Flegmon planseu oral

21-07-2012
Anda Cioranu
Nu este medic/terapeut
Anda Cioranu
Buna ziua! In urma cu vreo 7 luni a inceput sa ma doara o masea, insa durerea a fost atat de mare incat am fost nevoita sa ma duc la urgente stomatologice, deoarece era sambata seara! In acea seara doctorita a vrut sa imi faca extractie...insa nu mi-a facut...doar mi-a miscat putin de masea si mi-a facut drenaj! dupa care urma sa ma duc dupa 4 zile sa imi faca extractia! dupa acele 4 zile...m-am dus...mi-a facut extractia...nu am avut probleme la extractie! A doua zi cand m-am trezit, aveam partea stanga umflata, atunci m-am dus la farmacie sa imi iau antibiotic si farmacista mi-a dat oxacilina 500! Am luat 2 zile de oxacilina, insa se umfla tot mai tare, cand am vazut m-am dus tot la acea doctorita...mi-a curatat acolo iar si mi-a zis sa iau in continuare oxacilina timp de 5 zile, asta fiind dupa 2 zile de la extractie! a 3-a zi imi era mult mai umflata si deja nu mai puteam inghitii absolut nimic, nici macar apa! M-am dus din nou la acel cabinet stomatologic, insa era alta doctorita! Aceasta m-a curatat si ea in locul maselei si mi-a dat tratament injectabil (penicilina cu gentamicina...2 milioane odata), deoarece nu mai puteam inghiti comprimatele! Pe parcursul acestui tratament, umflatura era tot mai mare...dupa 2 zile a inceput sa imi curga puroi prin locul maselei! Am fost in orasul meu la 2 medici stomatologi, dintre care unul mi-a stors puroi de acolo...si curgea puroiul 'ca la robinet'! Insa umflatura continua sa se mareasca si sa se lase in jos pe piept, acolo unde era umflat era tare! Am fost la spitalul judetean din oras si nu era nici un doctor sa ma vada...ma trimiteau de la un doctor la altul si niciunul nu imi facea nimic, am fost inclusiv la clinia privata si tot degeaba ca nu aveau doctor! Pana la urma m-am dus la doctorita de familie, aceasta cand m-a vazut m-a trimis de urgenta la o clinica maxilo-faciala din alt oras! Cand am ajuns la acea clinica, m-au bagat direct in operatie...m-au taiat din partea stanga pana in partea dreapta sub barbie! M-i s-a spus ca am flegmon planseu oral-k12.2! As vrea sa stiu care au fost cauzele acestui flegmon? Va multumesc!
2 comentarii
0
23-07-2012, ora 17:14
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
"As vrea sa stiu care au fost cauzele acestui flegmon"

Imunitate scazuta, surmenaj, posibil si antibioticele (ampicilina sau amoxicilina ar fi fost mult mai potrivite pt infectii de cauza dentara decit oxacilina).
0
23-07-2012, ora 22:21
Anda Cioranu
Nu este medic/terapeut
Anda Cioranu
Mi-a spus doamna doctor care mi-a dat tratamentul injectabil ca amoxacilina era mult mai potrivita, dar eu nu aveam de unde sa stiu acest lucru si pe deasupra nu puteam sa o contrazic pe doctorita care mi-a facut extractia, daca ea a specificat sa iau oxacilina timp de 5 zile! Sunteti singuri care mi-ati dat un raspuns concret! Va multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul