Extractie masea de minte. Rog ajutor.

28-07-2010
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua as dorii sa merg sa imi extrag maseaua de minte din partea stanga sus pt. ca e crescuta aiurea sus pe gingie si ma deranjeaza, as vrea sa stiu daca pot efectua aceasta extractie, daca aceasta extractie prezinta anumite riscuri pt. ca de luni de zile sufar de o anumita rigiditate a gatului mai ales in zona submandibulara, nu am aflat nici pana in ziua de azi care este cauza acestei rigiditati : laringita, boala zgarieturii de pisica (ganglioni inflamati, am fost muscata de o pisica de pe strada) sau pur si simplu o lipsa de Calciu la nivel muscular, mi-e frica ca nu cumva dupa ce mi se efectueaza anestezia sa nu raman cumva cu o rigiditate mai pronuntata a gatului sau sa nu fie alte complicatii. As dorii o parere avizata in legatura cu aceasta problema si as mai avea o intrebare: este posibil ca aceasta masea de minte crescuta aiurea sa intretina si o sinuzita frontala stanga? Mi-am facut radiografie sinusala si mi s-a depistat o sinuzita frontala stanga. Va multumesc si astept raspunsul d-voastra.
7 comentarii
0
28-07-2010, ora 20:01
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Anestezia pt extractia molarului de minte superior se face la distanta de zona gitului, deci nu ar trebui sa fie nici o problema.

Molarul de minte superior poate sa dea cel mult o sinuzita maxilara, in nici un caz una frontala.
0
04-08-2010, ora 02:56
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Va multumesc din suflet pt. raspuns, rigiditatea se extinde pana in zona mandibulei, trebuie facute niste investigatii si vazut de unde aceste dureri musculare si aceasta rigiditate musculara. As vrea sa va mai pun o intrebare daca se poate, e posibil cumva sa am si sinuzita maxilara si sa nu se vada pe radiografia sinusala? Pe radiografie nu se vede decat cea frontala din cate mi-a spus doctorul, mi s-a recomanday sa fac o tomografie craniana. Am avut un premolar cu fistula in partea dreapta sus si desi am scos acel premolar acum 2 ani de zile sunt mai tot timpul umflata in acea parte pana sus la ochi, gingia e umflata si tare si am si gust de puroi in gura uneori, ce poate sa fie? Am crezut ca daca scot acel premolar am sa scap de probleme, am scos premolarul si molarul de langa, atunci de ce nu am scapat de probleme...? Astept parerea d-voastra avizata. Cu stima, Angelica Popescu.
0
09-08-2010, ora 21:50
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Din pacate, online nu se poate pune un diagnostic. Sfatul meu este sa consultati un medic de chirurgie orala sau BMF pt diagnostic de certitudine.
E posibil, dar nu obligatoriu, sa fie o sinuzita maxilara data de acel premolar cu fistula. Dar, la fel de bine, e posibil sa fie stricat alt dinte din zona.
0
04-09-2010, ora 15:18
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Va multumesc., am sa merg saptamana viitoare la un doctor iar daca nu reusesc sa scap de aceste pb. poate am sa vin la d-voastra in Cluj, nu e chiar atat de mare distanta Cluj-Arad, nu prea sunt multumita de doctorii de la mine din oras va spun sincer, majoritatea isi trateaza cu superficialitate pacientii, poate si din cauza ca Aradul e un oras mai mic. Vreau sa va spun ca frecvent imi iese sange din ambele nari cand trag nasul si am dureri de cap, dureri ale fetei daca ma apas, se observa si in poze si nu numai ca partea dreapta a fetei e vizibil umflata in comparatie cu partea stanga iar asta persista de cativa ani de zile si nu reusesc sa scap de aceste probleme. M-am gandit ca pana la urma sa nu fie o infectie a glandelor salivare (mucocel), pt. ca am frecvent gura uscata oricata apa beau.iar pe obrazul drept sus, binenteles in interiorul gurii mi-a aparut ca un chistulet tare care si isi modifica dimensiunea (cand se face m mic cand m mare) chiar in locul unde e glanda salivara. Intai mi-a aparut acel chistulet acum cativa ani dupa care au inceput aceste pb plus mancarimi ale gurii, e posibil sa fie ori de la dinti ori de la glanda salivara?? Ce parere aveti? Astept raspunsul d-voastra. Cu stima, Angelica Popescu.
0
05-09-2010, ora 10:51
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Si as vrea sa va rog sa ma lamuriti despre o situatie. care sunt cauzele care duc la cangrenarea unui dinte, va intreb acestea pt. ca la premolarul din stanga sus am avut o plomba, avand tot dureri si gust rau i-am spus actualului meu medic stomatolog sa inlature acea plomba sa vada ce se afla pe canal, doctorul mi-a spus ca dintele are cangrena la radacina si mi-a pus un tratament. Am mentionat intr-o postare de mai sus ca am avut un premolar cu fistula in partea dreapta sus pe care l-am extras, dupa o vreme am extras si molarul de langa pt. ca si acesta era afectat, cand am extras acei dinti am avut surpriza de a constata ca erau plini de cangrena, coroana arata ok dar radacina lor era dezastru, nu e de mirare ca imi provocau dureri si gust rau in gura, iar pe radiografie culmea nu se vedea nimic suspect (dupa spusele mai multor medici stomatologi care m-au consultat!). Am umblat pe la multi medici stomatologi care mi-au spus ca acei dinti nu au nimic ca arata foarte bine iar pe radiografie nu se vede nimic, acei dinti mi-au fost extrasi la insistentele mele, iar cand in cele din urma mi-au fost extrasi medicul stomatolog care mi-a efectuat extractia mi-a dat dreptate, erau fara doar si poate niste dinti care trebuiau extrasi de multa vreme. Ma intreb de ce in ultimii ani ma confrunt cu aceasta cangrena, mi-e teama ca problema se extinde la radacinile mai multor dinti. Ma intreb care e cauza si ce se poate face in aceasta privinta. Se poate sa se extinda la toti dintii de-a lungul timpului? Ce complicatii poate da? Cum se poate scapa de aceasta problema si depista care dinti sunt afectati din moment ce pe radiografie nu se vedea nimic suspect la acei dinti?? Dupa spusele mai multor medici stomatologi din Arad. Astept raspunsul avizat al d-voastra. Va multumesc anticipat.
0
06-09-2010, ora 16:28
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Gangrena apare pe dinti cu carii profunde netratate la timp; gangrena nu se vede pe radiografie (caria insa da), dar asta nu inseamna ca ea nu exista; se poate trata daca a ramas suficienta substanta dentara care sa faca dintele recuperabil.

Detartraj, igiena dentara buna, plus carii tratate la timp... si nu veti mai face gangrena la dinti.

Atentie: mirosul neplacut din gura poate veni si de la probleme parodontale.
0
12-09-2010, ora 12:28
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Imi e teama sa nu fie o infectie pe radacini care sa mearga treptat treptat la toti dintii si sa nu fi pornit totul de la acel premolar cu fistula. Miros neplacut in gura nu am, doar dimineata dupa ce ma trezesc, ma spal foarte des pe dinti si folosesc ata dentara, un detartraj poate ar trebui sa fac in curand pt. ca nu am mai facut de 1 an. Problemele mele sunt 2 carii mici de tot si acel dinte la care am avut plomba si am descoperit recent ca am cangrena, in rest mai am 2-3 plombe (care nu prezinta probleme) si ar trebui puse 2 implanturi in locul unde am avut acel premolar cu fistula (care a fost extras) si molarul de langa. Am sa fac un detartraj zilele acestea si ar trebui si o extractie la maseaua de minte din stanga sus care e crescuta cam sus pe gingie si e posibil sa imi faca probleme. Dintii mei arata foarte bine, albi frumosi si am avut dintii perfecti pana acum 5-6 ani, imi e teama sa nu fie probleme la ei la radacina. Vreau sa va mai intreb ceva daca se poate...E posibil ca o sinuzita maxilara sau de orice fel sa afecteze sanatatea dintilor?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteita alveolară (alveolita postextracțională)
  • Când tratăm molarul de minte
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • De ce doare locul extracției?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •