Faringita acuta.. de vreun an mi se usuca gatul foarte tare

04-09-2009
ndemjj
Nu este medic/terapeut
ndemjj
Am 16 ani si fac volei de performanta, de 8 ani.
De un an incoace am avut tot mai des probleme cu gatul, in sensul ca mi se usca foarte tare de la aerul de afara. Am fost la un exudat faringian, iar medicul mi-a spus ca am probleme cu respiratia pentru ca mi se infunda foarte repede nasul si ajung mai tot timpul sa respir pe gura. Exudatul faringian a iesit negativ. A trecut cam o saptamana, timp in care am inceput sa am simptome de raceala. Noaptea aveam febra care trecea de 40 de grade. Pentru ca dimineata totul era in regula, am continuat sa merg la cele 2 antrenamente zilnice. Noaptea se repeta problema cu temperatura. Am facut tratament cu Augmentin tablete timp de o saptamana. Ieri dimineata am terminat tratamentul si tot ieri dimineata am avut o durere imensa in gat si senzatia de umflare. M-am dus din nou la medicul de familie care mi-a spus ca nu se astepta sub nicio forma sa am o asemenea cantitate de puroi in gat dupa tratamentul cu Augmentin, deci am trecut la injectabile: Ampicilina si Gentamicina. Azi am primit a doua injectie. Deocamdata nicio modificare la starea mea generala, usor febrila, cu durere in gatul umflat.

Care pot fi cazurile acestui puroi si ce pot sa fac sa se retraga mai repede/usor/bine? (Am citit peste tot despre gargara cu apa cu sare sau bicarbonat si despre cum absorb cojile de cartofi puroiul. Ma intreb ce e mit si ce e realitate...)

Ce sanse am sa fiu infectata cu un streptococ sau stafilococ? (N-am mai avut puroi in gat decat cand eram mica si mi-a trecut cu augmentin.)

Am citit, tot pe internet, ca faringita cronica se declanseaza in urma expunerii indelungate la aer uscat, fum de tigara si alcool. Nu fumez, n-am fumat niciodata, dar merg des in locuri in care se fumeaza si cei din anturaj fumeaza si ei, majoritatea. De asemenea, cum spuneam mai sus, aerul uscat mi-a facut destule probleme. Cat despre alcool, nu consum decat la petreceri si in limitele bunului simt, fara sa imi tulbure cu ceva simtul de echilibru sau sa ma resimt a doua zi. E posibil, deci, sa am o faringita cronica? Cum se poate combate?

Am aflat dupa tratamentul cu Augmentin ca nu e indicat sa bei lapte in timp ce iei antibiotice. Din pacate n-am stiut cand trebuia si am continuat sa beau lapte, ca de obicei, destul de mult: 0.5-0.7 litri/zi. Care pot fi urmarile acestui lucru?

Ultimul lucru, si cel care ma framanta cel mai tare: exista vreun remediu naturist sau ceva care sa ma ajute sa imi recapat in procent cat mai mare vocea? Am un examen la canto, luni, care poate fi amanat pe marti cel tarziu. E foarte important pentru mine pentru ca as vrea sa intru la Scoala de Arte si... n-as vrea nici sa pierd banii pentru inscriere, o suma considerabila.


Va multumesc anticipat!
5 comentarii
0
04-09-2009, ora 10:38
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Da, exista, consulta un medic homeopat cu experienta, dar numai cunul care face homeopatia clasica, care face o anamneza serioasa cu o multime de intrebari si care iti da dupa aceea un singur remediu !

Am postat aici cateva nume de homeopati adevarati caci exista din pacate si hoemopati care o practica dupa gandirea alopata: durere de gat remediul x, durere de cap remediu y.

Homeopatia este foarte eficienta pt. problemele pe care le ai, mult mai eficienta decat tratamentele naturiste.

Problemele cu gatul au o ca si ORICE BOALA o cauza sufleteasca legata de gat: ori iti "sta ceva in gat", ori nu poti sa zici ce vrei, ori nu ai voie sa zici ce crezi, ori te simti sufocata, ori ai un conflict verbal cu cineva. etc.
Atata timp cat ai aceste probleme sufletesti vei avea probleme cu gatul, indiferent daca fumezi sau nu, etc.
Homeopatia vindeca si aceasta cauza si te face sai intelegi cauza, sa o elimini sau sa te schimbi.
Medicamentele chimice bineninteles ca nu au cum sa vindece nimic ci numai sa agraveze boala prin toxifierea sangelui si a ficatului si ar fi bine sa le lasi cat mai repede caci tot asa de bine merge si cu ceauiri.
Cu un remediu homeopat adecvat iti repari vocea in cel mult 7 zile si exista numai 3-4 remedii care au ca simptome probleme cu vocea si este deci destul de usor de gasit remediul cand exista astfel de simptome.

Daca nu gasesti nici un medic homeopat sa te trateze in timp util ( la medicii buni se sta 1 luna la "coada")
imi scri mie si te poate te pot ajuta eu sa-ti gasesti remediul potrivit, daca este posibil acest lucru in acest mod.

Incearca insa sa-ti identifici problema sufleteasca, de care sunt convins ca sti, dar nu realizezi ca ea iti face probleme fizice la gat si sa o indepartezi cu mijloace adecvate.
0
05-09-2009, ora 10:02
ndemjj
Nu este medic/terapeut
ndemjj
Scarface,
merci mult pentru informatii. Nu aflasem inca ce este homeopatia si ce presupune ea. Cu toate astea, de cand mi-ai raspuns mi-am facut timp si am citit mai multe despre subiect. Deocamdata as avea nevoie de un tratament prompt, care sa dea rezultate foarte repede. Vreau neaparat sa scap de puroiul din gat. :)
Din cate am inteles, tu consideri ca un tratament chimic este doar de moment. Sunt gata sa accept acest lucru, iar pana cand va reveni, poate ca voi avea educatia necesara unui tratament homeopat. (Aici ma refer la increderea intr-un astfel de tratament si autosugestia, capitole la care nu stau prost deloc, insa fiind un subiect nou pentru mine, am nevoie de timp ca sa-l inteleg.) Iti multumesc inca o data pentru ajutor.

A mai avut cineva o astfel de problema? Cum ati scapat de puroiul din gat si in cat timp?

Multumesc!
0
05-09-2009, ora 17:31
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
TONSILOTREN administrat conform prospectului aferent lui!


Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
24-03-2011, ora 18:19
deejaybak
Nu este medic/terapeut
deejaybak
sunt operata de 7 ani aproximativ de amigdalite, a fost o operatie cu complicatii deoarece anestezia nu a fost facuta corespunzator si am ramas cu o amigdala scoasa si una nu, am fost anmesteziata inca o data pentru a mi se scoate si cea de a doua amigdala. am ramas cu o traheita in urma operatiei si ceva la nas deoarece cand trag aerul pe nas il simt tot in gat ca si cum as fi goala, ca su cum nu as avea nimic in gat. tot de la operatie secretiile nazale imi ajung in gat tot timoul, nasul nu imi curge niciodata trebuie sa le scuip sau sa le inghit pentru ca ma deranjeaza
de 3 ani nu am avut nici o banala raceala, tuse doar cand se aduna secretii in gat simt nevoia de a mi drege vocea de a mi curata gatul
mentionez ca am fost la orl nu poate sa imi faca un examen medical deoarece tot de la operatie am ramas cu greata cand casc gura, au incercat sa imi bage ceva pe gat pentru a vedea care este problema dar nu o suport, nu stiu ce sa fac, astept un raspuns de la domnul doctor orl-ist
0
26-08-2011, ora 14:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Deejaybak, intervenţia chirurgicală la care aţi fost supusă s-a soldat cu unele complicaţii care v-au produs sechele psihologice, după cum bine aţi dedus, probabil şi fizice.
Trebuie să consultaţi un medic orl-ist foarte experimentat, care să reuşească să vă examineze într-un fel sau altul, la nivel de cavitate nazală, rinofaringe, hipofaringe, limbă şi laringe, cel puţin, de fapt la nivel de gât şi nas, per ansamblu (la nivel de trahee nu aţi suporta, pentru că examinarea este foarte invazivă).
Am înţeles că aţi rămas cu greaţă, dar trebuie să faceţi un efort să suportaţi consultul, dacă nu, fără doar şi poate, există probabilitatea ca medicul orl-ist, într-un moment de necesitate oto-rino-laringologică, să vă facă anestezie generală, pentru a putea să vă examineze.
Consultaţi medicul!
Însănătoşire grabnică.
Toate cele bune,
Nick
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.