Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

FEBRA SI DURERE DE CAP LA COPIL DE 6 ANI

18-08-2010, ora 06:23
Buna ziua,
Fetita mea de 6 ani a prezentat acum 2 saptamani o stare subfebrila ( 37,5 in somn rectal, pentru ea este f mult avand de obicei 35,9-36,5 maxim).I-am dat 5 zile nurofen - 5 ml de 3 ori pe zi( precizez ca are 20 kg) . Totul a fost ok pana in ziua a 5a , adica la sfarsitul tratamentului , cand a facut febra 38,3 (tot rectal) , a inceput sa acuze dureri de cap si a varsat de 3 ori. Medicul pediatru mi-a dat atunci axycef, 125 mg 5 ml , 5 ml la 12 ore. Din nou cateva zile a fost bine, pana in ziua a sasea de tratament cand nici nu-l terminasem si au inceput din nou dureri de cap ,febra ( de data asta 38,9) si cateva varsaturi. Dr. pediatru m-a chemat la spital unde i-a facut o hemoleucograma , un crp si o urocultura. A controlat-o si mi-a spus ca are un rosu in gat.In urma analizelor au iesit 4000 de albe , crp 0,3 si cam atat. Nici macar anemie nu a fost. Dupa aceasta mai mi-a dat paracetamol 5 zile 5 ml de 3 ori pe zi. Starea copilului nu s-a imbunatatit, acuzand din nou aceleasi simptome. Dr. ne-a recomandat din nou antibiotic unasin de 250mg 5 ml, 5 ml la 12 ore. Vazand ca simptomele persista, pediatrul ne-a chemat pentru a o consulta fiindu-i teama de o meningita. Precizez ca fetita nu are fotofobie si nu prezinta intepenirea gatului la niciun control.
Am observat ca durerea de cap apare in momentul in care, linistita fiind incepe sa-i creasca temperatura. Durerile incep la 37,8-37,9. Lucrul acesta se intampla de 2 ori pe zi, la ore aprox asemanatoare ( 5 si 17). Durerile de cap nu cedau de tot la paracetamol sau nurofen ci la algocalmin. Starea copilului este proasta numai in momentele in care o doare capul, dupa administrarea de algocalmin, schimbandu-se f repede in bine.
Dr. mea a intrat in concediu si m-a trimis la un alt dr. de spital care a consultat-o, a zis ca nu mai sunt necesare analize, avandu-le pe celelalte de 1 sapt. I-a facut la insistentele mele un sumar de urina care a iesit ok.( acidul uric un pic marit mi s-a spus).
Diagnosticul a fost urmatorul: rinosinuzita etmoidala
faringo-amigdalita acute
conjunctivita
Mai jos scrie: -fara redoare a cefei
- puncte sinusale sensibile etmoidale
- obstructie nazala
- amigdale, faringe, pilieci ---.
Tratamentul este cefort 1 g/ 10 ml , 5 ml la 12 ore iv
gentamicina 80 mg/2 ml, 1 ml la 12 ore iv
novocalmin supozit la temp 38
sinupret 15 pic de 3 ori /zi
vibrocil 1 pic de 3 ori/zi. Tratamentul este dat pt 5 zile si dupa aceea mai vorbim cu pediatra.
Ce ma nelinisteste pe mine este faptul ca au trecut 2 zile de cand am inceput tratamentul ( 4 doze) si fetita are intr-adevar o stare mai buna in sensul ca si atunci cand mai acuza dureri de cap se joaca, lucru pe care nu-l facea pana acum. Mai face inca febra dar un 38 tot la orele 5 si 17 care cedeaza la 5 ml nurofen. Acum febra si durerea de cap dispar la nurofen, lucru care pana acum se intampla doar dupa 5 ml nurofen si 10 pic de algocalmin.
Pe mine ma sperie durerea de cap insa ma tot gandesc ca poate totul s-a intamplat din cauza aerului conditionat din casa.Se juca afara dupa amiaza, transpira si apoi intra in casa unde erau cu 10-15 grade mai putin.
Va rog, daca se poate sa-mi spuneti daca ar trebui sa mai astept sau ar trebui sa mai fac si alte investigatii. Va multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns


Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK