Entorsa genunchi la fotbal

24-07-2011
alexco
Nu este medic/terapeut
alexco
Buna seara!Numele meu este Alexandru Cristian am 30 de ani si pe data de 14 iulie(seara) la fotbal(intre prieteni) pe teren sintetic la incercarea de deposedare a unui adversar pe partea stanga(picorul meu stang) mi s-a fixat piciorul in teren nemaiputadu-l ridica(cred ca din cauza oboseli jucasem cam 1, 5 ore)si m-am lasat pe genunghi cazand si avand o durere groaznica.Ajuns acasa am pus gheata la picior si a doua zi(15 iulie)am mers la urgenta deoarece nu prea puteam calca in el(ma durea), era putin umflat si nu-l puteam roti.Dupa control am primit un bilet pe care scrie ca am "leziune ligament colateral intern suspect NMI"(ce inteleg eu din bilet)Atela ghipsata 21 zile..si o reteta cu pastile antiinflamatori pe care le am cumparat de la farmacie(famotidina 40g, mydocalm 150 mg si ketonal100mg) si sa pun gheata.In timpul controlului medicul rezident(am citi pe stampila, cel care mi-a dat biletul si reteta)mi-a zis ca am meniscul blocat si ceva la ligamentul intern si spunea altui doctor(cred ca tot ortoped) care imi spunea ca trebuie sa tin atela intre 7 si 10 zile si mi-a dat o carte de vizita de la o policlinica particulara si a plecat.Eu vazand acasa ce scrie pe bilet 21 zile repaus si ce mi-a zis dr.in cabinet 7-10 zile repaus am contactat un alt doctor ortoped care mi-a zis ca in a 14 zi sa ma duc la un cotrol cu piciorul.Eu pe fiecare zi pun gheata la genunchi dar nu-l tin ridicat(am citit pe net ca piciorul trebuie tinut ridicat este necesar?)si tot il mai am puitn umflat.Intrebarile mele pentru d-vstra:1.acum merg la toaleta cu ajutorul carjelor, nu ma mai doare(de fapt dupa ce mi l-a deblocat nu mai doare)pot sa calc in el putin sau nu trebuie absolut deloc pana la control?.;2.pastilele cate zile le iau?3.Sfatul d-vstra in legatura cu piciorul meu(perioada cat trebuie sa stau cu el in atela)4.Pot ajunge la operatie?5.Cam cat o sa dureze recuperarea daca la control o sa fie bine(sper!) sa merg normal ca fotbal nu-mi mai trebuie?Imi cer scuze pentru multitudinea de intrebari dar sunt complet debusolat si satul de stat.Va multumesc anticipat!
8 comentarii
0
24-07-2011, ora 14:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Principiile moderne ale tratamentului entorselor de genunchi exclud complet imobilizarea gipsata, fiind generatoare de redoare articulara, hipotrofie musculara, tromboza venoasa, osteoporoza etc si lungind mult intervalul de recuperare.
Atitudinea depinde de examenul clinic local, practicat la 7, 14 si 30 zile de catre specialistul in artroscopia genunchiului, cand se pot cuantifica eventualele leziuni meniscale, ligamentare etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
24-07-2011, ora 15:29
alexco
Nu este medic/terapeut
alexco
Multumesc de raspuns dar in cazul meu practic nu mi-ati raspuns la nici o intrbare, d-vstra vorbiti de cum era ideal sa fi facut dr.In continuare ce o sa fac?
0
24-07-2011, ora 15:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Pai tocmai va raspunsesem precis: """atitudinea depinde de examenul clinic local, practicat la 7, 14 si 30 zile de catre specialistul in artroscopia genunchiului, cand se pot cuantifica eventualele leziuni meniscale, ligamentare etc. ""
Prin urmare, logic, trebuie sa consultati un specialist in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
11-10-2011, ora 09:13
bogdancelmare
Nu este medic/terapeut
bogdancelmare
Domnule doctor, cam aceeasi poveste o am si eu.la fotbal, venea mingea de sus, am sutat tare in ea cu dreptul, si era in rotire, am pus dreptul jos pe toata talpa si m-am rotit in continuare si nush exact ce s-a intamplat, m-am trezit pe jos cu o durere destul de mare
m-am dus acasa, am pus niste gheata, am pus un bandaj, deja se unflase, nu foarte tare. dimineata m-am dus la urgente,
radiografie: a zi dl doctor ca sunt ok din punct de vedere radiologic
diagnostic : entorsa genunchi drept cu acumulare de lichid
atela gipsata si repaus 10 zile.
in a 9 a zi am zis gata, si l-am scos si normal ne mai avand nici o problema cu atela pus am crezut ca asa va fi, dar nu...
cand il flexez simt o presiune si nu vreau sa il fortez.am 1 ora de cand mi-am scos gipsul.
as vrea un mic sfat
0
11-10-2011, ora 09:39
bogdancelmare
Nu este medic/terapeut
bogdancelmare
m-am pus la margine patului, am pus o perna sub genunchi si l-am lasat sa vad cat de mult pot sa il indoi -nu pot sa fac unghi de 90grade. si cum il misc in sus in jos se mai aude si pacait, nu tare, dar se aude.

sa va mai spun si despre mine, am facut sport, arte martiale, taekwondo, cativa ani, cred ca genunchii mei au avut de suferit si in aceasta perioada.

eu ma asteptam ca dupa ce imi scot gipsul totul o sa fie :(((
0
11-10-2011, ora 09:42
bogdancelmare
Nu este medic/terapeut
bogdancelmare
ar fi fost bine ca acest forum sa aiba EDITEAZA dupa ce scriu comentul...

eu ma asteptam ca dupa ce imi scot gipsul totul o sa fie BINE :(((
0
11-10-2011, ora 15:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Imobilizarea gipsata a disparut de zeci de ani din arsenalul terapeutic al entorsei genunchiului, si asta tocmai pentru ankiloza secundara, cu care pacientul trebuie sa lupte luni de zile..
La ora actuala trebuie sa incepeti o kineto-terapie specifica genunchiului si sa evitati sportul timp de minimum 3-4 luni, pana la definitivarea recuperarii genunchiului (cat se mai poate recupera, dupa ani de agresiuni repetate prin sporturile enuntate).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
11-10-2011, ora 16:34
bogdancelmare
Nu este medic/terapeut
bogdancelmare
va multumesc mult !

sa inteleg ca ar fi ceva normal faptul ca nu pot sa il indoi si cu timpul lucrurile o sa fie din nou la fel, adica o sa fiu normal, o sa pot sa alerg si chestii din astea, nu ma refer la faptul ca o sa fac sport de perfomanta...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •