Fibroadenom mamar

11-01-2013
Florentina1112
Nu este medic/terapeut
Florentina1112
Am 24 de ani si de mai bine de trei ani am un nodul la san. De atunci am urmat tratament alopat (vitamine, Progestogel, antiinflamatoare) mai mult fara niciun efect si tratament fitoterapeut, reusind doar sa incetinesc procesul de crestere.
Mentionez si faptul ca acum doi ani, am fost internta cu anexita si am ovare polichistice, precum si dismenoree ( din cauza dismenoreei aveam dureri ingrozitoare, nu ma puteam ridica din pat, ameteli, dureri la nivelul sanilor si de cateva ori am vomitat in prima zi a menstruatiei. Simptomele premenstuale se declansau cu aproximativ o saptamana inainte si inca de atunci nodulul incepea sa doara mai rau. Acum, de doua luni, cu calmante-Fasconal- am dureri cat de cat la limita suportabilului). Menstruatia - daca are vreo relevanta- o am de la 14 ani si a devenit dureroasa dupa aproape un an si se declanseaza intre 3 saptamani si 3 zile si 4 saptamani( uneori si dupa 4 saptamani).
De vreo 4-5 luni am dureri destul de mari, tot timpul, care iradiaza in umar si in brat, impiedicand desfasurarea unor activitati pana acum simple si normale pt mine).
In urma investigatiilor (consult, ecografie- inca nu am efectuat si o biopsie) mi s-a spus ca ar fi de natura hormonala, insa nu exclud nici faptul de a fi aparut in urma unei lovituri ( in liceu, am cazut la ora de sport, pe burta, si la nici un an am depistat nodulul-atunci, de marimea unei boabe de fasole). Nu am avut sarcini/ avorturi.
Deasemenea mai mentionez faptul ca lucrez in invatamant, intr-o scoala cu multi copii cu probleme de comportament, deci un mediu foarte stresant.

Redau mai jos rezultatul ultimei ecografii de acum 3 luni:

Ex clinic in stg CSI se palpeaza un nodul ferm cu diametrul long de 4/2 cm, mobil neaderent la planurile profunde.
ECOGRAFIE MAMARA: sani adipo-glandulari, cu structura simetrica.
San drt fara noduli dominanti, fara dilatatii ductale, fara distorsiune de arhitectura.
San stg nodulul care se palpeaza in CSI are diametrul de 3/ 1.66 cm, bine delimitat, intarire posterioara, omogenitate, signal periferic. Axile libere.
CL: Fibroadenom mamar san stg.


V-as ruga daca se poate sa-mi spuneti parerea dumneavoastra si cum ma sfatuiti sa procedez mai departe.



Cu sincere multumiri,
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.