Fibroza pulmonara consecinta a toxocarozei??????

26-01-2010
ramonzca79
Nu este medic/terapeut
ramonzca79
Sotul meu are 28 de ani si in urma unor investigatii( radiografii, tomografie, bronhoscopie..etc) a fost diagnosticat cu fibroza pulmonara incipienta. Acum urmeaza a se descoperi cauza determinanta a acestui diagnostic. I s-au facut mai intai teste la alergologie si se pare ca nu este alergic la nimic...In urma bronhoscopiei i s-a sugerat vizita la un cabinet de parazitologie. A fost trimis la analize...ELISA Toxocara. Rezultatul IGM negativ si IGG pozitiv. Dupa citirea rezultatului medicul specialist i-a spus ca e foarte posibil ca asta sa fie cauza fibrozei lui. E posibil asa ceva?????e posibil ca daca IGM este negativ sa-l interneze pt tratament??? l-au chemat initial pt supraveghere de 72 ore in urma administrarii unei "pastilute"...nu stiu exact ce anume...si apoi ii vor da tratament pt o luna.urmand a reveni la control dupa 1, 5 luni.

Care sunt simptomele lui???Tuse uscata extrem..extrem de suparatoare(nu a fost niciodata productiva), oboseala pronuntata.abia urca pana la etajul 4...cand ajunge sus urmeaza niste episoade de tuse care se termina fie cu durere de cap din cauza efortului, fie cu voma(mai rar)..., in irma efortului fizic dispnee, imaginea plamanilor modificata...

Initial i s-a pus diagnosticul de TBC dar ulterior a fost infirmat. Daca nu ar fi avut un raspuns e la parazitologie era programat la biopsie pulmonara.

Deci...se poate tratament pt toxocara cu IGM negativ si IGG pozitiv???Toxacara poate duce la fibrozarea plamanilor??

Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde!
1 comentarii
0
09-03-2011, ora 00:14
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Buna seara. Imi pare rau ca am vazut abia acum postarea, poate intre timp ai primit raspunsul
oricum am sa-ti spun ca, in cazul in care parazitul s-a localizat la plamani raspunsul este Da. Localizarile pot fi multiple; ficat - hepatomegalie; plamani; ochi - foarte periculos poate duce la orbire; creier - pseudomeningita.
IGm arata ca nu sunt anticorpi, IGG ca este boala activa. Care a fost rezultatul la analiza? Nu i s-a administrat nimic?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.