Fat cu greutate mica

27-06-2007
Aleahim
Nu este medic/terapeut
Aleahim
Am 29 de saptamani si la ecograf mi s-a spus ca fatul are greutatea de 525 gr. "Cam mic" mi-a spus doctorita. Trebuie sa ma ingrijorez? Am citit pe internet si in reviste ca la aceasta varsta fatul trebuie sa aiba intre 900 gr si 1100 gr. E o problema acest lucru? Sau poate el (ca e baiat) ia in greutate abia in ultimele 2 luni?
2 comentarii
0
06-07-2007, ora 00:00
Naghi Adela
Identitate neconfirmată
Naghi Adela
Buna ziua, dvs vi s-au recomandat ca la aceasta varsta sa faceti niste analize ma speciale : triplu test ?
Totusi la ecograf oricat de perfermonant ar fi nu poate stii cu exactitate greutatea copilului. Spun asta si din propria experienta. Anul trecut si eu am nascut o adorabila fetita de 4300 g si inainte cu 2 zile de nastere mi s-a spus la ecograf ca fetita are 3500 g. Asa ca vedeti. Il simtiti ca misca bine, dvs aveti un regim bogat in lapte, carne si legume ? va mai astept cu vesti!
0
26-01-2008, ora 00:00
Aleahim
Nu este medic/terapeut
Aleahim
Da, am facut aceasta analiza si mi-a iesit totul OK.Pot sa va spun ca am fost la un alt medic (ecograf) dupa 3 saptamani si mi-a spus ca fatul este macrosom (adica prea mare pt varsta lui intrauterina) si mi-a recomandat un test provocat de glicemie unde in final nu a iesit nimic clar. Pentru ca sa fiu suspectata ca am diabet gestational trebuia ca cele 2 rezultate in urma testului sa iasa prost. Dar mie mi-a iesit o analiza (1 h) in limite normale iar a doua analiza (la 2 h) mi-a iesit cu putin peste limita. Dr.mi-a spus ca nu poate sa-mi dea un diagnostic clar dar totusi eu sa tin un regim nutritional (fara dulciuri in limita a 300 gr glicemii/zi). Acum sunt in ianuarie 2008 si copilul meu are 5 luni si pot sa va spun ca baiatul meu s-a nascut sanatos in a 38-a saptamana cu o greutate de 3, 900 kg. In concluzie ecografele nu-ti pot arata clar greutatea copilului. A avut o eroare de 800 gr. S-a mai intamplat aceasta eroare, tot de 800 gr, la o prietena de-a mea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Greutate bebeluș în funcție de vârstă - ce e normal și când trebuie să ne facem griji
  •