Este normal sa apara extrasistole in fiecare zi si oscilatii ale tensiunii arteriale...?

19-09-2007
raluca2000
Nu este medic/terapeut
raluca2000
Este normal sa apara extrasistole in fiecare zi si oscilatii ale tensiunii arteriale pe fondul unui prolaps telesistolic de valva mitrala cu regurgitare mitrala gradul I?
Mentionez ca extrasistolele se declanseaza mai ales la emotii si la efort mic i mi-au aparut in urma unui tratament cu dilatrend de 6.25 pe zi pe care l-am urmat timp de 7 luni. Am fost si la endocrinologie si nu mi s-a depistat nimic in neregula.
La emotii mi se declanseaza o aritmie urata, crize care ma tin si jumatate de ora, le percep ca batai rapide cu pauze, o bataie mai slaba una mai puternica, ce sa mai, un ritm haotic care mai cedeaza daca ma asez. Daca ma ridic, iar incep. Mai fac cate o extrasistola si in momentul cand trag adanc aer in piept.
Considerati ca toata aceasta simptomatologie apare din cauza acestui prolaps sau pot fi si alte cauze incriminate (dereglare neuro - vegetativa, sindrom anxios, etc)
16 comentarii
0
21-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Raluca, o sa-ti raspund doar la acea parte din intrebare care poate fi cuprinsa in cunostintele mele.
Deci, nu stiu daca simptomatologia pe care tu o descrii poate fi pusa in totalitate pe seama dezechlibrului SNV, insa stiu ca anxietatea, prin componenta ei biologica, produce modificari in acest sens, mai precis, o hiperactivitate a sistemului nervos vegetativ.
Hiperactivitatea simpatica conduce initial la modificari functionale (gen palpitatii, lipotimii, sincope, hipertensiune sau hipotensiune) reversibile sau ireversibile, apoi, ca urmare a prelungirii hiperactivitatii simpatice, la modificari organice, la fel, reversibile sau ireversibile (tahicardie paroxistica, coronaropatii, hipertensiune arteriala).
Dintre afectiunile aparatului cardiovascular, hipertensiunea arteriala si angina pectorala sunt considerate a fi afectiuni psihosomatice, adica afectiuni in a caror etiopatogeneza factorii psihologici au un rol important, cel putin egal cu cel al factorilor organici, antrenand sau nu modificari organice.
Ambele se trateaza prin combinarea tratamentului medicamentos cu cel psihoterapeutic.


Din cate am inteles (din alte mesaje), tu ai trait un atac de panica. Ce s-a intamplat atunci?
Ai urmat un tratament medicamentos sau terapeutic adresat anxietatii?
0
21-09-2007, ora 00:00
raluca2000
Nu este medic/terapeut
raluca2000
Totul a inceput in urma unui atac de panica. acesta s-a declansat pur si simplu fara un factor determinant. Probabil ca emotiile prin care am trecut in viata (emotii la examene, esecuri) s-au acumulat in timp si in final am clacat.
Am consultat de curand un medic endocrinolog si in urma ecografiei mi s-au depistat 4 nodukli pe tiroida toti sub un centimetru: intre5 si 7 mm. Nu stiu daca acestia pot fi incriminati in producerea acestor palpitatii. Tahicardia se declanseaza la cea mai mica emotie, de asta am considerat ca poate fi ceva pe fond neuro - vegetativ.
Si medicul cardiolog pe langa diagnosticul de PVM cu regurgitare gradul I mi-a mai spus ca am sindrom anxios reactiv si mi-a dat xanax, am luat o perioada scurta de timp dupa care am renuntat.
Am consultat si un medic psihiatru care mi-a pus acelasi diagnostic si mi-a dat lexotan si sertralina, dar nu am urmat acest tratament. Am incercat tot felul de tratamente naturiste, cu efecte mai mult sau mai putin benefice.
Totusi nu inteleg de ce la cea mai mica emotie sau efort am acest ritm cardiac neregulat, genul un sir de batai cardiace bataie slaba, urmata de una puternica, ritm rapid.
0
22-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Pentru ca, ori de cate ori sistemul nervs primeste stimuli din interior sau din exterior pe care ii interpreteaza (in baza unor informatii si experiente anterioare si prin mecanisme specifice, constiente si inconstiente) ca fiind potential periculosi pentru tine, se declanseaza influxuri nervoase la nivel cortical si subcortical, ce stimuleaza sistemul neuro-vegetativ, ceea ce are ca efect eliberarea anumitor hormoni: catecolamine (adrenalina si noradrenalina), cortizol, vasopresina, ACTH, STH.
Acesti hormoni actioneaza asupra celulelor din tesuturi si organe, producand modificari functionale.
De exemplu, prin intermediul receptorilor beta, catecolaminele determina stimularea functiilor inimii, adica o crestere a frecventei cardiace, a contractilitatii si vitezei de conducere a impulsurilor, a automatismului etc.

Dar, sa nu uitam de unde pornesc toate aceste reactii: de la modul in care SNC prelucreaza informatiile. Deci, aici trebuie aplicata interventia menita sa destructureze legatura automata intre stimul si reactie. Ceea ce se face prin psihoterapie.
0
22-09-2007, ora 00:00
raluca2000
Nu este medic/terapeut
raluca2000
Credeti ca psihoterapia m-ar ajuta sa scap definitiv de aceasta simptomatologie extrem de suparatoare.
Si am mai observat de ex. daca incep sa plang imi creste instantaneu tensiunea arteriala.
0
23-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Raluca, ce stiu este ca o psihoterapie buna te ajuta, in general, sa iti adaptezi reactiile la stimuli, sa iti accesezi acele resurse de care ai nevoie in acest demers, prin urmare sa dezvolti alte comportamente, mai satisfacatoare pentru sistemul tau si, in acelasi timp, mai adaptate situatiilor care acum iti dau batai nu de cap, ci de inima.
0
24-09-2007, ora 00:00
raluca2000
Nu este medic/terapeut
raluca2000
As dori sa mai intreb ceva. Credeti ca pe fond nervos poate fi afectat nodul sinoatrial, eu am un fel de aritmie gen tahicardie- bradicardie, batai rapide urmate de batai cu pauze lungi, un ritm haotic pe care il fac si cand mi-e frig sau daca bate vantul prea tare afara, si atunci cand rad sau vorbesc mai repezit. Totul e pe fond neuro - vegetativ. Am totusi numai 29 de ani si atatea probleme...
0
24-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Faptul ca ai 29 de ani este un avantaj - inseamna ca inima ta este tanara si puternica, si inca nu este afectata de afectiunile specifice unei varste inaintate.
Observ ca te-ai obisnuit sa cauti si sa gasesti cauze exclusiv din perspectiva efectelor pe care le-ai tratat de la bun inceput, si anume a celor care se manifesta la nivel biologic, omitand totusi punctul de pornire al tuturor acestor simptome.
Un atac de panica nu iti strica inima, ci poate sa ii afecteze anumite functii. Tu doar ai devenit constienta de ele. Si inainte de atacul de panica inima ta, ca a tuturor oamenilor sanatosi, prezenta in momente de stres, oboseala, bucurie foarte mare etc., astfel de modificari functionale.
Singura diferenta este ca acum le cunosti. Din pacate, s-a produs o asociere intre teama intensa traita in timpul si dupa atacul de panica, si simptomele resimtite la nivelul inimii, si a reiesit ideea de boala grava a inimii.
In ceea ce priveste intrebarea ta, ti-am scris mai sus despre efectele catecolaminelor asupra receptorilor din inima, deci nu mai detaliez, mai ales ca oricum pe tine, concret, nu te va ajuta cu nimic.
0
25-09-2007, ora 00:00
raluca2000
Nu este medic/terapeut
raluca2000
Ideea e ca am zilnic palpitatii si orice tratament cu betablocante nu a reusit sa le trateze. Probabil aveam si inainte dar nu le constientizam. Ideea e ca de cand am aflat ca am prolaps de valva mitrala, mino ce-i drept si care nu pune probleme dupa cum mi-a spus cardiologul am inceput sa ma gandesc profund ca sunt cardiaca. In momentul cand am avut primul atac de panica in mintea mea am crezut ca totul se petrece din cauza acelui prolaps si ca voi muri. Asa am gandit in momentul acela, din moment ce nu mai puteam respira am crezut ca un cheag de sange mi-a ajuns in plamani...
De atunci am citit tot felul de articole despre prolaps de pe internet, am cautat cat mai multe informatii si mi-am alimentat mintea cu tot felul de lucruri "daunatoare". Cred ca mai fac palpitatii si din cauza acelui prolaps, dar sunt prea multe totusi si se petrec indeosebi in conditii de emotii, efort.
Cand incepe o criza de palpitatii incep sa tremur, am dureri in burta. si apar mai ales la ovulatie sau inainte de ciclu. Din cauza emotiilor puternice mi-au iesit extrasistole ventriculare frecvente pe EKG si mi s-a spus ca am cord hiperkinetic, tensiunea ajunsese la 15 si nu prea mi-am revenit cu metoprololul dat de medici, probabil aveam nevoie de un calmant al sistemului nervos...
Va multumesc foarte mult pentru ajutor si am sa incerc sa consult un psiholog.
Toate aceste simptome imi afecteaza viata de zi cu zi, nu ma mai pot concentra la serviciu, viata de familie, tot timpul ma gandesc la boala, la fatalitate...
0
26-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Raluca, din toate aceste motive pe care le-ai enumerat, acorda-ti sansa unui tratament, care se adreseaza nu atat bolii, cat partii sanatoase din tine, pentru a o ajuta sa-si recapete controlul asupra "inamicilor" ce o tot hartuiesc...

Iti recomand sa te adresezi unui psihoterapeut, sau unui psiholog ce are pregatire si in psihoterapie, asta ca sa te asiguri ca ti se acorda o asistenta de specialitate.

Sa auzim de bine si, te asteptam cu vesti!
0
26-09-2007, ora 00:00
Larisa2007
Nu este medic/terapeut
Larisa2007
draga Raluca si eu am o parte din simtomele tale si nu am absolut nimic la inima conform analizelor facute. SI estrasistole pe care le simt foarte ciudat, ca pe niste zvacnituri ale inimii timp de 3-4 secunde, si palpitatii pe care le am de ani de zile dar in ultimii ani s-au acutizat, si anxietate in fine. Tot ce trebuie sa faci pe langa psihoterapie daca poti e sa te gandesti ca esti tanara si sanatoasa si sa incerci macar sa nu le mai iei in seama. Stiu ca e greu dar eu reusesc. fa haz de necaz, razi cati poti, bucura-te de tot ce e frumos
0
27-04-2009, ora 12:33
maryymeda
Nu este medic/terapeut
maryymeda
Buna ziua.am 29 de ani si de 3 ani sufar si eu de aceste goluri in piept si estrasistole care sunt din ce in ce mai frecvente si neplacute.asta de cand am avut vreo 3 atacuri de panica.nu am urmat nici un tratament.acum 3 luni am fost la un cardiolog si in urma unor investigatii mi-a spus ca nu am nimik insa am urmat 10 zile un tratament.panangin 2 tablete pe zi si egilok una pe zi.a fost putin mai bine insa acum e din ce in ce mai rau...si dureri de stomac si arsuri in piept si pe gat este ca un cosmar.toate sunt datorate aceste ansietati.vreau sa stiu daca mai pot face acest tratament cu panangin si egilok alte 10 zile avand in vedere ca l=am mai facut acum 3 luni.cu multumiri
0
20-03-2010, ora 09:53
alexutz_suk
Nu este medic/terapeut
alexutz_suk
maryymeda aceasi chestie k si tine am patito si eu.doar k eu am 19 ani sunt fost sportiv de performanta.eu am stat vreo 2 saptamani in casa pt k imi era frica sa ies coboram doar pna jos sa imi iau mancare si atat :)...de curand am fost la un psihiatru si mia recomandat cat mai multa miscare :).la mine totul incepe cu niste furnicaturi pe cap urmat de o arsura in piept si pe urma gol in stomac :)...problema la mine este k, ca reactie adversa a atacuui de panica imi creste tensiunea asta ma cam sperie pe mine...acum sunt mai bine mai am din cand in cand cate un atac de panica dar il ignor si trece imediat.la inceput psihiatrul mia dat niste pastile rivotril am luat vreo 4 zile si parca pluteam :)) si am renuntat la ele...toata chestie e sa nu te panichezi sa ramai calm si sa respiri adanc timp de 2 minute si totul trece.eu la inceput knd am avut primul atac am ajuns la spital cu tensiune 20 cu 10 :) peste 3 ore aveam 10 cu 8 mau tinut internat 3 zile miau zis k sunt sanatos tun.am fost pe la 100 de doctori si toti mi-au zis k nu am nimik am facut RMN la cap si la coloana eu tot credeam k am ceva de simt furnicaturile alea pe cap.. ideea e sa stai cat mai calmi si sa renuntati la fumat..bafta
0
17-12-2011, ora 20:42
andy76
Nu este medic/terapeut
andy76
Buna all. Aceeasi problema o am si eu de 6 ani, atacuri de panica palpitatii extrasistole mai slabe sau mai puternice etc. Un sfat in plus nu strica, am 36 ani si din cauza acestor probleme pe care le am din cauza mea ptr ca nu mai pot gandi pozitiv ci invers adik numai la fatalitati si de fiecare data am palpitatii si extrasistole, sunt foarte aproape sa mi pierd job ul si familia. Ganditi pozitiv, fiti puternici nu se moare din asta doar ne chinuim si foarte rau, lasati inima sa bata si sa faca cum vrea ea sa simtim ca traim cheia este tot la noi primul ajutor inainte de toate tratamentele este la noi, eu vb : P. Ne mai uzim! Concentrativa numai la lucruri frumoase.Sarbatori Frumoase!
0
09-01-2012, ora 20:52
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
salut raluca, tin sa precizez ca am cam aceleasi simtome ca ale tale, tahicardie batai neregulate, cu pauza, identic ca tine dar spre deosebire de tine la mine se declansau atunci cand fumam, mult, nu dormeam sau stres foarte mare. Ce pot spune in toamna am fost depistat cu tulburare anxioasa, am luat rivotril 1 luna si cipralex (rivotrilul m-i l-a scos de 2-3 saptamani ) si vad ca de atunci au inceput din nou sa apara aceste simtome ale inimii, initial imi trecusera, aproape 1 luna, n-am avut nimic, in fine, ideea e ca am aceleasi simtome ca tine, daca bate vantu tare, parca mi se pune un nod in gat si incepe sa-mi bata inima, daca am emotii sau nervi iar la fel, am facut 20 de ekg-uri fara exagerare, chiar si in criza cand aveam 140/batai/min, dar n-a iesit nicio modificare.

Daca vrei sa mai vorbim -

Sanatate !
0
22-05-2012, ora 06:45
piperu
Nu este medic/terapeut
piperu
pe scurt.am facut lucruri de nedescris, am pacatuit enorm simi pare rau, am avut atacuri de panica, cresteri de tensiune, nu puteam respira bine, extrasistole, batai ale inimii neregulate timp de 7 ani +multe alte simtome, am fodt la multi doctori renumiti miau dat tot felul de medicamente tot felul de tratamente si nimic nu ma ajutat nimic.singurul doctor care te poate ajuta este DUMNEZEU.doar DUMNEZEU te poate ajuta si indruma ce sa faci trebuie doar sa crezi in IISUS HRISTOS sal cauti pe DUMNEZEU si sa faci voia lui.de cand am inceput sa ma intorc pe calea ce buna sa nu mai pacatuiesc sami para rau de orice pacat lucrurile sau schimbat.imi merge din ce in ce mai bine am devenit mai bun mai sanatos extrasistole foarte rar, se intimpla doar atunci cind pacatuiesc si nu mia parut rau de acel pacat.DUMNEZEU NE IUBESTE si singurul medicament la orice boala din lume este pocainta.DUMNEZEU FIE CU VOI.
0
26-12-2012, ora 22:32
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
salut,

De vreo 3-4 zile in fiecare seara si nu numai am niste extrasistole foarte foarte suparatoare. Nu sunt atat de multe dar foarte deranjante. Cred ca am 3-4 la 5 minute, fara a face efort. Problema ar fi alta, eu de vreo 1 luna si jumatate am inceput sa intrerup cipralexul, de cand am inceput sa iau 1/4 din pastila au inceput usor usor problemele. Am 2-3 saptamani de cand nu am mai luat deloc cipralex, a fost intrerupt cat de cat treptat, nu ca la carte dar totusi ( 1 sap. o jumatate de pastila, apoi 5 zile 1/2 la 2 zile, apoi 5 zile 1/4 si apoi 1-2 zile 1/4 din 2 in 2 zile si gata )

Pana la urma e de la boala mea sau e vreo reactie de la cipralex sau "dependenta" ;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectul magneziului asupra tensiunii arteriale (meta-analiză)
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Cum alegi un tensiometru electronic?
  • Tensiunea arterială înregistrează un declin cu 14-18 ani înainte de finalul vieții
  • Topul greșelilor unui hipertensiv
  • Tensiunea arterială „normală” a femeilor, mai mică decât cea a bărbaților
  •