Esofagita gr. B ( Los Angeles) + Salami Ulcer Duodenal

26-08-2007
cnikko
Nu este medic/terapeut
cnikko
Salut! Acum aprox o saptamana am avut dureri groaznice in zona abdominala (dureri in ' bara'). Era o durere constanta si absolut insuportabila. In fine.. Am chemat Salvarea si dupa palparea abdomenului, dna doctor mi-a spus ca sunt suspect pe pancreatita. Mi-a recomandat sa merg la medicul de familie si sa cer internare la spital pt efectuarea analizelor necesare. Mi-a prescris NoSpa si mi-a facut o injectie pt calmarea durerilor( Durerile au disparut in aprox 48 de ore de la aparitie) Am ajuns la Spital unde dupa efectuarea unei ecografii si a unei endoscopii am primit diagnosticul de mai sus( Nu am fost internat ci doar am facut analizele dimineata si apoi am plecat). Rezultatul ecografiei este: ficat cu dimensiuni normale, cu ecostructura usor hipercogena, fara PLIH sau CBIH destine; colecist cudat, ax lung 67 mm, pereti de grosime normala, VP, VS, CBP, calibru normal; pancreas dimensiuni normale, ecostructura omogena, normoecogena, fara PL, splina, ambii rinichi aspect normal ecografic.
Concluzia a fost ca ecografia a iesit buna.

Endoscopia: esofagita grad B ( Los Angeles); linie Z franjurata; tromac alungit, pliuri de mucoasa paralele, mucoasa cu aspect normal; bulb duodenal deformat, cu pliu cicatricial de mucosa pe fata anterioara, cu salami ulcer cu diametru;l 10-12 mm; duoden 2 normal.

Tratament: Motilium si Lanzap, ambele doua saptamani, apoi doar Lanzap la jumatate de doza timp de 6 saptamani.
Dieta saraca in grasimi alimentare si fara consum de alcool.

Intrebarile mele sunt:
Ce inseamna Esofagita 'LOS ANGELES' si 'SALAMI' ulcer duodenal ( ma refer la Los Angeles si Salami).

Mi s-a spus ca nu este grav si ca dupa terminarea tratamentului medicamentos totul ar trebui sa revina la normal.

De asemenea, la rezultatul endoscopiei, m-ar ajuta o ' traducere'.

Ce inseamna: linie Z franjurata, stomac alungit,.. practic cam tot ce scrie acolo.

Mentionez ca am tinut si voi tine in continuare ( cel putin cele 8 saptamani un regim alimentar recomandata in cazul bolnavilor de ulcer) in acest moment nu mai am nici o durere. Parca nu s-ar fi intamplat nimic...

Multumesc
6 comentarii
0
27-08-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Salami ulcer inseamna ca sunt mai multe zone de eroziune la nivelul mucoasei bulbului duodenal; ulcerul duodenal poate fi responsabil partial pentru durerea abdominala atroce, aparand endoscopic sub forma ulceratiei descrise, a bulbului deformat si a zonei cicatriceale.
Stomacul alungit poate indica un grad de staza gastrica (un stomac mai "lenes"), problema care poate fi rezolvata de Motilium (sau Debridat).
Esofagita evidentiata endoscopic se datoreaza aciditatii gastrice crescute, care, pe langa ulcer, duce la refluarea sucului gastric in esofag (asa numitul "reflux gastro-esofagian"). Refluxul irita mucoasa ducand la esofagita. Conform clasificarii Los Angeles, folosita de endoscopisti, gradul B este o esofagita moderata ( nu foarte grava). Linia Z este o delimitare a mucoasei care are un aspect neregulat la nivelul jonctiunii eso-gastrice datorita inflamatiei produse de refluxul acid.
Tratamentul dvs., bine condus, va rezolva aceste probleme, intrucat Lanzap-ul scade aciditatea, ducand la vindecarea ulcerului si esofagitei.
Eventual, puteti doza nivelul anticorpilor anti-Helicobacter pylori in sange, aceasta fiind o bacterie prezenta in stomac care uneori determina recidivele ulceroase. Se poate trata, daca e necesar, timp de o saptamana, cu o combinatie de antibiotice (Amoxicilina 2g/zi + Claritromicina 1g/zi). Numai bine!
0
30-06-2010, ora 18:45
adytzurulz
Nu este medic/terapeut
adytzurulz
Buna ziua,

Am facut si eu o endoscopie superioara la care am urmatoarele rezultate:

Esofag - Lina Z la 36 cm de arcada dentara; mici eroziuni de cca 4mm la acest nivel;
Stomac - prepiloric mucoasa cu minim edem si hiperemie
Pilor - permeabil
Duoden I - fara leziuni
Duoden II - fara leziuni

Diagnostic endoscopic : Esofagita gr A (clasificarea Los Angeles) ; Hernie gastrica transhiatala mica ; gastrita antrala eritematoasa.

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un niste raspunsuri la urmatoarele intrebari:

1.Se poate vindeca acest tip de esofagita? si daca da cum ?
2.Cum as putea sa scap de aceasta hernie hiatala?daca nu este posibil ma va afecta in vreun fel?
3. Este posibil sa fi slabit de la 82 kg la 65 in doar 10 luni din aceasta cauza?
4. Daca o sa trebuiasca sa urmez un regim alimentar, acesta va fii toata viata?


Va multumesc frumos si sper ca imi veti putea raspunde la intrebarile adresate.
0
30-06-2010, ora 22:51
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
Raspunsuri

1. Da se vindeca, cu tratament( IPP gen Nexium, Controloc, Omeran, Lazap), dar banuiesc ca deja vi s-a dat unul sau nu? Tratamentul trebuie facut 4-6 saptamani.
2. De scapat de hernie se poate scapa doar prin interventie chirurgicala- desi nu cred ca este cazul in momentul actual.
3 Da este foarte probabil ca slabirea brusca sa fii dus la aparitia acestei hernii, dar puteati sa o aveti si dinainte de a slabi.
4. In pricipiu nu este vorba de un regim alimentar scric ci de evitarea anumitor mancaruri care va pot produce reflux. In primul rand evitati sa va asezati in pozitie culcata aproximativ 2 ore dupa ce ati mancat, evitati bauturile carbogazoase, grasimile, rosiile, mancarurile foarte condimentate. Daca am zis evitati asta Nu inseamna ca excludeti total. Daca fumati.opriti fumatul si evitati alcoolul.

Sanatate
0
30-06-2010, ora 23:35
adytzurulz
Nu este medic/terapeut
adytzurulz
Da mi s-a prescris Lazap si Motilium...
Deci se poate doar prin interventie chirurgicala. :-( Este complicata interventia ?Ce sanse de reusita exista in cazul operatiei?
Problema cu slabirea este ca a intervenit de 10 luni aproximativ.eu am intrebat daca e posibil sa fii slabit de la esofagita? E normal ca de la o esofagita sa slabesc 17 kg in 10 luni??
Mentionez ca am facut analize si la sange si la scaun si inclusiv la hormonul tiroidian...toate ai iesit foarte bine...analizele le-am facut la CMU si nu o singura data.ci de mai multe ori...recunosc ca am devenit cam ipohondru si la orice simptom m-am dus la doctor...slabirea brusca poate interveni de la un colon iritabil?
Sper ca nu am pus prea multe intrebari dar sunt diperat din cauza ca eu ma stiam "durduliu" cu 82 kg si in 10 luni am ajuns sa imi vad coastele.mentionez ca greutatea asta o aveam in jurul varstei de 18-19 ani si de fapt toata viata mea am fost slab, am avut o perioada de vreo 2-3 ani in care m-am ingrasat si am ajuns la cele 82 kg apoi de anul trecut din sept sa incep sa slabesc.Acestea sunt problemele mele.Sper ca ma poate ajuta cineva cu un sfat.


Multumesc
0
17-07-2010, ora 15:52
Focsa
Nu este medic/terapeut
Focsa
mergi la gastroentorologie, nu este normal sa slabesti fara sa urmezi o dieta, poate fi si pe fond psihic, dar pentru linistea ta mergi la specialist
0
08-12-2020, ora 12:03
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Gastroenterologie, Bucuresti
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Cel mai corect este sa mergeti cu rezultatul endoscopiei la medicul gastroenterolog care v-a trimis la endoscopie, v-a examinat si are toate datele problemelor dvs de sanatate.
Daca ati avea... o pisica, ati trata-o dupa sfaturi de pe net?
Trebuie a=sa avem respect pentru corpul nostru, daca vrem sa il... pastram cat mai mult timp
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Investigații paraclinice în bolile hepatice și biliare
  • Durerea de burtă
  • Tele-ecografii cu ajutorul unui sistem dezvoltat de Philips
  • Ce se poate investiga prin intermediul ecografiei abdominale?
  • Ecografia abdominală - când se face și ce poate descoperi
  • Durere de burtă
  •