Eritem Nodos asociat cu Uveita

02-06-2014
nicco2014
Nu este medic/terapeut
nicco2014
Buna ziua,
la inceputul acestui an am fost diagnosticata cu Eritem Nodos la gambe de catre medicul dermatolog, de asemenea la inceputul anului am fost diagnosticata si cu Uveita, Eritemul a disparut dupa trei saptamani insa Uveita persita, in acest moment iarasi a aparut Eritemul Nodos pe gambe asociat de asemenea cu Uveita.
Care ar putea fi cauza Eritemului Nodos avand in vedere ca este asociata si cu Uveita, ce analize, investigatii trebuie sa fac pentru a depista cauza afectiunilor?
Multumesc
2 comentarii
0
04-06-2014, ora 09:03
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Cauzele eritemului nodos sunt foarte multe, , frecvent, asocierea eritemului nodos cu uveita sugereaza o afectiune autoimuna. Pentru diagnostic si tratament, va recomand sa faceti investigatii sangvine si imagistice intr-o clinica de Reumatologie, Dermatologie sau Oftalmologie. Investigatiile necesare ar fi: hemoleucograma, VSH, proteina C reactiva, TGO, TGP, uree, creatinina, acid uric, glicemie, proteinograma, imunograma, calciu seric total, calciu ionic, Ag HBs, AC antiHVC, HIV, VDRL, Ig G si Ig M anti EBV, Ac antimicobacterieni, testare la tuberculina, ASLO, ACS( angioconvertaza serica ), Ag HLA B 27, examen sumar urina, radiografie pulmonara sau CT toracic, ecografie abdominala..Alte investigatii vor fi recomandate de medicii examinatori. Numai bine
0
17-06-2014, ora 08:45
nicco2014
Nu este medic/terapeut
nicco2014
va multumesc pentru indicatii, sper sa gasesc cauza.
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Eritemul nodos

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: