Este posibil sa am gastrita?

13-11-2010
Geana22
Nu este medic/terapeut
Geana22
Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema jenanta, zgomotul de"chiorait de mate", lucru care se intampla la cateva ore dupa masa. Mentionez ca am tinut diverse diete pe parcursul vietii, in urma carora m-am ales cu o mare carenta de Magneziu. Consum si cafea, uneori s-a intamplat sa beau si pe stomacul gol.
Un alt simptom e senzatia de balonare, gaze acumulate in stomac, mai ales dupa ce consum alimente gen cartofi, sau mere.
Dureri nu prea am experimentat, doar uneori senzatie de arsura, dureri de cap si stari de greata si slabiciune, astea mereu atunci cand apar acele zgomote mentionate mai sus.
As dori sa pot manca sanatos astfel incat sa slabesc, dar ma limiteaza foarte mult aceste senzatii, simptome. si nu stiu cum sa scap de ele.

Multumesc anticipat !
3 comentarii
0
13-11-2010, ora 23:49
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Solutia de primă alegere în cazul dv este homeopatia. Până când veţi ajunge să consultaţi un homeopat, puteţi lua unul dintre medicamentele simptomatice care absorb gaze, aşa cum ar fi, de exemplu SAB Simplex comprimate 80 de mg (3 pe zi) sau cărbune medicinal tablete (4 pe zi) sau Epicogel, care combină antiulceroase cu absorbant de gaze (4 linguriţe pe zi). Câteva mici reguli de dietă vă vor ajuta:

-puteţi mânca pâine, dar numai prăjită.
-disociaţi fructele de restul alimentelor (adică: dacă mâncaţi fructe, mâncaţi numai fructe la acea masă).
-feriţi-vă de băuturi acidulate, chiar şi de apa minerală carbogazoasă.
-reduceţi cafeaua, ciocolata, cacaoa, berea, vinul. Dacă doriţi neapărat alcool, folosiţi numai băuturi care au mai mult de 20 de grade şi mai puţin de 38 de grade. Toate acestea slăbesc supapa de sus a stomacului, permiţând gazelor şi alimentelor a căror procesare a început să circule invers decât ar trebui şi să regurgiteze (reflueze). Aceeaşi acţiune, ca reacţie adversă, este întâlnită la numeroase medicamente.
0
14-11-2010, ora 10:11
Geana22
Nu este medic/terapeut
Geana22
Multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra prompt. Voi tine cont de sfaturile pe care mi le-ati oferit
0
10-02-2011, ora 13:40
anabam30
Nu este medic/terapeut
anabam30
buna ziua. as dori sa ma sfatuiti si pe mine ce ar trebui sa fac. de vreo luna am o expectoratie vascoasa care nu am eliminat-o niciodata ci doar trebuie sa ma chinui sa o inghit, iar de acum o saptamana simt o durere in spate sus ca si cum ar fi un bol alimentar care nu nu a coborat in stomac, specific ca am incercat o bucata buna de timp sa mananc doar fructe pe stomacul gol dimineata in special citrice, poate si acestea au deranjat ceva deoarece acum nu mai pot manca orice ca imediat am o aciditate puternica. deci durerea care o simt e ca un nod la nivelul coloanei vertebrale.e ceva grav tare?multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența dintre ulcer și gastrită
  • Tratament gastrită
  •