Este alergie ? Va rog ajutor.

03-05-2011
Mishu69
Nu este medic/terapeut
Mishu69
Buna ziua,
Ma confrunt de o saptamana cu o probleme destul de grava, cred eu.
M-am procopsit in urma cu ceva timp cu o sinuzita "usoara" cum spunea medicul de la ORL. Treaba este ca primeam mereu acelas tratament de la dansul : Augmentin 7 zile, dupa care se ameliora.(Odata mi-a prescris acest tratament dupa 7 zile de tratament injectabil cu Ampicilina si Gentamicina facut in spital la interne pentru o viroza, de unde am fost externat cu recomandarea de a merge la ORL)
Nu a mai fost asa acum inainte de Paste. Luasem Augmentinul cam de o saptamana si jumatate si au inceput sa ma doara maselele pe partea dreapta.Am fost cum era si normal la stomatolog. Acesta mi-a spus ca dantura este in regula dar este foarte inflamata gingia si mi-a dat sa iau in prima faza ampicilina trei zile apoi AxiCef inca 5 zile.
Ainceput sa se retraga gingia dar durerile s-au intensificat in pomete si frontal. Am cerut de la medicul de familie sa fac o radiografie, banuind o sinuzita, si asa a fost. Sinuzita maxilara de data aceasta.
Fiind chiar inainte de Paste si neavand alta solutie apelat cu obraznicie la un medic de pe forumul dumneavoastra pentru a ma sfatui ce sa fac pana dupa sarbatori cand pot merge la consultatie la ORL. Ii multumesc pe aceasta cale domnului doctor Flueraru Valeriu, care nu m-a lasat sa "crap", ajutandu-ma intr-atata incat dupa sarbatorile de paste aveam starea ameliorata.
Am mers la ORL TG. Jiu, am povestit diagnosticul, am prezentat radiografie la cap, radiografie dentara panoramica, recomandari de la medicul stomatolog si d-ra doctor mi-a prescris un tratament cu Avelox (Moxifloxacina), Parasinus, Nostamine picaturi si ACC 600.
Am luat un singur comprimat de Avelox pe la ora 19:30 iar dupa circa doua ore am realizat ca am vocea putin strangulata, respir cam greu si ca mi s-a umflat limba.
Am mers la Urgenta banuind ca este vorba de o alergie. Acolo au inceput si frisoanele.Mi s-a pus o perfuzie cu Clorura de sodiu 0.9%, calciu si cred ca si un diuretic ceva ca prea am urinat. A urmat o repriza de voma violenta dar fara a elimina mere lucru, si apoi ceata... Nu mai stiu daca nu puteam respira ca eram umflat sau de ce, stiu doar ca ma trezeam peste noapte cand transpirat cand cu frisoane. Adoua zi eram tot cam asa doar ca aveam o cursa foarte mica a respiratiei, parca mi se umpleau plamanii imediat.
Mi-au facut atunci trei fiole de hidrocortizon, si iarasi o perfuzie cu Clorura de sodiu in care au bagat o fiola mica nu stiu de ce, dupa care mi s-a recomandat sa merg acasa si sa revin daca apar complicatii ca pe moment n-au ce sa-mi mai faca.
Am plecat, am mers pe jos pana acasa. Cand am ajuns simteam ca-mi iese inima din piept, aveam pulsul 138 bpm iar TA de la 130/80 pana la 158/136 a trecut prin toate valorile. Am stat la pat sperand sa ma linistesc, dar tot rau ma simteam. A doua zi de dimineata aveam tensiunea 101/51 si 75 bpm, ceea ce cred ca mu am mai avut decand eram copil. Probleme insa cand sa ma ridic in picioare : Durere in piept care raspundea in spate sub omoplat, transpiratie abundenta si senzatie de voma. Ma asezam imediat dupa care urma un acces de tuse si impresia ca am caile respiratorii incarcate. La toate aceste simptoma le adaugam pe cele anterioare, cu respiratie greoaie, vocea strangulata si limba umflata.
Am mers din nou pana la spital (era week-end) mi-au facut un EKG au spus ca este bine si iarasi fugi acasa.
De atunci astept sa-mi treaca !
Am luat medicamentul Joi seara la 19:30 iar astazi este Marti. Am limba vizibil umflata, Vocea strangulata si putin ragusita, imi este in continuare greu la respiratie, la efort ma doare in piept (am mai iesit din casa sa platesc facturile) nu pot manca - mi-e greata, acum am inceput sa ma umflu sa am senzatia de voma permanenta si sa ma doara in parte dreapta sub coasta(e mai mult presiune, greutate si mai putin durere).
Medicul de la urgente mi-a spus sa o las in colo de sinuzita, sa nu mai iau niciun medicament si asa am facut, dar acum a inceput din nou sa ma doara si capul, si sa am din nou nasul infundat.
Incotro sa o iau ? Simptomele acestea ciudate sunt de la alergie ? Ar fi putut sa nu fie o alergie ? De ce mai am limba umflata dupa atata timp ?
Va dati seama ca acum nici cu psihicul nu mai stau prea bine dupa toate astea. Chiar nu stiu ce sa fac, orice sfat este binevenit !
De ce am postat acest mesaj :
Pentru ca am aceasta problema, pentru ca medicul de familie cand merg la el ma intreaba "ce sa-ti dau ? unde sa te trimit ?" pentru ca la spital mi-au oferit deja ajutorul de care erau capabili, pentru ca nu stiu ce trebuie sa fac! Specific aceste lucruri pentru cei care nu inteleg de ce scriu aici in loc sa merg personal la un medic.
Am dreptul la o singura trimitere de la medicul de familie si nu-mi pot permite sa o irosesc.
3 comentarii
0
03-05-2011, ora 14:21
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,

te inteleg si chiar problema cu trimiterile pe la specialisti.

Sfat:
NU mai lua NICI un medicament.pana-ti revii si, capul sus ca, iti vei revenii..
daca te ajuta cu ceva?... si fiul meu a trecut prin astfel de stari cu puls si tensiune, inima...etc.

LA EL...doar iti spun:
- apa cat mai multa:
- mancat putin si des si COLEBIL pt. a nu voma;
- No-Spa pt. dureri si i-a trecut;
- calciu si Magne B6 10 zile/luna;
- somn muuuuuuuuult;
- fumat, putiiin;
- stat la calculator cat mai putin - o perioada- si...multa muzica de ascultat.

NU esti singurul...te vei face bine...si...vei rezolva si sinuzita asta, pacatoasa.

Sanatate si s-auzim de bine.

O zi faina sa ai.
0
04-05-2011, ora 11:15
Mishu69
Nu este medic/terapeut
Mishu69
Multumesc pentru incurajari si recomandari.
Acum chiar ca imi pun toate sperantele doar in rezolvarea pe care timpul mi-o poate oferi. Stau si astept...
Aceasta problema de sanatate m-a pus insa fata in fata cu SISTEMUL. Bolnavior si el...
0
12-01-2013, ora 02:55
Mishu69
Nu este medic/terapeut
Mishu69
Fiind racit, astazi mi-am amintit ca sunt alergic la un antibiotic, dar am uitat cum ii zice. Imediat ce l-am cautat am gasit aceasta postare...
Imi amintesc disperarea de atunci.Limba si gatul umflate, in asa fel incat aveam vocea ceva mai subtire. Mai multe zile am stat la pat, cum ma ridicam cum o lua inima razna. Bataile erau si rapide, dar si ciudate. N-am avut taria sa vad daca lesin, de fiecare data ma asezam imediat. La spital n-am mai vrut sa merg, pentru ca fusesem si m-au trimis acasa pentru ca eram ok cand stateam in pat. Am luat o singura pastila iar reacriile au persistat termen indelungat.
Deci, cititi prospectul si mare atentie la reactiile adverse pentru toti ce au tulburari de ritm cardiac sau antecedente in familie.
De atunci nu mai ascult recomandarile de genul "NU cititi prospectul!" facute de unii medici (nu putini).
maria 123 iti multumesc inca o data pentru cuvintele de incurajare pe care mi le-ai spus atunci!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Introducerea precoce a produselor alergene în alimentația copilului poate reduce riscul de sensibilizare
  • Risc de alergii mai mic la copiii care își ronțăie unghiile sau sug degetul
  • Spălatul pe mâini - o altă perspectivă
  • Viaskin Peanut - plasturele care tratează alergia la arahide
  • Alergie sau răceală?
  • Un nou dispozitiv pentru detectarea rapidă a alergenilor alimentari
  • Antibioticele în exces pot crește riscul de apariție a alergiilor
  • Mă doare capul când e frig - sinuzită?
  • Durerea de cap din sinuzită (cefaleea sinusală)
  •