Faringoamigdalita cronica

01-05-2008
sdrevar
Nu este medic/terapeut
sdrevar
am 37 ani si am fost diagnosticat cu faringoamigdalita cronica, rinita cronica hipertrofica alergica, micoza bucofaringiana, infectie urinara. Am urmat tratament cu ciprofloxacin, flucoric, xyzal, prednison. Problema este ca si in timpul tratamentului si acum limba este alba incarcata mai ales dimineata si nu a disparut senzatia de jena la inghitit iar gaglioni submaxilari sunt putin mariti cu usoare senzatii de durere. Va rog spuneti-mi ce sa fac in continuare!
36 comentarii 12 Înainte ›
0
02-05-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Va recomand sa faceti... 1.un exudat faringian + antibiograma ( calculati sa fie 7-10 zile dupa ce ati terminat antibioticul)
2.Un consult la gastrologie...in vederea unui reflux gastro-esofagian care poate provoca si mentine iritatia faringiana.
3 Tineti un regim alimentar...NU folositi nimic ce poate sa irite faringele.
(NU.. acidulat, condimentat, acru si rece!)
4.Pentru rinita..pana va hotarati unde si cum sa va operati...va recomand PROTARGOL 1% sau Colargol 1%.cate 3-4 pic. la 8 ore
se gasesc in farmacii unde pot sa.l prepare!
0
02-05-2008, ora 00:00
sdrevar
Nu este medic/terapeut
sdrevar
V a multumesc mult domnule doctor...n-as vrea sa abuzez de timpul dvs dar ce sa iau pt limba incarcata ca am tot timpul senzatia ca ma arde(usor) limba si cerul gurii. Exudat faringian am facut 2 imainte de tratament la recomandarea alt medic si au fost negative
0
02-05-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Depunerele albicioase pe limba au ca motiv...sau o problema gastrica(aciditate cu reflux) sau o candidoza locala.
Nu pot sa ma pronunt fara sa vad.
mergeti la gastrolog initial...dupa care la ORL
0
04-05-2008, ora 00:00
sdrevar
Nu este medic/terapeut
sdrevar
Va multumesc pentru raspunsuri. Am inceput tratamentul cu Colargol si respir mult mai bine.
0
24-07-2008, ora 00:00
Tudorita-Mangalia
Nu este medic/terapeut
Tudorita-Mangalia
Buna seara mi sa spus ca sufar de Faringo amigdalita acuta nu pot inghiti nici macar saliva mi-a recomandat penicilina cu gentamicina injectabil am si temperatura e a 3 a injectie si parca este mai rau nus tiu ce sa ma mai fac nici apa nu pot bea va rog sa ma ajutati multumesc mult
0
25-07-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o amigdalita acuta poate provoca asemenea simptome. si tratamentul administrata este corect.
Faceti multa, multa gargara. 200ml ceai musetel cald+ 1/2 lingurita bicarbonat sodiu+5 pic Alcool iodat.
beti multe lichide.
mergeti sa va vada la ORL pentru a exclude un flegmon periamigdalian in formare. la a 4 zi de colectie. flegmonul trebue incizat. Nu trece de la sine numai cu antibiotice.
curaj
0
26-07-2008, ora 00:00
Tudorita-Mangalia
Nu este medic/terapeut
Tudorita-Mangalia
ma gasit cu flegmon este grav?
0
27-07-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
NU. Nu este grav
o mica incizie, se dreneaza puroiul si scapi de durere.
Faci multa gargara, continui antibiotiul si la 3 saptamani de la tratament sa mergi sa.ti scoti amigdalele.
0
27-07-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Buna seara dle.doctor.As avea si eu o problema...acum un an, primavara mai exact m-am trezit intr-o dimineata cu nasul infundat fara sa mai am nici un fel de simptom.am incercat sa iau paracetamol sinus dar fara nici un efect.din cauza ca nu puteam respira am folosit un spray nasal muconasal.de la famacie mi s-a recomandat sinupret si dupa o sapt.mi-am revenit complet.la cateva luni dupa aceea, prin august din nou m-am trezit cu nasul infundat si de data asta nu a mai rezolvat sinupretul problema mea.am mers la un medic orl, am facut niste sedinte cu laser, aerosol si un tratament medicamentos, cu klacid, clarinase, bioparox, septolepte si inca ceva efeverscent care imi scapa acum denumirea.vreo 2-3 luni a fost totul in regula dupa care problema a revenit.am mers la alt medic orl, mi-a facut o endoscopie, mi s-a zis ca am o deviere de sept parca dar din cauza ca eu am facut o operatie de rinoplastie cu cativa ani in urma, doamna dr.mi-a zis ca o a 2-a operatie nu este indicata.mi-a prescris un tratament cu clarinase, biorinil si niste pastile de supt homeoptice.tot asa...a fost bine o perioada dupa care am luat-o de la inceput cu nasul infundat.vreau sa mentionez caori de cate ori ma confruntam cu nasul infundat apelam la spray=urile nasale muconasal, olynth sau biorinil pt ca altfel nu puteam respira.am citit ceva pe net de rhinocort aqua, picaturi cu pinosol, alcool mentolat.sunt bine dupa ce le administrez dar dupa aceea isi pierd efectul.cineva mi-a zis ca nu este vb de o deviere de sept ci de o rinita cronica hipertrofica parca.nici nu stiu ce sa mai fac si catre ce specialist sa ma indrept..ce ma sfatuiti sa fac?si poate puteti sa imi recomandati un tratament care sa nu imi dauneze si mai mult !va multumesc anticipat
0
30-07-2008, ora 00:00
Tudorita-Mangalia
Nu este medic/terapeut
Tudorita-Mangalia
Domnule Doctor dupa analize care mi sau facut se pare ca nu am flegmon si sufar de EPIGLETITA am fost internata 5 zile gatul nu ma mai doare asa rau pot manca dar tot ragusita sunt tot ametita si nu ma simt chiar bine mi sa spus sa continui tratamentul cu KLABAX sfatuiti-ma si dumneavoastra esti chiar atat de grav Diagnosticul meu? Va multumesc ptr timpul acordat
0
30-07-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Tudorita!
Epiglotita este inflamatia acuta a EPIGLOTEI , este o structura anatomica care inchide laringele. Edemul epiglotei poate aduce la insuficienta respiratorie. In cazuri grave se ajunge si la Traheotomie. Fap[tul ca te.au externat denota ca esti mai bine si riscul insuficientei respiratorii nu mai este.
Trebue sa tii regim alimentar si vocal, sa faci gargara. Bioparox sprei 2 puf la 4 ore. Multe lichide calde de baut.
0
24-03-2009, ora 02:09
alina.anca
Nu este medic/terapeut
alina.anca
Buna ziua domnule doctor. Am 20 de ani si acum cateva zile am fost la ORL unde am fost diagnosticata cu Faringo-amigadalita acuta. Mi s-a prescris antibiotic KLACID Claritromicina 500 mg + Ketonal Duo cu eliberare prelungita si DECASEPT. Intru deja in a 5 a zi de tratament insa nu vad nici o schimbare. Simt aceeasi durere teribila in gat si mai ales pe partea dreapta (doctorul mi-a zis ca amigdalita dreapta e mai cu probleme). Nu pot sa mananc nimic, ma doare in continuu. De fapt as putea zice ca ma arde. Nu stiu ce as putea face. Domnul doctor mi-a zis ca in cazul in care nu ma simt mai bine imi va prescrie antibiotic injectabil. Insa eu nu pot face injectii. Lesin pe loc. Am o fobie de ace. Nici nu intra in discutie asa ceva. va rog frumos spuneti-i, poate fi ceva mai grav de nu-si face efectul tratamentul prescris ??
Aaa si inca ceva. De vreo 1 saptamana am observat cateva bubite in cavitatea bucala. Imi simt limba umflata peste tot mai ales dedesupt si bubitele respective sunt groaznice. Nu era de ajuns ca am durere in gat, nu pot manca nici din cauza lor pentru ca imi da dureri teribile. Stiu ca se numesc afte bucale. Insa cum pot scapa de ele? Va rog dati-mi un sfat pentru ca am ajuns la limita rabdarii. Doctorul mi-a zis ca aparitia acesto afte provine de la sistemul imunitar care este scazut. iau pastile Imuno Plus, beau foarte mult ceai si alte lichide. Ma feresc de bauturi reci insa fumez. va rog ajutatima.
0
24-03-2009, ora 10:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tratamentul pentru amigdalita e corect.. daca nu a fost rezultat.. cu siguranta mai e ceva.. UN reflux gastroesofagian.. sau alta problema gastrica/.
va recomand sa evitati tot ce poate sa irite faringele.. acru( muraturi, grefe, lamaie, portocale, kiwi) si bauturile acidulate!
Tantum verde de supt.
gargara cat mai des cu ceai de musetel + 4-5 pic de Alcool Iodat.
daca poti.. faci o poza a amigdalelor.. sa vad cat de mari si inflamate sunt !
-
0
24-03-2009, ora 15:31
alina.anca
Nu este medic/terapeut
alina.anca
Va multumesc pentru raspunsul dvs. Imi sunteti de foarte mare ajutor. Mai am de urmat inca 3 zile antibiotic, si de azi o sa incep sa fac si ceea ce m-ati sfatuit dvs. Pe langa tratamentul prescris de doctor o sa iau si Tantum Verde + gargara cu musetel. Problema este ca daca nu iau Ketonal ma doare ingrozitor. Insa daca il iau ma roade stomacul. Eu nu pot manca decat dupa ora 2 deci ambele pastile le iau pe stomacul gol. Sper sa imi revin cat mai curand cu ambele tratamente insa as dori sa stiu unde sa ma duc in cazul in care nu ma fac bine. Poze la amigdalite nu cred ca am cum sa fac insa am observat ca nu mai sunt atat de mari. Si nici nu ma mai doare cand ma palpez pe gat. Insa inauntru gatului e ingrozitor. Abia pot manca. Parca ma si ustura in acelasi timp. Si pentru aftele cu pricina ce poate ajuta ?? Va multumesc din suflet. Faceti o treaba formidabila aici. Toata admiratia mea.
0
24-03-2009, ora 22:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
e clar.. problema este de la Refluxul gastroesofagian.. si aveti o faringita iritativa.. de la acidul gastric.
dac nu cedeaza la tratament
o sa mergi la Gastrologie!!!
0
24-03-2009, ora 22:11
alina.anca
Nu este medic/terapeut
alina.anca
Am inteles. O sa va urmez intocmai sfatul dvs. Va multumesc frumos. daca mai am vreo nelamurire sper sa nu va deranjez. Multumesc.
0
30-05-2010, ora 11:33
dgrigore
Nu este medic/terapeut
dgrigore
Bunaziua domnule doctor! Ma numesc Daniel, am 18 ani si am o amigdalita recurenta, fac cam de doua ori iarna si de 3-4 ori primavara. Ca simptomatologie mentionez: durere la inghitire, puroi pe toata suprafata amigdalei, febra 38 in prima zi, 37.5 a doua zi iar in a treia zi febra dispare, stare generala foarte proasta, rareori tuse, fara umflarea ganglionilor limfatici. De obicei mi se inflameaza mai intai amigdala stanga, a treia zi febra dispare prin tratament cu antibiotic(de obicei penicilina 500mg sau ospen) dar durerea persista cam o saptamana. Dupa ce amigdala stanga trece, la 2-3 zile se inflameaza amigdala dreapta, cu mai putin puroi iar simptomatologia e redusa doar la dureri la inghitire, fara febra, care tine aproximativ o saptamana. Mentionez ca in timpul amigdalitei, daca apas pe amigdala, iese puroi(lucru despre care am auzit ca nu ar trebui sa se intample) iar atunci cand sunt sanatos, amigdalele mele sunt destul de mari si nu sunt netede cum ar trebui sa fie ci sunt oarecum gaurite. Am facut exudat faringian si lingual si a iesit negativ. Mentionez ca si tatal meu are aceleasi probleme inca de cand era mic. Sunt fumator dar problema o am de cand eram mic si nefumator. Vara trecuta am facu un tratament de 3 luni cu tinctura de propolis si am observat ca in iarna si primavara aceasta nu am mai facut asa de des amigdalita, doar de doua ori. Intrebarea mea este daca ar trebui sa imi fac amigdalectomie sau ce tratament as putea face...?
Va multumesc anticipat! O zi buna!
0
30-05-2010, ora 23:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca emai simplu sa te operezi si sa scapi de probleme.
tratamentele dureaza in timp.. necesita rabdare si regim alimentar. care e mai greu de respectat
0
04-11-2010, ora 10:59
Dragos_B
Nu este medic/terapeut
Dragos_B
Buna ziua, numele meu este Dragos, am 26 ani si am fost diagnosticat cu faringoamigdalita cronica(azi), rinita alergica(rinita o am de multi ani si o tratez) si deviatie de sept.
Mi s-a recomandat operatie pentru deviatia de sept, iar apoi tratament pentru rinita alergica(tratament cu aerius si rhinocort, tratament care il urmez si acum). In schimb nu mi s-a zis nimic despre tratamentul pentru faringoamigdalita cronica. Imi puteti recomanda un tratament bun pentru problema aceasta?
Va multumesc anticipat!
0
04-11-2010, ora 11:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
faptul ca ai respirat mai mult pe gura.. a si provocat acea faringita
o sa te operezi la nas si prin vindecarea rinitei o sa se rezolve si faringele
este suficient acum sa tii regim alimentar fara acru, acidulate si fructe citrice
sa faci gargara dupa fiecare masa
sa ei Voseptol tab. de supt.
0
15-02-2011, ora 17:50
alexandraada
Nu este medic/terapeut
alexandraada
Buna seara domnule doctor, sufar de o deviatie de sept, polipi, rinita alergica, sinuzita maxilara si frontala.In urma unui control Orl am aflat ca trebuie sa fac o operatie.In prealabil am facut tratament cu Avamys, Olynth(pe care il folosesc de cca 2 ani), claritine pastile, fIzioterapie(aerosoli, bioptron pe nas), dar si Gentamicina injectabil.In prezent am o durere de cap ingrozitoare(adica daca nu iau 2-3 fasconal odata nu imi trece capul.Dvs. ce ma sfatuiti sa fac?
0
15-02-2011, ora 18:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sa te internezi in clinica ORL.. cat mai urgent..si sa faci Tot ce spune medicul
0
16-02-2011, ora 14:57
alexandraada
Nu este medic/terapeut
alexandraada
multumesc ptr sfat
0
05-03-2011, ora 19:01
claualin
Nu este medic/terapeut
claualin
domnule doctor va rog sa-mi da-ti un raspuns

anul trecut am fost diagnosticat cu rinita cronica hipertrofica, si saptamana viitoare sunt programat la o operatie de micsorare a cornetelor.va rog sa-mi spuneti ce inseamna aceasta operatie.
cat dureaza si de cate zile de spitalizare e vorba(/refacere)

va multumesc
0
06-03-2011, ora 11:46
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la Pascani aceasta interventie dureaza 30 minute, in ambulator, fara internare, cu anestezie locala.., fara sangerare.,
fara mese in ans dupa interventie.
astept sa ne [pvestesti cum a fost la tine !
0
12-03-2011, ora 19:59
claualin
Nu este medic/terapeut
claualin
v-am mai scris acum cateva zile, unde va spuneam ca sun programat pentru o operatie de rinita cronica hipertrofica. Am fost in Tg Mures la un specialis Orl si la control mi-a zis ca am si o mica deviatie de sept.
V-as intreba daca, oare este necesar sa imi fac si operatia de deviatie de sept chiar daca este una mica, sau sa imi fac doar ceea ce tine de rinita, deoarece pe mine rinita cred ca ma supara cel mai tare(probleme la respiratie, mici dureri de cap).
Va rog sa-mi dati un sfat deoarece sunt intr-o situatie in care chiar nu stiu ce sa fac. Din cate am auzit despre operatia de deviatie de sept, recuperarea este putin mai greoaie?


va multumesc!!!
0
13-03-2011, ora 19:27
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
numai medicul care a vazut nasul.. poate sa.ti spuna daca acea deviatie impedica respiratia sau nu.
0
03-04-2011, ora 20:29
elena aurora
Nu este medic/terapeut
elena aurora
buna ziua ma numesc ELENA si am nevoie de ajutorrrrrrrrr... acum 3 sapt am fost la doctor m-i sa spus ca am o rana pe stomac plus fierea e cam lenesa. Domnul doctor mi-a dat controloc, motilium si venter si sa tin regim... am luat tratamentul m-am simtit ok dupa care acum 3 zile am inceput sa am dureri foarte mari de cap pulsul marit pt 5 min dupa care revine la normal durere in cosul pieptului, lesin si o stare foarte mare de slabiciune, pierd in greutate, transpir... daca mananc ceva mi se face foarte rau imi vine sa lesin dureri de cap si stari de slabiciune... nu am dureri de stomac...mi-am facut iar analizele toate au iesit bine.. tin sa precizez ca nu sunt in romania si pt o endoscopie trebuie sa astept cam o saptamana sau doua...sunt disperata... am luat controloc si gaviscon... ce sa fac ajutorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... multumesc...
0
04-04-2011, ora 14:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
durerile de cap pot fi si din alte cauze ( ca exemplu, tensiune arteriala marita)
trebuiesa va vada initial medicul de familie si sa decida de ce consult de specialitate aveti nevoie, cardiolog, neurolog sau gastrologie
0
05-04-2011, ora 13:58
elena aurora
Nu este medic/terapeut
elena aurora
multumesc mult...
Adaugă un comentariu / răspuns
36 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: