Exercitii recuperare fractura de col femural

08-01-2014
Rodica Mimi
Nu este medic/terapeut
Rodica Mimi
In data de 31.12.2013 am fost operata de fractura de col femural. Va rog sa-mi spuneti ce exercitii trebuie sa fac pentru recuperare. Piciorul operat s-a umflat un pic si ma doare de la genunchi in jos. Este o greutate si durere sa-l indoi. Puteti sa-mi spuneti de ce? Multumesc
4 comentarii
0
08-01-2014, ora 21:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Raspunsul este complex si depinde de factori obiectivi: tipul de fractura, tratamentul chirurgical efectuat (osteosinteza sau proteza), datele personale cum ar fi varsta, greutate/inaltime, status profesional, antecedente traumatice, metabolice, circulatorii etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
09-01-2014, ora 14:54
Rodica Mimi
Nu este medic/terapeut
Rodica Mimi
Buna ziua!
Am specificat ca am fractura de col femurat si am fost operata. A fost apicata o placa ce este prinsa in 2 sau 3 suruburi. Am 49 de ani, 1, 64 inaltime si in jur de 54 de kg. Sun functionar public si nu am suferit antecedente.


Va multumesc
0
10-01-2014, ora 12:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Probabil este vorba despre un dispozitiv de osteosinteza de tip DHS.
In functie de stabilitatea intra-operatorie a montajului de osteosinteza, in functie de controalele periodice (clinice si radiologice), chirurgul care v-a operat va hotari natura, tipul si intensitatea exercitiilor de kineto-terapie, daca aveti voie sa calcati pe el sau etc etc.
Este absolut imposibil de elaborat un raspuns precis fara cunoasterea datelor elementare (in special a stabilitatii montajului de osteosinteza, constatata intra-operator).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
11-02-2018, ora 22:57
Rodica Mimi
Nu este medic/terapeut
Rodica Mimi
Buna seara!
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Acum am alta problema, dar este legata de problema trecuta.
Am fost operata de fractura de col femural si asa cum ati spus am un DHS, nu am probleme, interventia a fost facuta in urma cu 4 ani. Nu am reusit sa merg la medic sa-mi scoata placa asa cum trebuia dupa un an, cel mult doi. De atunci locuiesc in Anglia si nu mai am asigurare in Romania. Am fost aici la medic si a spus ca aici nimeni nu scoate implanturile. Am spus ca nu ma deranjeaza nimic. Doar uneori daca stau pe picior imi amorteste sau daca stau mult in masina. Am facut filme, am trimis si la minunatul medic care are maini de aur si a spus ca osul este sudat si nu sunt probleme. Asa au spus si cei de aici. Pe mine ma ingrijoreaza altceva. Daca nu este Scos nefiind un material foarte special, poate sa mi faca probleme mai tarziu? Acum stiu ca este foarte tarziu dar macar sa stiu sa fiu mai grijulie. Sunt o persoana activa, imi place sa joc tenis, ski. Va rog foarte mult sa mi spuneti. O seara frumoasa va doresc. Cu multumiri. R. Mimi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: