Erectie de durata foarte scurta. Recomandari alimente vitamine?

30-09-2012
liviu23
Nu este medic/terapeut
liviu23
Buna ziua, am 23 de ani si de ceva timp am o problema foarte grava, erectia dupa cateva minute isi pierde fermintatea, in timpul unui contact daca iau pauza 10-20 de secunde pentru a schimba pozitia deja nu mai pot face nimic. Am avut o perioada foarte stresanta, am scazut si in greutate si cel mai probabil acesta este motivul principal, combinat cu o alimentatie nu prea bogata. Ar putea cineva sa imi recomande un tratament, niste vitamine sau alimente mai accesibile care ar putea ajuta? Orice sfat e bine venit, problema ma terorizeaza deci sper sa gasesc un raspuns. Mutumesc mult!
2 comentarii
0
01-10-2012, ora 16:47
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Draga Liviu,

Stiu ca este foarte suparatoare problema ta, insa ea nu este nici grava si nici un lucru care sa te ingrozeasca. Iti spun aceasta deoarece, cu cat de vei ingrozi mai tare cu atat poate exista tendinta ca erectia sa scada. Te-ai putea intreba, de ce? Raspunsul este simplu: Frica, teama, ingrijorarea sunt emotii opuse starilor de relaxare, de placere, specifice placerilor sexuale. Temerea ta, iti va distrage mai mult atentia de la placere, de la ceea ce faci. Frica antreneaza secretia de adrenalina, de aici circulatia sangelui mai accelerata si prin urmare zona sexuala mai putin vascularizata. Acestea sunt doar cateva aspecte ce te-ar putea face sa intelegi cat de important este ca in aceasta problema sa apelezi la un specialist psiholog pentru a-ti rezolva problema, mai ales ca spui de faptul ca ai traversat o perioada stresanta.

Multa sanatate si incredere in sine!

Cu multa caldura,
Psihoterapeut Doina Grasu.
0
02-10-2012, ora 13:56
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua, postez un mesaj pe care l-am publicat şi în alte sectiuni dar este vlabil pentru tie. Dacă penisul rămâne în stare flască după ejaculare atunci vorbim despre o ejaculare precoce care implică:
Anxietatea de performanţă - există o teamă ca nu cumva lucrurile să nu se sfârşească prea repede. Fiindcă acest lucru se întâmplă în mod repetat, stresul alături de aşteptări pesimiste accelerează procesele fiziologice.
Recomand tehnicile pentru controlul respiraţiei (respiri mai lent), relaxarea organismului si reformularea modului de gândire (aici este nevoie în general de un psiholog).
Hipersensibilitate şi reactivitate crescută la nivelul penisului ce este corelată cu factorii psihologici pe care i-am descris mai sus.
Există câteva exerciţii care trebuie realizate prin masturbare, te ajută la conştientizare şi autocontrol. Practic ejacularea trebuie amânatâ cât mai mult prin stimularea penisului în regiuni diferite făceti acest lucru zilnic.
Apoi este importantă şi poziţia din timpul actului sexual, anumite poziţii sunt mai puţin stimulante (femeia deasupra, misionar) care trebuie schimbate când masculul se simte prea solicitat.

Este important şi libidoul, ce are la bază factori fiziologici care pot fi antrenati de la nivel psihologic. Pe lângă un stil de viaţă sănătos, mai ales prin sport, recomand. Vă recomand:
-O auto-analiză a momentelor în care vă aflaţi în compania unei femei. Te simţi îngrijorat, ti-e teamă să pierdeţi erecţia?-Relaxarea şi detaşarea de probleme. Stresul în general produce disfuncţii erectile.
-Antrenamentul fanteziilor (atunci când sunteţi în timpul actului sexual, gândeşte-te la tot ce este mai "bun". Mintea trebuie ocupată într-un mod cât mai... productiv.
-Comunicăţi cu partenera despre lucrurile care produc satisfacţie. Dacă nu vă simţiţi confortabil, atunci estemai puţin probabil să obţii performanţe sexuale.

Sper că recomanderările mele vă vor ajuta, dacă aaveţi nevoie de mai multe informaţii aştept să-mi oferiţi mai multe detalii în particular eventual.

Numai bine,
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.