Entorsa de glezna

23-09-2013
Bogdan197606
Nu este medic/terapeut
Bogdan197606
In urma cu 6 zile dupa o cazatura pe scari m-am ales cu o entorsa la glezna stanga.Am fost la doctor, la radiografie.Nu este fractura, mi s-a recomandat repaus si compresa cu gheata.Pot sa misc degetele si glezna usor, dar nu ma pot deplasa decatcu carjele, nu ma pot spijini in picior deoarece in momentul in care il tin in positive verticala ma doare f.tare si simt o presiune puternica asupra gleznei.Ce pot face pentru o recuperare corecta si cat mai rapida?Va multumesc.
1 comentarii
0
23-09-2013, ora 21:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Problema entorsei de glezna este ceva mai delicata:
- datorita edemului masiv initial, o examinare clinica corecta este cvasi-imposibila;
- din pacate, sub aspectul entorsei 'banale'a gleznei se pot 'ascunde'diagnostice infinit mai severe: fractura calcaneului, talusului sau navicularului, leziuni cartilaginoase sau tendinoase etc;
- orice glezna traumatizata (entorsa sau orice altceva) trebuie re-examinata la 7, 14, 28, 45 zile de la producere, tocmai pentru a evita un diagnositc mai sever..
- faptul ca nu puteti calca fara durere arata un diagnostic ceva mai grav..de fapt, nici nu trebuie sa calcati pe membru daca aveti dureri...
- prin urmare, trebuie sa apelati la consultatii de control, asa dupa cum precizeaza orice protocol de tratare corecta a traumatismelor gleznei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Entorsa de glezna - primul ajutor
  •