Entorsa

15-06-2013
Quaresma
Nu este medic/terapeut
Quaresma
Buna ziua.In urma cu o luna am suferit o entorsa.Piciorul l-am tinut in gips doua saptamani cât mi-a fost recomandat de catre doctor.Dupa doua saptamani mi-a fost dat jos gipsul si recomandate inca 2-3 saptamani fara efort.Glezna inca o am putin umflata, este normal?Nu am nici o durere când merg.Mentionez ca sunt in a 3-a saptamana in care nu am facut cine stie ce efort si as dori sa stiu când pot incepe câteva alergari usoare?
2 comentarii
0
01-07-2013, ora 18:44
Kinetoterapeut Serban Dragos
Recuperare, medicina fizica si balneologie, Cluj-Napoca
Kinetoterapeut Serban Dragos
Chiar daca vorbim doar despre o entorsa, este necesara parcurgerea unor pasi pentru o recuperare completa si mai ales, fara sechele. Masajul si fizioterapia ajuta mult recuperarea, iar kinetoterapia reprezinta procedura terapeutica de baza.

In prima faza a tratamentului se pune accent pe mobilizari pasive circulare, pentru recapatarea amplitudinii articulare si pentru ameliorarea redorilor articulare, continuandu-se cu incarcari progresive pentru recuperarea fortei musculare.

Urmeaza ultima parte a recuperarii, care consta supunerea musculaturii la contractii excentrice, necesare schimbarilor bruste de directie indispensabile in sport. Va recomand sa apelati la un cabinet de recuperare medicala pentru a scapa de problema si pentru a evita sechelele.
0
04-07-2013, ora 12:43
Quaresma
Nu este medic/terapeut
Quaresma
Va multumesc frumos pentru sfaturile primite.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Entorsa: primul ajutor
  •