Entorsa tratament recuperare

17-08-2011
sasu daniel
Nu este medic/terapeut
sasu daniel
Acum 2 sapt., am calcat gresit si am cazut. Nu am simtit nici o durere. Am continuat activitatea cca. 1 ora, dupa care am simtit dureri ale gleznei drepte iar dupa cca. inca o jumatate de ora, durerile s-au acutizat, asa incat nu mai puteam merge decat pe varful piciorului, si in acest caz simtind o durere destul de mare.
A doua zi am mers la medic, am facut radiografie si am fost diagnosticat cu entorsa. Nu mi-a precizat gravitatea acesteia.
Timp de 3 zile am avut atela gipsata, dupa care 4 zile cizma gipsata.
Inca de la inceput, glezna nu s-a umflat, nu am avut nici un altfel de semn (vanataie) iar incepand cu a doua zi dupa aplicarea atelei gipsate durerea a incetat.
Dupa aplicarea cizmei gipsate mi s-a spus ca pot pune piciorul in pamant, lucru pe care l-am facut fara a simti vreo durere. Nu am calcat in picior decat f. putin.
In prezent, dupa indepartarea cizmei gipsate, constat ca, simt dureri usoare la mers, iar de ex. la coborarea scarilor, desi piciorul nu-l folosesc ca si in mod normal - sprijinindu-ma mai mult in celalalt, simt o durere in zona gleznei, la "incheietura" acesteia.
Citind celelalte sfaturi date de dvs. celorlalti cititori, am observat ca este posibila purtarea unei orteze.
Prin urmare, rog sa imi dati un sfat in ceea ce priveste tipul de orteza pe care s-o folosesc, in ce masura aceasta imi foloseste si ce alte tratamente pot urma astfel incat sa pot folosi piciorul afectat in mod normal.
Mentionez ca in perioada in care am avut atela gipsata nu am folosit piciorul absolut deloc, iar ulterior, cat am avut cizma gipsata l-am folosit doar f. f. putin. Dupa indepartarea cizmei, calc in picior, nu simt dureri (cu exceptiile mentionate) insa simt ca parca ceva nu este in regula, nu-l pot flexa suficient, desi in toata aceasta perioada de repaos am miscat laba piciorului.
Multumesc!
1 comentarii
0
17-08-2011, ora 23:58
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
orteza se numeste Aircast, insa trebuie sa va recomande cineva care a vazut radiografiile si v-a examinat fizic
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul