Entorsa genunchi stang Sportiv

25-05-2012
Ayame
Nu este medic/terapeut
Ayame
Buna ziua! As vrea, daca se poate, sa imi spun si eu incidentul pentru a putea afla o parere ceva mai exacta decat a doctorului despre perioada de recuperare pe care sunt nevoit sa o fac.Accidentul?...a trebuit sa feresc un copil lasat in voia sortii de mai putin de 4 ani in skatepark-ul orasului...iar pentru a nu-l baga pe el in ghips...a trebuit sa ma sacrific si sa cad eu ...peste piciorul stang cazand shi bicicleta shi restul corpului in sine... Pentru o clipa am crezut k e rupt...am simtit cum a plecat de acolo de la genunchi si cum nu mai e nimic intreg prin el...s-a umflat putin de tot shi asta sub rotula shi in partea dreapta a acesteia...
Am fost la spital...mi s-a facut radiografie...nimc...apoi mi-a fost pus piciorul in atela cu care am stat o saptamana, piciorul vazand in acea saptamana doar gheatza shi pastile. Dupa o sapt. am facut un RMN la care am primit raspuns:

1-LIA- aspect imagistic cel mai probabil de ruptura partiala in 1/3 superioara.Pentru diagnostic pozitiv ar fii utila artroscopia sau reevaluarea RMN peste 3-6 luni.

2-Acumulare lichidiana cu diametrul antero-posterior de 12 mm si cranio-caudal de 70 mm la nivelul bursei popilee.

3-Leziune de tip edem osos la nivelul epicondilului si condilului femural extern si platoului tibial extern.

Eu fiind sportiv de aproximativ 3 ani de zile...[ BMX, un sport extrem ce se bazeaza pe intregul corp ] doctorul mi-a sugerat doua luni pauza de la accident...

As dorii sa stiu, daca se poate, cat de grav este mai exact si daca o sa mai pot continua vreodata acest sport de la nivelul la care am ajuns ?

Va multumesc din suflet pentru tot sprijinul acordat si toate informatiile publicate pe forum!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  •