Entropion (Trichiasis, Epiblefaron)

07-03-2011
David K
Nu este medic/terapeut
David K
Buna seara,
David are 4 luni si in urma cu 2 luni, vazand ca i se inroseste frecvent ochiul drep ne-am uitat un pic mai atent la el si am observat ca pleoapa de jos ii este intoarsa spre interior, in aceeasi zi ne-am dus cu el si la un oftalmolog, care ne-a confirmat exact ceea ce am observat si noi (nu mai tin minte denumirea pe care ne-a zis-o dar cred ca era una dintre cele mentionate in titlu).
Problema este ca oftalmologul nostru nu s-a mai intalnit cu asa ceva la copii, doar la adulti, la care se poate rezolva cu interventie chirurgicala asa ca nu ne-a putut recomana nici o solutie concreta ): ci doar sa asteptam eventual sa consultam si un neurolog pentru a vedea daca nu are probleme cu muschii faciali ( am facut si controlul neurologic sugerat si nu i s-a constatat nimic in neregula).
Am incercat sa ma documentez pe internet despre aceasta afectiune dar sunt foarte putine informatii in limba romana dar in orice caz am inteles ca pot aparea complicatii din aceasta cauza.
Intrebarile mele ar fi: care este cauza acestei afectiuni? si desigur daca v-ati mai confruntat cu aceasta la bebelusi si care ar fi solutiile pentru tratamentul ei?
2 comentarii
0
19-03-2011, ora 09:37
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Se pare ca bebe are entropion congenital al pleoapei inferioare, consecinta acestuia fiind trichiazisul( genele intoarse catre cornee) si astfel, apar leziuni ale corneei produse de catre genele aberante ; se presupune ca etiologia entropionului congenital s-ar datora unei anomalii de insertie a fasciei capsulopalpebrale;aceasta afectiune palpebrala necesita interventie chirurgicala prompta, nu se rezolva spontan si trebuie sa prevenim leziunile corneene; entropionul congenital este diferit de epiblefaron ;inca ceva, epiblefaronul se poate remite in timp prin dezvoltarea piramidei nazale; Interventia poate fi facuta intr-o Clinica de Chirurgie Plastica -Microchirugie Reconstructiva sau Oftalmologie Pediatrica care asigura anestezie generala pentru copii; numai bine
0
19-03-2011, ora 10:36
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Pana la programarea interventiei cu acordul medicului anestezist, va recomand aplicarea unui gel lubrifiant cu acid hialuronic, de exemplu Afomill sau Blu gel- 1 aplicatie in sacul conjunctival inferior, dimineata si seara; daca apar complicatii corneene, trebuie tratate; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.