Exista oare o solutie?

04-08-2009
crisstiana
Nu este medic/terapeut
crisstiana
Buna ziua, as avea si eu o intrebare.mi s-a recomandat de catre ginecologul meu sa iau Yaz...inca nu am inceput, pt ca in urma cu aproape 2 luni mi s-a facut o cauterizare, si inca nu am avut contact sexual dupa.problema mea e urmatoarea.ultimul ciclu menstrual l-am avut acum 2 saptamani, chiar ieri au fost 2 saptamani de la prima zi a ultimului ciclu...exact in perioada in care urmeaza sa fiu din nou "bolnava" am planuit sa mergem la mare, doar atunci se poate din cauza programului cu serviciul.intrebarea mea e.este ceva ce as putea face sa intarzii urmatorul ciclu? As putea lua acum contraceptive, l-ar intarzia, pana la terminarea plachetei? Nu le-as folosi si ca efect anticonceptional, ci doar ca sa intarzii aparitia ciclului...sau, daca nu, este ceva ce as putea face? Va multumesc si sper sa imi raspundeti cand se poate!
10 comentarii
0
05-08-2009, ora 15:40
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Deci acum esti la mijlocul cilului.ai putea incepe sa iei pilule - fara sex primele 7-10 zile- si nu faci pauza de 7 zile intre folii.dar nu-ti garantez ca nu vei mai avea sangerari.mai bine ia Orgametril 1cp/zi zilnic incepand cu doua saptamani inainte de ciclu, deci cam de pe acum cat doresti sa nu ai ciclu. sangerarea va apare imediat ce intrerupi Orgametril
0
05-08-2009, ora 15:46
livi
Nu este medic/terapeut
livi
buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti si mie de la ce am o senzatie de sufocare, strangere de gat, calduri, transpiratii.mentionez ca am facut analiza la calciu si este ok.em facut control cardiologic si nu a gasit nimic in neregula.tot cardiologul a spus ca nu se vede nimic nici la glanda tiroida.va multumesc.
0
05-08-2009, ora 15:49
livi
Nu este medic/terapeut
livi
va deranjez cu o intrebare...cum credeti ca sunt valorile la gammaggt-33 si tgp/alt-35? va multumesc
0
05-08-2009, ora 17:00
crisstiana
Nu este medic/terapeut
crisstiana
Va multumesc tare mult, doamna doctor.. acum, o alta intrebare ma macina.normal, data probabila a urmatorului ciclu ar fi, daca ar fi chiar de 28 de zile, 16 august.atunci ar fi trebuit sa incep sa iau Orgametril in 2, nu? Daca incep de azi.va mai avea efect? Ultima data mi-a venit in 20 iulie, dar niciodata nu mi-a venit exact la 28 de zile, decat cand luam inainte anticonceptionale... Va multumesc inca o data mult de tot. :)
0
05-08-2009, ora 18:36
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Da, nu-i tarziu, incepe sa iei cate o pastila zilnic cat timp doresti sa nu ai ciclu.
0
05-08-2009, ora 18:41
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@ livi : valorile sunt bune; f. putin marit GGT.Totusi cred ca ar fi bine sa faci dozarea hormonilor tiroidieni si o ecografie tiroidiana la un specialist endocrinolog, familiarizat cu patologia tiroidiana.
0
05-08-2009, ora 19:13
livi
Nu este medic/terapeut
livi
doamna doctor va multumesc din suflet pentru raspuns.credeti ca la ecocardiografie doamna doctor putea vedea si glanda tiroida?!dansa a zis ca nu se vede marita.va multumesc
0
05-08-2009, ora 20:55
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu, ecocardiografia se refera numai la regiunea inimii si sistemul circulator din zona.Chiar daca d-na doctor s-a uitat si la tiroida, un endocrinolog are ochiul format pentru vizualizarea acestei glande, plus ca vei face si analizele hormonale.Eu zic ca nu ai ce pierde daca faci si aceste controale.Numai bine!
0
05-08-2009, ora 21:19
crisstiana
Nu este medic/terapeut
crisstiana
Va multumesc inca o data din suflet, stimata doamna doctor, pt sfaturi si raspunsurile prompte! Va doresc o seara placuta! Am si luat azi prima tableta ;)) Numai bine va doresc :)
0
24-08-2009, ora 22:25
livi
Nu este medic/terapeut
livi
stimata doamna doctor, va multumesc pentru sfaturile date.Am fost la endocrinolog si totul este ok.Toti dau vina pe stres.ce tratament credeti ca pot urma?!mentionez ca antidepresivele din plante nu au nici un efect.Pe langa acestea toti medicii recomanda calciu+magneziu, dar sincera sa fiu nu vad nici o ameliorare in starile de sufocare.Tin sa mentionez ca si acum vreo 10ani am mai avut niste stari cu atacuri de panica, anxietate, dar acum starea aceasta este mult mai neplacuta.Sincera sa fiu nici nu ma gandesc sa merg la un psihiatru.Va rog daca se poate un sfat sau un tratament.MII DE MULTUMIRI.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul