Exista speranta?

26-06-2012
roman elena
Nu este medic/terapeut
roman elena
Mama operata in luna mai, cand a avut loc extirparea unei tumori din colonul sigmoid ce se extinsese si la uter.
diagnostic histopatologic : adenocarcinom mucinos G3, pT4N0Mx, margini de rezectie (neinvadata tumoral), invazia vaselor limfatice (absenta), invazie venoasa (prezenta), invazie perineurala (absenta), reactie inflamatorie intra/peritumorala (moderata- reactie granulomatoasa gigantocelulara).
Maine mergem sa discutam cu medicul oncolog, insa suntem putin speriati pentru ceea ce urmeaza sa ne comunice, deoarece avem o multime de intrebari : cat va dura chimioterapia, in ce va consta, putem cauta si o varianta alternativa (tratament naturist), se pot suprapune cele doua, care este cea mai buna modalitate de a-i spune mamei ce urmeaza, cat de mult putem spera? Nu stim daca exista cineva care sa ne poata raspunde la tot ce am vrea sa stim, insa avem increderea ca la o parte din intrebari ne veti ajuta dvs. sa gasim raspunsul.
Va multumim!
3 comentarii
0
26-06-2012, ora 23:52
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
are un examen CT de torace, abdomen si pelvis facut ? fara asa ceva este greu de estimat prognosticul, pentru ca nu se cunoste daca exista metastaze sau nu.

daca exista metastaze (raspandire a bolii catre alte organe), atunci sansele de vindecare sunt minime, mai de graba de ordinul teoreticului.

daca NU exista metastaze, atunci intr-adevar exista sanse bune de vindecare, cu operatia facuta corect si cu chimioterapie de completare. de obicei se fac 8 serii (daca sunt tolerate bine), fiecare la cateva saptamani interval, cu 2 doua citostatice, unul numit OXALIPLATIN, altul o varianta intre 5 Fluorouracil (injectabil) sau Xeloda (comprimate); desigur ca oncologul are de ales aceste variante, in functie de particularitatile cazului respectiv. boala se monitorizeaza prin markeri tumorali, examene CT, endoscopii, etc.

cel mai bine este sa te folosesti de orice moment in care mama da semne ca vrea sa stie ce se intampla cu ea si ce sperante sa aiba, si sa ii explici pe masura capacitatii ei de intelegere, astfel incat sa stie pentru ce va indura plimbarile la medic, tratamentele uneori posibil neplacute si alte lucruri care s-ar putea sa nu-i fie prea comode. altfel e posibil sa se sustraga de la ceva ce ii confera sanse suplimentare.

tratamentul "alternativ" naturist nu are nicio eficienta in cancer si de multe ori se dovedeste daunator.
0
27-06-2012, ora 09:03
roman elena
Nu este medic/terapeut
roman elena
multumesc pentru ajutorul oferit.
0
28-06-2012, ora 00:25
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu placere !

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.