ROmedic - Forum medical | Forum medicina | Intrebari medicale, raspunsuri medicale, discutii medicale
Regulament forum ROmedic | Prezentare ROmedic | Colaboratori | Promovare pe site | Linkuri utile | Contact
Prima pagina Boli & Afectiuni Semne & Simptome Ghid de sanatate Dieta Forum medical Medicamente Dictionar medical Stiri medicale Index medical
Forum medicina | Forum sanatate

Lista categorii » Medici, cabinete medicale, clinici » Experiente neplacute

Evitati dr. ORL Cristian Stefan de la Spitalul Militar

Autor: Valentina30 Data: 16-11-2008
Mi s-a intalmplat si mie sa dau peste un astfel de medic incompetent, sau mai bine spus care nu avea chef de munca... Am fost pe 13, luna aceasta, la Spitalul Militar pentru o investigatie la ORL.
Am ajuns dimineata, la 7:30... desigur ca medicul nu ajunsese la cabinet. Cand a ajuns, a stat cca 15 min sa-si bea cafeaua si sa se uite la emisiunea lui Mircea Badea (avea usa intredeschisa si se vedea foarte bine inauntru). In fine, putin dupa ora 8:00, cand reusesc sa intru, ma trimite jos, sa-mi fac programare. Eram singura pe hol la cabinetul lui, dar fara programare nu ma primea... unde mai pui ca-mi spune: "Pana la 8:30, nu am cum sa va consult ca nu imi vin instrumentele de la sterilizat..." Si atunci de ce scria pe usa programul lui de la 7:30 ???
In fine... Merg jos imi fac programarea, dupa care revin la cabinet si, dupa 8:30, ma consulta:
Ma intreaba care-i problema. Incep sa-i povestesc: ca tusesc in continuu, ca ma doare in gat si in piept cand tusesc, ca ma sufoc in somn, ca ma trezesc cu nasul infundat in fiecare dimineata... in fine tot tacamul. Parca vorbeam la pereti: el citea ziarul. Imi zice sa ma asez pe scaunul ala ciudat, sprijin capul de tetiera si imi baga o spatula metalica pe gat, se uita lung, apoi o chestie ciudata in fiecare nara, dupa care intreb si eu: "Ce am? Ce e in neregula de am mereu nasul infundat si tusesc asa rau?" Zice: "Pai o sa vedem, suntem abia la inceput. Mergeti si faceti radiografie la sinusuri si la plamani si apoi vedem."
Merg si fac radiografiile, si ma intorc cu ele. Dom` doftor tot cu ziarul si tv-ul se delecta.
I le dau si il intreb daca acum poate sa-mi spuna despre ce e vorba. Se uita un pic pe radiografii si zice: "Pai sunteti racita"... Ii zic: "Pai nu pot sa fiu doar racita, de atata timp... si ma doare si in gat si tusesc de simt ca se rupe ceva in cosul pieptului.... si nu mai trece. Ma simt asa de mai bine de 3 saptamani." Replica lui vine ca o gluma proasta: "Ei si ce. Nu va trece si gata." Credeam ca nu aud bine. Zic:"Dati-mi un tratament sa pot sa scap de problema asta, ceva sa-mi desfunde nasul, sinusurile (aflasem la radiografie ca am sinusurile inflamate).
"Pai luati medicamentele astea timp de 10 zile si reveniti dupa aceea si vedem ce e de facut, daca nu va trece le scoatem". "Cum sa le scoatem???" Intreb eu speriata. "Dati-mi, va rog un tratament puternic sa aiba efect." "Ei da, va dau un ciocan. Le scoatem cu ciocanul".
Acesta a fost consultul unui medic ORL-ist, cuvintele si raspunsurile unui medic, care nici macar nu m-a intrebat daca mai sufar de alta boala, daca iau vreun tratament, daca am avut si alta data probleme similare etc...
Am luat reteta si am plecat sa cumpar medicamentele, cu o indoiala cumplita, cu strangere de inima ca poate doctorul nici macar nu stia ce am...
Pentru ca am ajuns acasa, dupa ora pranzului, am decis sa incep tratamentul a doua zi dimineata, ceea ce am si facut. Astazi, dupa ce am am luat iarasi doza de medicamente de dimineata, ma uit pe prospecte. Abia acum am avut cateva minute libere sa pot sa le citesc. Ce credeti? Aulinul era interzis celor cu ulcer. Eu am ulcer. Am citit mai departe si... supriza: Aulin creste riscul unui infarct miocardic, nefiind recomandat celor cu probleme de inima (eu am probleme cu inima, hipertensiune) si ca si cum nu ar fi fost suficient... nu este deloc recomandat celor cu eozinofilie (la analizele facute cu cateva zile inainte, mi-a iesit eozinofilia cu mult peste limita normala). IMI VENEA SA LESIN...
Ce fel de medic e ala care prescrie asa ceva, fara sa se intereseze de antecedentele pacientului??? fara macar sa intrebe daca esti sau nu bolnav de altceva??? fara macar sa asculte cand vorbesti cu el??? Ce fel de medic e ala???!!!
Mare atentie celor ce vor avea astfel de probleme. OCOLITI CABINETUL ORL DE LA SPITALUL MILITAR AL DR. STEFAN CRISTIAN. Nu va lasati pe mana lui!!! Nu va riscati sanatatea! Cautati un medic compentent, care sa nu va puna si bruma de sanatate ramasa in pericol!!!

Comentarii / raspunsuri: 7 |

Autor: jean valjan 2 Data: 14-05-2009, ora 17:01 |  Raporteaza continut inadecvat
Draga Valentina 30,
In primul rand te rog sa ne spui daca dupa cele 10 zile ti-a fost mai bine sau boala s-a agravat. Poate ca domnul doctor chiar ti-a prescris ceea ce trebuie si te-ai facut bine. Nu trebuie sa crezi tot ce scriu prospectele, dovada este chiar comentariul tau, nu ai facut nici infarct, eozinofiliile nu ti-au mai crescut iar ulcerul tau este in acelasi stadiu. Oricum ce mi-a placut este raspunsul cu ciocanul. As vrea sa sti ca ciocanul chiar se foloseste in operatiile ORL si daca nu este grav este folosit un ciocanel. In ceea ce priveste mesajul tau de OCOLIT CABINETUL ORL trebuie sa iti spun ca de ceva vreme nu se mai intra in Spitalul Militar din Mircea Vulcanescu ci din calea Plevnei......Asa ca trebuie sa te multumesti cu o indrumare corecta a pacientilor...... Sanatate multa si atentie la ciocan

Autor: Valentina30 Data: 14-05-2009, ora 18:50 |  Raporteaza continut inadecvat
jean valjan,
Dupa cele 10 zile de tratament nu mi-a fost mai rau ci un pic mai bine, dar nu datorita aulinului prescris de dr Cristian Stefan. Am fost la alt medic si am cerut o "second opinion", explicand tot ce patisem inainte la acest asa-zis doctor. Medicul respectiv, o d-na doctor amabila, nu doar ca m-a consultat cum se cuvine, dar a si avut o atitudine corespunzatoare pentru o relatie fireasca medic-pacient. Poate nu stii, dar pentru un pacient conteaza sa fie ascultat, intrebat tot istoricul medical etc.
Nu stiu tu cum gandesti sau cum esti obisnuit sa fii tratat de medici (si de societate in general), dar eu pt cat platesc la asigurari, ma astept ca sanatatea mea sa nu fie bataie de joc a celor care isi iau salarii din taxele platite de mine ca si contribuabil.
In fine, trecand de aceasta paranteza, in afara faptului ca aceasta d-na doctor chiar ma consultat folosind ustensilele necesare, mi-a verificat si aspectul esofagului, cu ustensilele de rigoare (sincer pana la dumneaei nu stiam ca exista ustensile asa subtiri si oglinjioare atat de mici care se pot introduce pe esofag)... Nu stiu eu termenii exacti, dar mai pe scurt mi-a facut un consult complet, nu asa de mantuiala ca dr. mentionat mai inainte. Mi-a recomandat inlocuirea Aulinului cu Paracetamol in doze mici (jumatate de pastila in loc de una de Aulin), precizandu-mi si d-neai ceea ce deja stiam - efectele secundare ale acestuia. Si ca sa fiu mai concreta, dupa ce am continuat tratamentul cu paracetamol, am constatat o scadere a starii de presiune pe inima si disparitia durerilor de stomac pe care le avusesem in primele 2 zile.

In ce priveste formularea total scapata de sub control cu "Va dau un ciocan. Le scoatem cu ciocanul.", te asigur ca nu se referea la acel ciocanel de care spui tu. Tonul total nepotrivit de comunicare, atitudinea acelui asa-zis medic, dovedea clar ca luase acel consult in gluma... o gluma proasta pe seama sanatatii mele. Pur si simplu ma trata ca pe un joc, intr-o zi plictisitoare in care nu avea chef de munca.

Jean valjan, se pare ca nu intelegi sau nu crezi ceea ce am scris eu in primul mesaj... nu stiu din ce motiv (esti cumva ruda, amic, sau medic din aceeasi categorie), dar acum chiar nu conteaza pentru mine...
Asa ca nu-mi ramane decat sa iti spun ca: Nu-ti doresc sa ajungi in situatia in care eram eu atunci, sa ai nevoie disperata de un tratament bun si sa te trezesti tratata in acel fel... caci se pare ca doar asa, ai sa intelegi vreodata despre ce a fost vorba... Eu sper totusi sa intelegi fara sa ajugi sa-o patesti pe pielea ta... sau macar inainte de asta. ;)

Si ori de cate ori voi fi tratata in bataie de joc de medici sau de orice alt individ care ar trebui sa-mi acorde un serviciu corect, pentru care platesc, voi avertiza cat mai multi oameni cu putinta. E pacat ca si alti oameni suferinzi, cu probleme de sanatate sa ajunga sa treaca prin acelasi "tratament` de bataie de joc...
Ma gandesc ca, un astfel de avertisment, venit la acea vreme, m-ar fi salvat de drumuri, nervi, timp pierdut, bataia de joc suferita si mai ales, nu mi-ar mai fi pus in pericol sanatatea si asa subreda.
Sanatate si minte si intelepciune

Autor: jean valjan 2 Data: 15-05-2009, ora 11:37 |  Raporteaza continut inadecvat
Draga Valentina,
In primul rand nu sunt amic, prieten sau medic din aceeasi categorie , ci doar un alt pacient care incearca sa inteleaga ce vrei sa ne relatezi. In primul rand nu inteleg cum din data de 13 pana in data de 16 ai ajuns la doi medici, pe care deja i-ai categorisit unul rau si unul bun, nu ai terminat primul tratamentul, ai ajuns la al doilea, pe care de altfel nu aveai cum sa-l termini in 2 zile si mai mult decat atat, incerci sa ne spui ca te-ai simtit mai bine. Poate doar vremea te-a ajutat sau jumatatea de paracetamol prescrisa. Cred ca si o mica aspirina ar fi fost de ajuns.....ai mai batut si atata drum la doctori si ai pierdut si timp cu o gramada de instrumente in esofagul tau......apropo crezi ca erau sterile? eu nu.....am avut niste experiente teribile. Le spalau la robinet si dupa asta se jucau cu ele in gatul oamenilor...........4 luni am stat cu gatul umflat....noroc ca am aflat ca nu era din cauza instrumentelor ci din cauza muscaturii de albina din berea pe care o bausem pe terasa din fata blocului. Si asta nu este nimic, dupa ce mi-au bagat oglinjoara in esofag sa caute acul mi-au spus ca trebuie sa inghit o fiola de calciu pentru anemie. Dar de unde pana unde? Am aflat ca de la atatea zboruri cu avionul am ajuns sa fiu anemic de la mancarea din avion si in plus trebuie sa consult un psihiatru, ceea ce iti recomand si tie..... face foarte bine statul pe canapea si raspunsul la intrebarea "cum s-au purtat parintii Dvs in copilarie......V-au maltratat?"
Pe mine nu, dar se pare ca pe tine Valentina, te-au ciomagit de ti-au iesit fulgii, ai facut ulcer, esti predispusa la infarct si mai ai si 30 de ani pe deasupra. Stai sa vezi probleme pe la 60, asta daca apuci. Hai sanatate si mai lasa scrisu aiurea pe internet.....ar fi bine sa mai si muncesti.......nu de alta dar e criza.

Autor: Valentina30 Data: 17-05-2009, ora 18:08 |  Raporteaza continut inadecvat
Nu stiu ce copilarie ai avut tu jeane... Cine si cand te-a ciomagit pe tine... Doar tu poti stii... probabil de aceea ti s-a recomandat si consultul la psihiatru. Tu stii mai bine.
Dar vad ca nu stii ca poti face ulcer de la varste relativ tinere, in schimb vorbesti ca sa te afli in treaba... de fapt vorbesti in necunostinta de cauza, dandu-ti cu presupusul despre multe. E pacat sa judeci sanatatea unui om... S-ar putea sa vina vremea sa treci tu prin astea si atunci ai sa ai "norocul" sa fii tu judecat iar probelmele tale de sanatate sa fie luate in deradere...
In speranta ca mai ai un dram de minte si ai sa intelegi chiar si un pic din motivul ulcerului meu, am sa-ti spun ca l-am facut in timpul anilor de facultate. La 19 ani, am inceput facultatea si pentru ca parintii mei erau oameni simpli, fara mari averi, a trebuit sa lucrez sa-mi pot plati taxele de studiu. Asa ca am si lucrat in acelasi timp. Studiam la zi, dar faceam cursurile in grupa de dupa- amiaza, dupa ce terminm programul de serviciu. Supra-solicitarea fizica, nerespectarea unui program strict de mese (mancam pe apucate, cand aveam timp, pe drum de la servici la facultate, numai sandwich-uri sau biscuiti), perioadele aglomerate din timpul sesiunilor ,cand trebuia sa alerg de la serviciul la examene... toate acestea au fot de fapt cuzele ulcerului... pe care l-am facut inainte de terminarea studiilor... L-am tratat dar a revenit... Asa ca sa stii ca poti face ulcer chiar si la 23 de ani. Pentru o dimploma de economist a fost un pret cam mare... dar nu toti avem norocul sa face facultate pe banii parintilor... oricat de mult ne-ar iubi si oricat ar dori ei sa faca pentru noi.

Nu credeam ca am sa ajung sa doresc cuiva sa aiba parte de aceasta problema de sanatate, pe care am avut-o... dar atitudinea si mentalitatea ta (dovedita prin felul tau de exprimare), m-au facut sa inteleg ca pe prost trebuie sa-l bati cu arma lui... Asa ca iti doresc sa simti pe pielea ta un ulcer ca intelegi ce prostii ai spus in mesajele tale anterioare... Poate atunci ai sa inveti sa-ti tii comentariile nepotrivite pentru tine... mai ales cand altii "destepti ca tine" vor rade de tine si te vor desconsidera asa cum faci tu acum...

Roata se-n toarce si vorbele si faptele tale te vor ajunge din urma... Dumnezeu nu bate cu parul doar iti aduce rasplata... iar tu ti-o meriti cu varf si indesat.

Autor: vovo Data: 20-06-2009, ora 23:35 |  Raporteaza continut inadecvat
Draga Valentina 30,
Zau ca ma faci sa rad. Ce preferi, un dr care sa te gadile la orgoliu, sa-ti cante in struna, sa-ti spuna si la final sa-ti dea JUMA` DE PARACETAMOL? Eu cred ca dr. Stefan stia bine ce face si ce zice ( nu prea cred ca un dr care ajunge la spitalul militar e incompetent), Cred doar ca a facut, finutz, mishto de tine ca te-a vazut cam ipohondra. Mai cred, din cate vad ca ai scris si mai sus, ca esti o persoana careia ii place sa-si planga de mila, si, genul de om careia daca 3 persoane ii spun < esti beata>, desi tu stii ca nu ai baut nimic, si o a 4a care-ti spune ca esti ok, ii crezi, negresit pe cei trei, ca-s mai multi si n-au cum sa greseasca.

Autor: Valentina30 Data: 20-06-2009, ora 23:59 |  Raporteaza continut inadecvat
Draga vovo (sau ar trebui sa-ti spun jean valjan caci esti acelasi personaj)
Nu stiu de ce te inversunezi sa ma contrazici, cand nici macar nu ma cunosti.
Poate nu ai observat, dar acest topic este unul in care cei patiti isi povestesc experientele neplacute prin care au trecut. Si nu cred ca cineva care posteaza in acest topic, are nevoie de confirmare (din partea ta sau al altcuiva) ca sa stie prin ce a trecut si cum a fost tratat de un medic. Fiecare stie mai bine prin ce a trecut.
Tocmai de aceea este deschis acest topic, pentru ca cei care au avut parte de astfel de experiente neplacute cu astfel de medici (asa-zis medici), sa povesteasca ce au patit. Cei ce citesc pot lua in considerare cele citite sau nu. E dreptul lor sa mearga unde doresc, dar e bine sa fie pusi in garda, sa stie la ce sa se astepte, mai ales daca nu vor ca sanatatea lor sa fie motiv de batjocura pentru acesti "medici de Romania".
Acesta e scopul acstui topic: de a avertiza asupra medicilor si a cabinetelor medicaleunde au avut parte de experiente neplacute. Daca nu-ti place, nu-l citi! Nu esti obligat!

In consecinta, nu inteleg motivatia reply-ului tau si nici tonalitatea. Esti inversunat impotriva mea, desi nu ma cunosti. Ca eventual/posibil viitor pacient ar trebui doar sa citesti si sa ti cont, sau nu, de patania mea, nicidecum sa te apuci sa ma combati. Nu acesta e rostul acestui topic.
Mesajul tau, atitudinea care razbate din mesajul tau, da de inteles ca intre tine si acest asa-zis medic, exista o legatura stransa, ori de rudenie, ori esti chiar tu acel individ cu comportament neprofesionist care a facut "finutz mishto" de mine... si probabil ca vei continua asa si aici, pe forum, in maniera-ti proprie... ca un "bun medic ce-si respecta pacientii". :lol:
Indiferent cine esti si ce scop ai cu acel reply stupid si fara utilitate reala pentru acest forum, iti spun doar ca: Iti doresc sa treci prin ce am trecut eu si sa fi "tratat" de medic, in acelasi "mishto" in care am fost si eu tratata.
Mai pe romaneste: Sa te-ajute Dumnezeu sa simtit pe pielea ta neplacerile si suferinta pe care am avut-o eu atunci si de care razi tu acum!!! Sa te-ajunga din urma propria-ti mistocareala!

Autor: marisan Data: 22-04-2010, ora 22:18 |  Raporteaza continut inadecvat
Imi pare rau sa contrazic 2 barbati ,dar Valentina are dreptate. Am patit si eu la fel cu acest doctor arogant.plictisit si lipsit de bun simt.Daca sa plictisit sa stea la pensie nu sa faca misto de patienti.

ADAUGA COMENTARIU

Pentru a putea adauga un raspuns / comentariu trebuie sa va logati
(formularul din dreapta sus)
Daca nu aveti cont , inregistrati-va de aici

Publicitate:

Logare membri:

Utilizator:
Parola:
Am uitat parola!
Prima data? Inregistreaza-te!

Statistici forum:

Utilizatori inscrisi: 80238
Ultimul utilizator: vandia
Total mesaje: 171026
Ultimul mesaj: 31-07-2010
5 useri inregistrati;
592 vizitatori neinregistrati;

Detalii
Te-a prins Vara cu Kilograme in plus? SLABESTE INTELIGENT cu ajutorul unui Nutritionist!
NUTRITIE - BUCURESTI
Inapoi Inainte
0720.61.61.10
Detalii
Indicatoare si etichete termosensibile, autoadezive, cu aplicatii si utilizari in sectorul casnic, industrial si medical.
0756.032.350
ATC INVESTMENT
Inapoi Inainte
Citeste mai multe
Cauta pe ROmedic:
Cauta in articolele de medicina Cauta pe forumul medical ROmedic Cauta termen medical in dictionar Cauta medicament

Dictionar de sanatate si medicina - explicatii termeni medicali
Cauta in articole

Cauta articole dupa anumite cuvinte cheie.
Forum de medicina si sanatate Cauta pe Forumul ROmedic
Cauta in cele peste 3000 topice de pe forum
Dictionar de sanatate si medicina - explicatii termeni medicaliCauta in Dictionarul medical
Nu intelegi un termen medical? Cauta-l in dictionar.
Medicamente - indicatii, contraindicatii, administrareCauta Medicament
Cauta medicamente dupa denumire sau dupa afectiunea in care sunt indicate.
Dupa denumire: sau
Dupa indicatii: