Episod depresiv anxios

05-04-2007
cellika
Nu este medic/terapeut
cellika
deci.am un prieten care de 1 an si 4 luni sufera de ceva...a fost la medici a facut toate analizele si i-au iesit bine...tumograf, a facut la inima la sange la urina la toate ale...si nimik...pana la urma a ajuns la medici psihologi care i-au pus diagnosticul acesta:episod depresiv anxios...si i-au dat ca medicamente zoloft si xanax pe care le-a redus din ce in ce mai tare(doza zilnica)...Dar ce vreau sa zik este ca se manifesta foarte ciudat pentru un astfle de diagnostic...sau cel putin asa mi se pare mi...Deci zice ca il doare capul are o stare de moleseala, il strange in piept, si are insomnii..nu poate manka..deci nu e bun de nimik in concluzie cand il apuka starile astea...deci este normal sa te doara capul de la depresie si sa te stranga in piept?mie mi se pare foarte ciudat...si desi ia de 1 an medicamente nu i-a trecut...este cronica aceasta boala?
3 comentarii
0
06-04-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Daca dureaza de un an, atunci nu mai e episod depresiv anxios. Prin definitie, ceva care e de un an nu este episod.
Un consult medical naturist ar fi, poate, indicat.
0
12-04-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
"Episod depresiv" - este numele pentru ceea ce vede doctorul. De obicei, la un prim consult nimeni nu prea da un diagnostic major: DEPRESIE.
Insa daca dureaza de 1 an jumate, cu siguranta sunt implicate aspecte depresive (posibil pe fond anxiogen).
Pastilele sunt bune temporar, insa... ele nu dau raspunsuri la intrebari, de obicei.
Ca atare este mai mult decat recomandabila vizita la un cabinet de psihoterapie - si discutia cu un profesionist despre imprejurarile si contextul in care situatia a aparut, si obtinerea unor raspunsuri pertinente despre situatia reala a prietenului tau.
0
18-10-2012, ora 04:44
ruxandra.mcr
Nu este medic/terapeut
ruxandra.mcr
Este posibil ca din cauza unui "soc psihic" sa ai dureri de cap in fiecare zi timp de doi ani, stari de nervozitate, irascibilitate, anxietate..? Spun "soc psihic" deoarece prietenul cel mai bun al logodnicului meu a decedat acum doi ani..iar el de atunci s-a inchis foarte mult in el...isi ascunde ce-i drept suferinta.dar de atunci are dureri de cap iar starea lui psihica mie mi se pare a fi la pamant.a facut multe analize tomograf, analize de sange etc..totul a iesit normal.nu stiu cum sa explic ca sa ma puteti intelege incat sa-mi oferiti un sfat sau ce analize ar trebui sa faca, am incercat sa-l indrum catre un psiholog, am incercat sa-i "umplu golul" ramas dar degeaba, nici nu vrea sa auda de terapii etc. in momentul de fata se enerveaza foarte repede, din orice si imediat dupa are dureri de cap.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: