Febra copiilor combătută homeopatic !!!

10-01-2009
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"La persoanele sănătoase temperatura corporală normală este între 35, 8- 37, 2 ËšC. Starea febrilă este o problemă foarte des întâlnită în practica medicală. Dacă de cele mai multe ori apare în contextul unor boli de natură infecţioasă (cazuate de virusuri, bacterii, paraziţi) febra poate fi un simptom important în cadrul unor boli cu afectare sistemică, boli neoplazice sau boli metabolice.
Starea febrilă are unele efecte favorabile scăzând virulenţa şi multuplicarea unor specii bacteriene. De asemenea febra creşte activitatea bactericidă a unor celule care luptă împotriva infecţiilor.
La copii febra poate constitui un element alarmant pentru mamă. La copiii mici este important controlul curbei termice deoarece febra poate duce la apariţia convulsiilor febrile.
De cele mai multe ori în practica pediatrică febra apare în contextul infecţiilor respiratorii. Instalarea acută, valorile mari, asocierea cu simptome respiratorii (tuse, răguşeala, coriză), starea generală uşor alterată, lipsa poftei de mâncare orientează spre caracterul infecţios al febrei la copil.
Pentru părinţii copiilor care fac frecvent infecţii respiratorii care evoluează cu febra mare voi descrie pe scurt câteva remedii homeopatice utile în acest caz. Acestea vor putea fi utilizate până în momentul prezentării la medic pentru că este important ca orice febră apărută la copii să fie investigată de către medic. Folosirea remediilor homeopatice este de preferat administrării de către mamă a unui tratament antibiotic nejustificat copilului febril.
Remediul Belladona CH9 este util dacă debutul este brusc, cu febră mare şi transpiraţii, faţa copilului este congestionată, obrajii sunt roşii, capul şi trunchiul fierbinţi iar mâinile şi picioarele reci. Este un remediu util în stările acute tip otită, faringo-amogdalită, pneumonii, infecţii urinare. Boala se declanşează ca o furtună şi toate simptomele au intensitate foarte mare.
Aconit CH9 poate fi administrat dacă debutul febrei a fost brutal, pielea este uscată şi copilul are sete foarte intensă. Episodul apare de obicei după expunerea la vânt copilul trezindu-se înspăimântat după 1-2 ore de somn.
Bryonia CH9 se administrează tot în situaţiile acute produse de infecţii de data aceasta mai severe gen meningită, gripă. Este un remediu foarte util în caz de apendicită acută. Febra se dezvoltă mai lent şi este asociată cu dureri intense agravate la cea mai mică mişcare. Pacientul preferă sa nu vorbească deloc şi să stea nemişcat. Dacă febra este foarte mare poate apare delirul pacientului el dorind "să meargă acasă". Pacientul are ste intensă şi doreşte să bea cantităţi mari de apă la intervale mari de timp.
În cazul unei febre apărute de obicei la 0-3 a.m. sau 12-3 p.m. administrăm Arsenicum album CH9. Bolnavul este foarte agitat şi speriat, are frisoane şi bea lichide cu înghiţituri mici şi dese.
Febra apărută în contextul erupţiei dentare poate fi combătută cu remediul Chamomilla CH9. Copilul este foarte iritabil şi vrea să fie purtt în braţe.
Eupatorium perfoliatum CH9 este un remediu foarte util în gripa care evoluează cu febră foarte mare. Febra este precedată de frisoane foarte intense şi în ciuda acestora pacientul cere lichide reci. Pacientul este foarte agitat şi acuză dureri intense ale oaselor.
Ferrum phosphoricum CH9 se administrează în cazul unei febre înalte, peste 39 grade Celsius, febră care apare de obicei fără simptome caracteristice fiind greu să depistăm la început punctul de plecare al infecţiei.
Aceste remedii se administrează la început des, din oră în oră iar ulterior după ameliorarea simptomatologiei ritmul administrării se poate rări. Dacă cazul evoluează bine se continuă administrarea a 3 granule de 3 ori pe zi încă câteva zile. La copiii mici granulele se pot dizolva în 20 ml apă administrându-se câte o linguriţă din 10 în 10 minute (aproximativ 3-4 administrări).
Doresc să specific că tratamentul homeopatic nu înlocuieşte întotdeauna un tratament cu antibiotice. În funcţie de gravitatea şi complexitatea cazului medicul va fi cel care va alege conduita terapeutică pentru fiecare caz în parte."

Dr. Simona Bărnuţiu
copyright - www.postamedicala.ro
3 comentarii
0
10-01-2009, ora 16:28
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Interesant!!
Nick, fetita mea dintotdeauna a avut temperatura normala a corpului 37, 4 ! E mai calduroasa de felul ei!
Noi ne vaccinam tot timpul ;))
Pup
0
11-01-2009, ora 13:11
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
;)))))))))))
0
11-01-2009, ora 19:47
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Multumim pt informatii danabv!Eu am apelat de vreo 2 ori la aceasta operatiune, cand avea fetita mea febra foarte mare, pt ca nu puteam sa o indop cu medicamente prea mult!Era mai micuta si nu vorbea foarte foarte bine si din cauza ca nu ii placea mirosul otetului nu prea accepta compresele si sosetutele si era haioasa pt ca imi spunea:mami nu mai veau oţetă de-asta ;))))))))))))))))
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul febrei la copilul mic - când și cum intervenim?
  • Ce faci când febra nu cedează la tratamentul antitermic?
  • Copil cu stare generală relativ bună - când tratezi febra?
  • Medicamentele antipiretice sunt administrate frecvent în mod eronat de către părinți
  •