Fata si limba umflata

24-07-2011
Nina_nina
Nu este medic/terapeut
Nina_nina
Acum doua sapt am avut de invatat pentru un examen.Mi-am fortat ochii foarte tare.Intr-una dintre zile m-am trezit cu vase de sange sparte in ochiul stang.Mi-am luat picaturi de la farmacie.Vasele sparte au disparut dar durerea nu.Mai mult a inceput sa ma doara si coloana in partea de sus de nu puteam nici sa intorc capul.Iar m-am tratat singura cu o alifie din plante si apoi o crema pe baza de namol. Nu pot sa zic ca durerea mi-a trecut intru totul. Alte medicamente : pt stomac si colon iritabil si ulei de catina Joi mi s-au umflat ochii, si de atunci nu s-au desumflat, dureri de cap groaznice mai ales zona frontala. De ieri mi s-a umflat si fata, si limba.Sa mai astept sau sa merg la urgenta ?
3 comentarii
0
24-07-2011, ora 20:19
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara!S-ar parea ca este vorba despre un edem Quincke. Ar trebui sa mergi la urgenta pentru administrarea de cortizon( HHC 100mg) si antihistaminice( Ketotifen - 1 tb zi, 7 zile, Claritine -1 tb pe zi, 7 zile).Ar trebui identificata si etiologia, daca este vorba despre un alergen trebuie evitat ( alimente, medicamente, dermatita de contact, o boala infectioasa ca hepatita, mononucleoza infectioasa sau o boala parazitara, ar fi bine sa faci o hemoleucograma cu fromula leucocitara, VSH, transaminaze ; de asemenea, radiografie sinusuri si consult ORL-sinuzita????);numai bine
0
25-07-2011, ora 08:02
Nina_nina
Nu este medic/terapeut
Nina_nina
Va multumesc pentru raspuns.

Am fost aseara la medic si mi-a spus ca am facut alergie la o crema pe care am folosit-o prima data. Nici nu m-am gandit...Mi-a dat claritine si comprese cu ser fiziologic.
Sper sa ma fac bine pentru ca nu e o placere aceasta criza.
0
26-07-2011, ora 19:15
Nina_nina
Nu este medic/terapeut
Nina_nina
Medicul de familie mi-a schimbat tratamentul pt ca nu reactionam la Claritine. Acum iau Telfast, dar in continuare ma doare capul, nasul si ma dor ochii. Limba este umflata in continuare.E ceva normal ? Organismul in cazul alergiilor isi revine greu ? Pana acum nu mi s-a intamplat asa ceva.

Am fost si la urgenta, mi-au facut o injectie intravenos (nu au spus ce contine) si m-au trimis din nou la medicul de familie, fara sa-mi prescrie nici un medicament.

Si inca ceva anormal pentru mine am tensiunea mica 9 cu 6.

Stiti cumva ce teste trebuie sa fac pentru alergie?

Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: