Fibroadenomi mamari

23-10-2015
Lavinia2611
Nu este medic/terapeut
Lavinia2611
Buna ziua! Am 21 de ani, iar in urma cu 3 ani si ceva (pe atunci aveam 18 ani), am descoperit ca am fibroadenomi mamari. Doi la sanul, drept si unul la sanul stang. Unul din cei de la sanul drept avea 4, 5 cm in diametru si era vascularizat, asa ca m-am operat si l-am scos. Ceilalti doi erau micuti, i-am lasat in pace. O perioada, au ramas constanti, dar cand m-am dus la ecograf, dupa un an si ceva, am gasit 5 fibroadenoame, iar acelea crescusera, dupa un timp am gasit vreo 8 fibroadenoame, dupa vreo 11, dupa nu le-a mai putut numara, majoritatea fiind la sanul drept, la stangul am vreo 4. Acum 3 saptamani, m-am operat iar, tot la sanul drept. Am scos o tumora de mai bine de 5 cm, care era satelit cu alta mai micuta, asa ca le-am scos pe amandoua. Am incercat tratament cu Mastodynon care nu a avut niciun efect. Mi-am facut si cateva analize. IGF1 si Prolactina care sunt bune. Acum am zis sa imi fac si dozarile hormonale, iar pentru faza foliculara, toate sunt bune. Urmeaza sa le fac si pe restul. Care credeti ca este cauza pentru care au crescut si s-au inmultit atat de repede intr-un timp relativ scurt? Sau ce imi recomandati sa mai fac. Am auzit ca ar trebui sa fac radiografie sa turceasca sau CT. Are vreun rost? Nici nu pot sa ma operez la infinit.. La ultimul examen histopatologic scrie asa:
1. Piesa trimisa: Tumora mamara dacran supero-extern si supero-intern - examen extemporaneu
2. Tumora mamara.
Macroscopic:
1. Fragment tisular prezentand doua formatiuni nodulare de 5/5/4 cm si 3/2.5/2 cm incapsulate, ab-cenusii, elastice, pe sectiune cu mici arii chistice.
2. Formatiune nodulara incapsulata cu diametrul de 1cm, albicios-cenusie, consistenta ferma.

Microscopic:
1. Examen extemporaneu: Fiboadenom mamar
Examen postcongelatie si parafina: Fibroadenom mamar intra si pericanalicular cu arii de hiperplazie ductala tipica usoara si moderata si focare de metaplazie apocrina.
2. Fibroadenom mamar intra si pericanalicular
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viața cu fibroadenom mamar - riscuri, prognostic, evoluție
  •