min. Am fost la doctor si diagnosticat cu flutter atrial cu BAV 2:1, 157/min, sfatuit sa ma internez. Pe 15 am fost la Municipal. Acolo am fost anticoagulat iv si oral si mai primeam digitala si un beta blocant. Pe 20 repetand EKG s-a constatat ritm sinusal 80/min, fara modificari evolutive. Se opreste digitala, raman numai cu beta blocant Concor de 5 mg 1/2 cp zi si sera. Externat pe 22 cu diagnosticul: Flutter atrial cu BAV 2:1 convertit spontan la ritm sinusal. In continuare, de atunci si pana azi, am luat numai cate 1/2 cp de concor de 5mg. Am inteles ca oricand mai pot face un fllater. Am auzit de o operatie care face sa stearga, magnetic, impulsurile proaste. Mi s-ar recomanda si mie? Dupa, as avea mai mici sanse de repetare a fllater-ului? Sau sa raman asa, cu concorul si grija deosebita, toata viata? Oare nu pot fi si cauze independente de vointa mea si sa-mi creasca pulsul la 120/min si sa intru iar in flatter. De ex. sunt tahicardic si ma sperii usor, sau poate o gripa si temperatura mare care face sa creasca si pulsul, ori mai stiu eu ce. N-ar fi mai bine sa incerc operatia cu stergerea impulsurilor rele? Va rog, cine are amanunte si poate sa-mi spuna ceva, sa-mi raspunda ori aici -. Va multumesc mult, mult si astept.
3 comentarii
0
21-12-2008, ora 19:29
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
Cand spuneti "operatia cu stergerea impulsurilor rele" cred ca va referiti la ablatie prin radiofrecventa. Puteti sa cautati pe google mai multe detalii. Interventia este una cu reusita de peste 90 % in urma careia va veti vindeca permanent de aritmii. Interesati-va la doctorul de familie care va va da trimitere la un specialist in asa ceva (cei mai buni sunt la Bucuresti, Timisoara si Targu mures). Sanatate !
0
21-12-2008, ora 19:36
Teodor_49
Nu este medic/terapeut
Teodor_49
Multumesc tare mult, domnule Cosmin, pentru informatie cat si pentru incurajare. Sper sa scap definitiv de flutter, inca odata multe multumiri.
0
04-06-2013, ora 20:46
carmen_comana
Nu este medic/terapeut
carmen_comana
Scuze, vad ca nu s-a mai postat demult la acest subiect, dar ma interseaza. Daca are BAV poate face ablatie? Adica nu se poate agrava BAV-ul de la ablatie? Eu am facut ablatie pentru TPSV si m-am ales cu BAV grad II.
Teodor, ai facut ablatia? Daca nu, ce tratament ai mai luat?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cât e bine să fie frecvența cardiacă?
  • Gravitate COVID - la ce saturație în oxigen mergem la spital?
  •