Esofagita Gr B. Cu simptome ciudate

22-05-2012
Andrei Mann
Nu este medic/terapeut
Andrei Mann
Buna ziua. Am o problema cel putin ciudata. La inceputul anului am fost la un concert, unde am urlat toata noaptea, si am baut beri, dar in acest timp eram racit. Oricum a urmat o raguseala, 3 saptamani tuse seaca, si o pneumonie, ce a fost tratata. Oricum cand totul a trecut am ramas cu un nod in gat in partea stanga si o voce, ce raguseste in timp ce vorbesc mai mult. Am fost la ORL, s-a uitat la corzile vocale, am facut radiografie SAF, am facut analize la sange, exudat faringian, tot. NU S-A GASIT NIMIC. Am fost la ecografie la tiroida, au vazut niste ganglioane inflamate, dar in rest OK. IN sfarsit am fost la Gastrologie pt. o endoscopie. Unde s-a gasit niste probleme:

REZULTAT GASRROSCOPIE:

Indicatie Clinica: PIROZIS
Rezultat:
ESOFAG Cu Esofagita Clasa B Los ANgeles
STOMAC: examinat in viziune directa si retroviziune
CORP GASTRIC: Cu edem al mucoasei si cateva eroziuni de tip acut acoperite cu cruste hematice, reflux biliar moderat
UNGHI GASTRIC: cu edem si eritem
ANTRU: cu eritem prepiloric si eroziuni de tip acut
PILOR: permeabil
BULB DUODENAL: Fara leziuni
D2: Fara leziuni
Biopsii pt Helicobacter pylori: NEGATIV

Concluzie: Esofagita ClasaB LA
Pangastrita Acuta Eroziva

Deci ce simt eu: Am o durere surda in partea stanga a gatului, simt cam de la jumatatea gatului pana la clavicula. Sentiment de corp strain in gat tot pe partea stanga, cdare se simte cand inghit. Cand vorbesc, ragusesc si simt o iritatie inflamatoare in gat. Aceste simptome NU TREC, doar trece durerea surda, mai revine, etc. dar nu vrea sa treaca de cam 4 luni nebunia asta. In ultima vreme s-a intensificat putin, ce m-a facut sa nu beau nici un pic acidulat. Daca beau simt ca ma arde gatul pana la urechi.

INTREBARE: Esofagita poate sa se manifeste asa? Sau au omis doctorii ceva la ORL. Durerea surda este prezenta mai tot timpul, nu prea se intensifica, dar ramane. Esofagita provoaca ganglioane inflamate, durere surda in gat doar in partea stanga, si sentiment de corp strain in gat tot acolo, ce nu trece?
8 comentarii
0
22-05-2012, ora 22:15
Andrei Mann
Nu este medic/terapeut
Andrei Mann
Trebuie sa adaug, ca NU simt arsura la nivelul stomacului, nici la torace, doar la gat. Durerea surda prezenta aproape tot timpul (sant zile cand trece) nu este foarte puternica, seamana cu o febra musculara umflata ciudata care se simte doar in partea stanga pe o suprafata destul de mare: De la marul lui Adam (unde simt si jena la inghitire), pana jos la clavicula si in aceasta grosime pana in spate la ceafa, la articulatiile vertebrale al gatului Cu o dieta corespunzatoare, si SERIOASA pot sa treaca aceste lucruri fara medicamente? Cert este ca de 2 zile nu mai bag nici o tigara (de fapt si medicul a spus sa opresc fumatul, eu doar am "redus" cantitatea fumata). Trebuie sa fac niste teste suplimentare, sau ajunge sa ma apuc de o dieta mai serioasa? Nu fac febra. De mancat mananc corect. Beau cam multa cafea... cam de 4-5 ori pe zi. Nu sunt gras, am doar 57 de kile (pentru un barbat e cam putin, dar asa am fost intotdeauna, ca niciodata nu am mancat mult) NU beau alcool deloc. Am baut foarte mult cola, dar de o vreme nu beau deloc acidulat.
0
26-05-2012, ora 17:06
Andrei Mann
Nu este medic/terapeut
Andrei Mann
Ieri am fost la un nou consult la gastro, nu prea mai am bani sa dau pt. consultatii, asa ca m-am dus la medicul de familie, si am luat bilet de trimitere la gastroenterolog. NU M-a consultat doctorul, doar m-a pipait pe la gat si m-a intrebat, ce analize am facut. Am spus tot, dar el nu s-a uitat cu nimic in gat, ci mi-a facut un bilet de trimitere la ORL. E culmea! Daca nu scot bani doar primesc trimiteri de ici-colo dar nu se rezolva mare lucru.

Simptome noi: Disconfort la gat-ceafa cam in regiunea stanga, pana la clavicula si umeri. Durerea surda tot nu este mai mare dar parca se simte pe o suprafata mai mare. Uneori la inghitire o durere surda este transmis de la gat spre umeri.

Ma intorc la ORL, dar la un alt specialist... ce sa mai fac
0
28-05-2012, ora 21:35
Andrei Mann
Nu este medic/terapeut
Andrei Mann
Am fost la ORL, alt specialist. Dupa control (laringoscopie indirecta), mi-a spus urmatoarele: " Laringita. subacuta, sa zicem... Candidoza, si inflamatie mica la corzile vocale." Tratament Bioparox spray, si gargara cu bicarbonat de sodiu, si ne vedem peste 10 zile. Despre durerea surda a spus ca poate vi din cauza stresului sau ceva, nu crede ca are legatura. Daca ma gandesc mai bine, dupa ce mi s-a descoperit esofagita, mi s-a recomandat perna inalta, si eu dormeam fara perne, sau maxim o perna subtire inainte. Poate noua pozitie de dormit necesita putina acomodare.

IN ORICE CAZ: Voi scrie si cum se termina toate astea, ca poate gaseste cineva raspuns la problema lui din cazul meu.

M-am mai linistit si vreau sa va spun ceva despre CANCER (amuzant ca cei mai multi (si eu) care se trec peste o perioada mai lunga de boala, deja stau cu gandul la ce este mai urat), De fapt un medic a spus undeva, nu mai stiu unde, dar era amuzant:

"Daca auzi suntetul copitelor, 99% ca vine un cal si nu un elan furios"
0
13-09-2012, ora 10:37
raresn
Nu este medic/terapeut
raresn
de ceva timp prezint si eu aceleasi simptome ca si tine si nu mai stiu ce sa fac. vad ca nu ai mai postat nimic de ceva vreme si as vrea sa stiu cum ai rezolvat problema
0
07-11-2012, ora 18:00
carmensimona
Nu este medic/terapeut
carmensimona
Da, din pacate si eu asteptam sa vad daca ai rezolvat ceva. Si eu am aceleasi simptome, in plus ma doare surd si urechea si spatele mai nou. Am mers si eu peste tot: ORL, Endocrinologie, Gastroenterologie...nu mai stiu unde sa mai merg...la fel mi s-a spus...poate e pe sistem nervos...mi-e greu sa cred...dar nu stiu unde sa mai merg...ce analize sa mai fac...sper sa mai dea cineva curand un raspuns.
0
10-12-2012, ora 11:56
radu83
Nu este medic/terapeut
radu83
Salut Andrei Mann,

Ce s-a mai intamplat cu starea ta si simptomele de la gat? Te-ai vindecat?
De o luna si jumatate prezint oarecum aceleasi simptome, o durere surda de gat pe partea dreapta langa marul lui Adam manifestata atunci cand inghit (chiar si saliva) sau cand incordez gatul, chiar si cand casc cu pofta.
Am mai avut si alte simptome asociate cum ar fi: iritatie in gat, senzatie corp strain in gat, senzatia de a-mi drege vocea din cand in cand; senzatie nod in gat. Acestea din urma nu le am in permanenta, ma gandesc ca poate ar fi si pe fond psihic.
Insa durerea aceia de gat este persistenta.
Am fost la 4 medici ORL, mi-am facut 2 fibroscopii, radiografie pulmonara, cervicala; endoscopie gastrica (unde a reiesit ca am boala de reflux si gastrita). Toti medicii m-au linistit spunandu-mi sa nu-mi fac griji ca ar fi ceva grav.
Insa durerea nu trece nici cu antibiotice, nici cu antiinflamatoare.
Mentionez ca si eu am fost fumator, mai bine de 10 ani (acum am 29) in care de multe ori saream de 1 pachet pe zi. Bineinteles ca m-am lasat de fumat dupa ce au debutat simptomele astea dubioase si nu mi-a venit sa cred cat de simplu a putut fi. Si de ce oare facem acest pas doar atunci cand suntem cu cutitul la os si ne temem ca avem cine stie ce boli grave.

Astept sa scrii cum ai rezolvat problema. Eu ma gandesc serios sa imi fac si un RMN la gat. Inca sunt panicat sa nu fie ceva grav, chiar si cat au insistat medicii sa ma linisteasca. Ma intreb oare daca la fibroscopia laringiana se putea omite vreo afectiune grava.

Have a nice day
0
05-07-2015, ora 17:11
lachriss
lachriss
Cel mai probabil refluxul gastroesofagian este cel care genereaza si intretine aceste simptome. Esofagita trebuia tratata cu inhibitor de pompa de protoni (esomeprazol) + prokinetic (Motilium). Bineinteles, este foarte important si regimul igienodietetic: renuntarea la fumat, mese mai dese si reduse cantitativ, evitarea grasimilor si alimentelor iritante, cina servita cu cel putin 2 ore inainte de culcare, evitarea bauturilor carbogazoase, dormit cu capul mai sus.
0
10-02-2019, ora 12:45
Vultur X
Nu este medic/terapeut
Vultur X
Intr-adevar refluxul generează astfel de stări, dar nu cel gastroesofagian ci laringoesofagian. Nici un fel de medicament alopat ( nexium, controloc) nu ajută, din contră pe termen lung agravează. Am inteles de pe site-urile străine că de vină ar fi pepsina care urcă spre gât, nas si urechi. Căutați pe youtobe Lpr sau Silent reflux. Se ameliorează cu regim si vitamine si multiminerale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici