Examen secretie vaginala

09-12-2011
dana.f
Nu este medic/terapeut
dana.f
Buna ziua.

Am si eu nevoie de un mic ajutor. Am fost la medicul ginecolog sa-mi fac un control si mi-am facut testul papanicolau si examen la secretia vaginala.Momentan am primit rezultatul doar la acel examen de secretie care arata cam asa :
CELULE EPITELIALE: frecvente
LEUCOCITE: frecvente
TRICHOMONAS VAGINALIS: nu se observa
LEVURI: absente
FLORA: relativ frecventi cocobacili si bacili Gram labili polimorfi; rari coci Gram pozitivi rotunzi si alungiti, in perechi

Va rog sa ma lamuriti ce inseamna.Am citit pe net diverse interpretari dar as vrea sa stiu parerea unui medic deoarece abia peste 2 saptamani ajung la medicul meu ginecolog.

Mentionez ca acum o luna am avut candida si m-am tratat singura cu Gynofort.Acesta a fost si motivul pentru care m-am dus la medic, dar din cate am observat nu apare acum la analiza.
Medicul mi-a mai spus ca am anexita pe partea dreapta si mi-a dat tratament 10 zile cu ZANOCIN, DICLOTARD SI OMEZ.

Va rog sa-mi spuneti cam cat de grav este si ce trebuie sa fac.Trebuie cumva tratat si partenerul?

Va multumesc.
1 comentarii
0
11-12-2011, ora 13:49
sabina-emilia
Nu este medic/terapeut
sabina-emilia
Buna ziua! Cu ceva zile in urma mi-am facut un examen la secretia vaginala si mi-a iesit: celule epiteliale-frecvente, izolate si placarde, celule epiteliale rotunde-absente; leucocite-rare; hematii-absente; flora microbiana-abundenta(bacili), gram negativa; trichomonas-absent; levuri-absente. Doctorul mi-a dat tratament cu macmiror ovule, flamexin pulbere si miconal spalaturi. Am urmat tratamentul intocmai, dar fara minconal pentru ca nu am gasit in farmacii (am inteles k nu se mai importa). Diagnosticul a fost de vaginita bacilara. Dr. a zis ca partenerul nu e nevoie sa urmeze vreun tratament pt ca nu e candidoza sa se ia. El nu are simptome, dar am vrut sa previn. Mi-au trecut simptomele, dar am avut un contact sexual (dupa terminare tratamenului) si dupa aceea am observat niste "crapaturi" rosiatice in zona inferioara a vaginului spre anus care mi-au provocat un oarecare disconfort. Va rog sa imi spuneti si parerea dvs. Multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Secreție vaginală infectată - gravitate în funcție de agentul patogen
  • Secreții / scurgeri genitale la femei - cauze, diagnostic, tratament
  •