Esofagita de reflux

20-07-2015
doryss
Nu este medic/terapeut
doryss
Buna seara,

In urma cu 6 luni mi-a fost rau si am vomitat dupa o indigestie as putea sa-i spun iar de atunci am ramas cu senzatia asta de nod in gat, ma balonam am luat tratament specific atiacide dar ma ameliorat pe moment ce-i drept nici regim nu prea am tinut nestiid exact despre ce este vorba, tot framantandu-ma m-am decis sa -mi fac o endoscopie sa lamuresc problema am aflat ca am o esofagita de reflux grad b iar tratamentul pe care mi l-a dat Nexium, Venter si Motilium de cate trei ori pe zi, am luat timp de doua saptamani acest tratament dar parca mai rau imi face am arsuri in piept, stari de greata imi sta mancarea in gat ca sa spun asa, am inceput sa tin si regim dar tot degeaba ( in fine am renuntat la el), la ora actuala mai iau doar Nexium dar tot ma simt rau...imi este frica sa mai mananc nici nu stiu ce sa mai fac.

As dori un remediu homeopat daca se poate, as vrea sa stiu daca aceasta afectiune are leac?Cine a trecut prin asa ceva imi poate da niste sfaturi!

Multumesc frumos!
5 comentarii
0
22-07-2015, ora 22:05
lachriss
lachriss
BUna ziua. Produsele homeopate n-or sa va fie de nici un folos. Trebuie sa urmati tratamentul cu Nexium + Motilium (Venter nu se asociaza cu Nexium) timp de 2 luni. La fel de important ca si tratamentul sunt si regimul alimentar si celelalte masuri igieno-dietetice (mese mici si dese, cina cu cel putin 2 ore inainte de culcare, dormit cu capul mai sus, evitarea fumatului si a consumului de alcool). Multa sanatate.
0
24-07-2015, ora 21:13
doryss
Nu este medic/terapeut
doryss
Multumesc pentru raspuns doamna doctor!Nexium-ul chiar imi face rau, nu stiu ce sa mai iau, Redigest-ul sau Regalcid-ul sunt bune ca suplimente?Observ ca acel tratament mai rau mi-a facut.
0
25-07-2015, ora 18:02
lachriss
lachriss
Tratamenul cel mai eficient al esofagitei de reflux se face cu inhibitori de pompa de protoni. Daca nu suportati Nexium-ul, inlocuiti-l cu un alt IPP (ex Omeprazol 20 mg - 1 cp x 2 ori/zi, luat cu 1/2 ora inainte de masa). In loc de Venter (nu se asociaza cu IPP) va recomand De-Nol - 1 cpr x 4 ori/zi, inainte de masa si seara la culcare. Desigur, asociati si Motilium.
0
27-07-2015, ora 14:50
doryss
Nu este medic/terapeut
doryss
Multumesc frumos pentru raspuns!
0
28-07-2015, ora 17:52
lachriss
lachriss
Cu placere.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
03-11-2023, ora 13:20
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Carbunele vieții
Carbon Elixir
Conține molecula C60 - Premiul Nobel. Superantioxidant este de 172 de ori mai puternic comparativ cu vitamina C, antiaging, protecția împotriva radicalilor liberi și radiațiilor 5G, booster imunitar, îmbunătățirea funcției creierului, accelerarea creșterii părului, îmbunătățirea performanțelor sportive, crește semnificativ rezistența generală a organismului.
Vezi detalii