Episclerita recidivanta

31-05-2009
GabiH
Nu este medic/terapeut
GabiH
Buna ziua, am mai postat aici mai demult despre aceeasi tema insa nu stiam pe atunci care e diagnosticul final.
Am fost internat s-au facut cateva analize, am iesit bine din punct de vedere reumatologic, orl, neurologic, buco-maxilo-faciale, am facut si analiza HLA B27-negativa
Tocmai mi-am facut alte analize la care astept rezultatele Anti-HBs, Anti HCV, Anti CMV, Toxmoplasmoza, Proteina C reactiva, Factor reumatoid, Anti HIV.
Primele analize le-am facut acum 3 luni, de atunci situatia mea dupa externare a fost aceeasi, recidiva.
M-am saturat sa tot merg la clinica in fiecare saptamana ca sa le cer sfat ce picaturi sa mai folosesc pana imi vin analizele.
Am observat ca de fiecare data mi-au dat alt tip de picaturi deoarece ochii prezinta rezistenta dupa folosirea unui tip de picaturi.
Acum folosesc Flumetol(care se pare nu are nici un rezultat dupa 3 zile).(alte picaturi ce am folosit in ultimele 6 luni : fucitalmic, tobradex, maxidex, maxitrol, flumetol, mydrum, diclogezic, refren, indocolire, pranoflog...si s-ar putea sa mai fie dar le-am pierdut numarul si numele...)-nu-mi vine sa cred ca am folosit atatea...
As dori sa va intreb ce as mai putea folosi pentru moment pana imi vin analizele si ma voi duce din nou la clinica.
Si daca as putea folosi ceva care sa nu imi afecteze ochii(pentru ca dupa cum vedeti am folosit asa de multe..)
Toate tratamentele care le-am folosit au fost ok, dar imediat dupa incetarea tratamentului, la 2-7 zile recidiva.
Alta intrebare ar fi in caz ca unele din analizele care le astept vor iesi pozitive, care sunt sansele ca intradevar din cauza acelei afectiuni sa am episclerita aceasta, mie mi se pare ca e un subiect asa de relativ, si sincer de cand am asta si nimeni nu a reusit sa imi dea un tratament ok, nu mai am aceeasi incredere in doctorii oftalmologi, tratament superficial(se poate sa ma contraziceti, dar daca ati fi in locul meu dupa atata timp a-ti considera la fel)
Alta intrebare, in ce masura ma afecteaza aceste picaturi... pe unele le-am folosit nu numai odata. si poate si umpic mai prelungit decat mi s-a indicat...

Daca va ajuta cu ceva am si alte date:
VAO-1FC TAO-18MMHG

Si pe langa toate astea, ceea ce nu inteleg nici cum, cum de in ultimele 6-8 luni, subit, mi-a scazut vederea drastic.
si nu gasesc nici un alt factor negativ decat picaturile. Se poate ca picaturile acestea sa imi afecteze vederea? in ce masura?

Multumesc, astept un raspuns.
2 comentarii
0
01-06-2009, ora 21:12
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Pana nu aflam cauza, astfel incat sa putem stabili un tratament cat mai corect, iata care este propunerea mea: sa continuam cu Flumetol inca 4 zile, 1 picatura de 5 ori pe zi si, in plus, un antiinflamtor nesteroidian, Nurofen 3 tb pe zi, 14 zile; Daca dupa 4 zile, obtinem ameliorarea, scadem doza administrata la 3 picaturi pe zi, 1 saptamana, apoi 2 picaturi pe zi, 1 saptamana, apoi 1 picatura pe zi, ramanand la 1 picatura sau 2 pe zi, sau 1 picatura la 2 zile, timp mai indelungat, 2 luni sau mai mult, pana la 6 luni; daca dupa aceste inca 4 zile, nu obtinem ameliorarea simptomatologiei, sa inlocuim Flumetolul cu un corticoid mai puternic, dexametazona sau betametazona( Maxidex, Tobradex, Betabioptal, Garasone), 1picatura de 5 ori pe zi, timp de 2 saptamani, apoi vom reduce administrarea la 3 picaturi pe zi, 1 saptamana, si apoi la 2 picaturi pe zi - 1 saptamana, putem scadea la 1 picatura pe zi sau ramanem la 2 picaturi pe zi, timp mai indelungat-2 luni, apoi vom incerca o administrare de 1 picatura la 2 zile pentru inca 1 luna; pentru a scadea doza administrata, trebuie sa tinem cont de simptomatologie; cert este ca nu trebuie sa intrerupem administrarea daca simptomatologia recidiveaza; putem administra colirul si pana la 6 luni, doza minima activa; mai putem administra 1 f Diprophos im profund la 1 luna de zile, in total 2-3 administrari; se pot administra si corticosteroizi pe cale orala ; si in cazuri rebele la administrarea de corticosteroizi, ar mai exista o alternativa, un colir cu ciclosporina 2%, dar care nu se gaseste in Romania; de asemenea, se face tratamentul cauzei, din momentul stabilirii diagnosticului etiologic; Si va mai propun, in plus, o cura cu laptisor de matca ( exista laptisor de matca liofilizat, preparatul romanesc, daca nu il gasiti in farmacie, exista la Plafar, 1 picatura din solutia pe care o sa o preparati, in amandoi ochii, dimineata, sa stiti ca o sa va usture ochii, restul fiolei se bea, pe nemancate, 10 zile pe luna, cura repetata lunar, timp de 6 luni); numai bine
0
22-03-2016, ora 22:10
Aurie
Nu este medic/terapeut
Aurie
Bună Gabi! Mi-ar plăcea să ştiu ce s-a mai întâmplat cu episclerita ta.Eu am aceleași probleme pe care le aveai tu în perioada în care ai postat acest mesaj.Sper să ne spui că ți-ai găsit leacul şi cum. Astept cu interes răspunsul tău.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.