Eugenia jambosa, un remediu util pentru acnee!

14-02-2009
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Din familia Myrtaceelor se prepară un remediu homeopatic interesant din Eugenia jambosa sau Jambul, un mic copăcel fructifer din Asia de sud-est, asemănător cu caisul nostru autohton. Planta conţine eugenol, un ulei aromatic cu proprietăţi antiseptice şi dezinfectate (folosit în special în stomatologie, are un miros şi un gust pe care nici un pacient al stomatologilor nu-l uită). În fitoterapia locală, seminţele fructului Eugenia jambosa sunt utilizate în diabet, pentru reducerea nivelului glicemiei.
Remediul homeopatic preparat din acest fruct, denumit Eugenia jambosa, este indicat în special pentru acneea vulgară, acneea rozacee dar şi acneea indurată, care după vindecare lasă numeroase cicatrici fibroase. Fiecare maculă sau pustulă de pe faţă este înconjurată de o zonă de piele dureroasă. Acneea poate apare în timpul menstruaţiei sau poate fi agravată de menstră. Eugenia jambosa este principalul remediu pentru o acnee care nu este de cauze hormonale sau digestive sau metabolice determinate. Este bine indicat în acneea la adolescenţi şi tineri, precum şi la femeile care prezintă probleme cu un ten acneic în apropierea menstruaţiei.
La mulţi pacienţi, acneea se poate însoţi şi de alte simptome, precum lăcrimare abundentă, ziua şi noaptea, şi o senzaţie ca şi cum ar ieşi foc din ochi. Ca şi cum persoana are piper în ochi. Senzaţia se agravează dacă persoana închide ochii şi nu o lasă să doarmă noaptea.
Există şi alte simptome de însoţire, dar pentru identificarea acestora şi realizarea unei prescrieri funcţie de tabloul constituţional, este bine de consultat medicul homeopat.
În tratamentul acneei, se recomandă Eugenia jambosa CH9 sau CH15, 3 granule de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, zilnic, 2-3 luni de tratament. La femei, tratamentul se întrerupe 3 zile în perioada menstruaţiei. În paralel cu acest tratament se poate face şi un tratament cu extracte glicero-alcoolice sau cu tincturi fitoterapice, de asemenea se pot face tratamente cosmetice de întreţinere şi curăţare a feţei.
Tratamentul homeopatic nu se va urma în acelaşi timp cu un tratament cu antibiotice sau corticoizi, care îi vor micşora efectul.

Dr. Sorina Soescu

copyright - www.posta medicala.ro
7 comentarii
0
15-02-2009, ora 13:05
Gabriela.V
Nu este medic/terapeut
Gabriela.V
D-na doctor, unde si cum am putea gasi un produs continand aceast copacel? Suna foarte interesant, dar ma gandesc ca in tara la noi nu sunt astfel de produse. Va multumesc!
0
22-02-2009, ora 18:01
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna seara D-na Gabriela,

Acest produs homeopat il puteti gasi in reteaua de farmacii Help Net, sau in orice centru naturist care comercializeaza preparate Boiron France.

Nu Doamna Sorina a scris acest mesaj pe forum, dansa nu are cont pe Romedic.ro. Informatiile le-am preluat eu de pe site-ul www.postamedicala.ro, dar am tinut neaparat sa precizez dreptul de autor si de aceea am trecut numele doamnei doctor...v-am spus pentru a nu ramane cu impresia ca ati vb. cu dansa, sau ca dansa v-a raspuns.

Numai Bine si multa sanatate!
0
22-02-2009, ora 18:32
Gabriela.V
Nu este medic/terapeut
Gabriela.V
Va multumesc mult inca o data pentru informatie! Numai bine!
0
22-03-2009, ora 11:16
lola15
Nu este medic/terapeut
lola15
am nevoie de tratamentul asta cu eugenia jambosa.din pacate nu prea se gaseste.ma puteti ajuta cu un numar de telefon...de la vreo farmacie unde se gaseste produsul.va rog...
0
23-03-2009, ora 14:18
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Help Net - HN 52 Bucuresti-sect.1 Str. Tache Ionescu, nr.1
Nr de telefon: Tel Verde: 0800 833 003, Email: office@helpnet.ro
0
25-03-2009, ora 17:57
brunetaL
Nu este medic/terapeut
brunetaL
multumesc mult pentru.raspuns...:)
0
04-12-2023, ora 16:53
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Despre acnee gasiti detalii si aici -------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Coșurile (acneea)
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Serviciile de homeopatie - decontate de stat?
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  •