Fetita mea refuza lingurita :(

03-03-2011
Buburuza.trista
Nu este medic/terapeut
Buburuza.trista
Buna seara!
Am si eu o fetita de 8 luni si jumatate. Am nascut-o la 3600 gr si 50 cm, acum are 8200 gr si 72 cm. Pana la 3 luni am alaptat-o la san apoi mi-a refuzat trecand pe NAN. De la 4 luni am inceput diversificarea treptat de la suc apoi la mancare solida. Mentionez ca mi-a refuzat orice fel de mancare specifica varstei ei. Am lasa-o o perioada in pace dupa care am revenit insa fara rezultat. Imi refuza lingurita, tine buzele stranse. La 5 luni i-au iesit primii dintisori, am dat vina pe eruptia dentara. Dupa care am revenit cu mancarica, si de aceasta data fara rezolvare. Pe la 7 luni jumate a acceptat iaurtel cu fructe si f rar piureul de legume. Nu manca in cantitati mari ci doar 80 gr insa era ceva nou pt mine. Minunea a durat 2 saptamani. Fetita mea iarasi refuza orice fel de mancare administrata cu lingurita. I-am facut tot ce se poate, am combinat cum am putut, am pus si putina sare si nimic. Nu-i place nimic. Mananca numai lapte cu cereale dar cu biberonul. Am schimbat si locul mesei, i-am si cantat, i-am dat jucarii, lingurite, tot ce am crezut ca o va face sa deschida gura.
M-am tinut tare insa sunt om si am ajuns la capatul puterilor. Nu mai stiu ce sa-i fac imi e frica de ce va fi pe viitor. Dl dr mi-a recomandat Peritol pt pofta de mancare. Insa nu vreau sa-i administrez acest medicament. va rog frumos sa ma ajutati intr-un fel! Multumesc!
1 comentarii
0
27-07-2011, ora 21:33
katiakatia
Nu este medic/terapeut
katiakatia
Draga buburuza,

Am aceeasi problema. Singura diferenta e ca... am baietel. A inceput sa refuze sanul, am incercat sa-i dau completare de la 4 luni jumate, incet incet din cauza ca nu voia sa suga am pierdut tot laptele (la 6 luni). Diversificarea a fost un dezastru, la inceput a luat cateva lingurite de suc, apoi dupa cateva zile, nimic. L-am lasat cateva saptamani, am reluat, dar... ajunsese sa refuze mancarea oricum, indiferent ce era (lapte sau altceva), la lingurita sau biberon. Am ajuns sa-l hranesc doar in somn, bineinteles cu biberonul. Am fost la mai multi doctori, si am preferat altor solutii (de ex. internare) sa-i administrez 3 zile doze mici de Peritol (la 6 luni si ceva). A inceput sa manance voluntar de atunci, treaz, dar numai biberon. Acum la 8 luni jumate, exasperata ca totul e pasat la biberon, i-am mai dat 3 zile Peritol, in ideea de a-l trece la lingurita. In aceste 3 zile a mancat foarte frumos cu lingurita, in afara de piureul de legume cu carne sau ou facut de mine, sau borcanel din comert, pe care nu le-a acceptat nicicum cu lingurita, asa ca am continuat sa le pun in biberon "lungite". Dupa tratamentul cu Peritol. a refuzat si lingurita. Ma rog... ia 2-3 lingurite. si atat. Adica vreo 20 ml.
Nu stiu ce sa mai fac. E clar ca nu are pofta de mancare, altfel nu ar accepta lingurita pe peritol si s-o refuze in rest. Nu functioneaza nimic de genul "ne jucam la masa, avioane, circ, etc". Oricum ii pun scaunelul in fata Tv pe muzica sau reclame, dar... este extrem de constient ca ii dau mancare si tine gurita stransa.
Cum ati rezolvat problema? Mesajul l-ati postat acum mai bine de 4 luni, s-a schimbat ceva in atitudinea fetitei?
Si... daca vreun medic de pe forum imi poate sugera ce sa fac in continuare. i-as multumi tare mult.
Precizez ca baietelul s-a nascut cu 3 kg, si are acum la 8 luni jumate 8 kg fix (muncite.offf ).
Multumesc tie, buburuza, si oricui ma poate sfatui cumva !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul